Rıdvan Dilmen: “Kemal hocam sana ne! Versene penaltıyı...“
05.10.2019 - 05:00
1/10
Süper Lig'in yedinci haftasında Fenerbahçe konuk ettiği Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen mücadeleyi NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şu şekilde:

2/10
Antalyaspor geçen hafta Yeni Malatyaspor'u 3-0 yendi. Çok iyi savunma yapıyor. Fenerbahçe'nin problem çözen adamı yok. Galatasaray maçına çıktığı kadroyla çıktı. 4 tane orta saha. İkinci yarıda Zajc'ı sokup yaratıcı oyuncularla oynamak istedi. Antalyaspor'un savunma anlayışı Bülent Korkmaz'ın savunma kültüründen geliyor. İyi savunuyorlar. Vedat Muriç 1.94 ama kaleye darbeli vuruş yaptırmıyorlar. Fenerbahçe'nin neden kafası karışık? Hızından, temposundan memnunlar. Bu kadar tek kale oynamasına rağmen az pozisyona girmelerinden kaynaklanıyor. Fenerbahçe seyircisi mutsuz değildir. Öndeki oyuncularınız yetenekli olacak. Ozan orta saha oyuncusu ama ondan yaratıcılık beklemeyin. Moses ve Rodrigues yaratabilir. Bu oyuncular problem çözebilir. Deniz Türüç de çözmek için oynar.

3/10
İki takım oyuncuları soyunma odasına gittiğinde, Fenerbahçe taraftarları gergin olmamıştır. Ben devre arasında konuşsaydım, 'Antalyaspor'un kazanması için bir gol daha atması lazım' derdim. İkinci yarıda şuursuz ataklar oldu Fenerbahçe'de. Fenerbahçe her türlü oyunu denemeye çalıştı.

4/10
İlk yarıdaki pozisyon penaltı mı?

Kemal hoca sana ne! Versene penaltıyı. Futbolcular deli mi eli arkasında oynuyor? Hakem 'El bitişik' dedi. VAR'a sorduğunda muhtemelen 'El bitişik' dedi. VAR'a gitseydi görürdü ve kendiyle çelişirdi. Pozisyon tereddüt etmeksizin penaltı. Bence bu pozisyon en kötü VAR'ı hak ediyordu.

5/10
“Emre Belözoğlu neden oyundan çıktı?“

VAR uygulamasında standardın dışına çıktık. Uilenberg, 'Her şey için VAR'a çağırmayın' dediği için bence Fırat Aydınus hakemi çağırmadı. Pozisyonda top kaleye gitseydi, ne verirdin? Penaltı ve kırmızı kart... Emre Belözoğlu neden çıktı? Kendi mi çıkmak istedi? Antalyaspor'un en az 7-8 atağı kesmişti ve coşkusu iyiydi. Emre çıktıktan sonra telaşlı bir hale geldi Fenerbahçe.

6/10
Siz kadroyu 20.20'de açıklarsanız, Galatasaray 19.05'te açıklanmasına tepki gösterir ve sonuna kadar haklı olur. Demek ki rastlantı değilmiş! Galatasaraylılar da boşuna kızmamış.

7/10
Hakem hata yapabilir ama saygınlığını kaybettirmemeli. Her şeye idam derseniz olmaz. Devre arasına kadar dinlendirirsiniz. Trabzonspor - Beşiktaş maçında Burak, Ali Palabıyık'ı çekti. Feshedin Ali Palabıyık'ın sözleşmesini. Yarın Cüneyt Çakır'a biri vurdu bir anda. Ne yapacaksın? Suat Arslanboğa üzülür ama hayatına devam eder. Diğer hakemler ne yapacak peki? Çekildiğini fark etmedi, diyelim ne olacak! Bugün maçın ilk yarısında Vedat Muriç hamle yaptı ama hakem durdurdu oyunu. Bu karar emsal olabilir ama yarın bir gün başka bir yerde ters bir karar çıkabilir.

8/10
Avrupa'daki temsilcilerimiz hakkında...

Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'ne direkt gideceğiz. Şu an 11. sıradayız. 8 maçtan galibiyet çıkaramadık. Galatasaray, Türkiye'yi Avrupa'da nasıl tanıttı? UEFA Kupası şampiyonluğuyla. Türk insanı olarak biz gurur duyduk, ve rakip olarak gıpta ettik. Ancak yarım pozisyonda bitirdiğin maçta gururla mağlup olduk demen doğru değil. Tabii ki kıpırdanma var. PSG çok önemli bir takım. Mücadelenin yanında oyunun da iyi olması lazım. Hangi oyundan büyük keyif aldılar, ben anlamadım. Muslera 7 tane gol kurtardı. 3 gün önceki Fenerbahçe maçını göz önüne getirdiğinizde mutlu olmaları normal. Psikolojik bir durum oldu. Yarın Gençlerbirliği maçında böyle olacağını düşünmüyorum. Real Madrid maçında bu formül olabilir.

9/10
Beşiktaş taraftarlarından olağanüstü bir destek vardı. Beşiktaş pozisyon veremediği maçı kazanamadı çünkü üretemiyor. Zeminle ilgili söylemek istediklerim var. Güzel göründüğüne bak. Yakın temaslar var. 8 tane resmi maçta 1 galibiyet almasının tek sebebi zemin de değil. Zamana bırakmak lazım. Kongre aşamasına girildi. Oyuncu grubu ve teknik adam yalnışlaşmış.

10/10
“6 puana mal oldu“

Deniz'in Fenerbahçe performansı beklentinin altında kaldı. Deniz'i Galatasaray maçında oyuna aldı ve sonradan oyundan çıkardı. Fenerbahçe'nin sol bekinin olmaması en az 6 puana mal oldu.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol