Spor yazarlarından Fenerbahçe-Antalyaspor yorumu!
05.10.2019 - 11:55
1/22
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Antalyaspor'a 1-0 mağlup olduğu maçı değerlendirdi.

2/22
YEDİĞİ ÇALIM EVLERE ŞENLİK(UĞUR MELEKE)

Jailson süper bir profesyonel. Ancak esas işi, stoperlik değil. Kendisi geçildiği zaman arkasında dublaj olmamasına alışık değil. Golde Ufuk’tan yediği çalım evlere şenlik. Zanka’nın 50’de Mukairu’ya yandan gereksiz gözüken bir faul yaparak sarı kart görme sebebi de o. Mukairu’nun tam karşısında Jailson vardı ama Zanka muhtemelen partnerine güvenemedi.

3/22
FENERBAHÇE'Yİ DURDURUYOR(UĞUR MELEKE)

Dün Fenerbahçe’nin aslında kazanımları da var: Tempolu bir ilk yarı oynadılar. Gustavo’nun öne oyunu ve tam 5 şutu dikkat çekici. Birçok farklı oyuncuyla, Muriqi, Kruse, Ozan, Dirar, Zajc’la pozisyonlar yakaladılar, olmadı. Yanal, 80’den sonra 2014’ü anımsatan stopersiz, 4 forvetli çılgın formasyonuna döndüyse de yetmedi. Gol gelmedi... Ancak Fenerbahçe için dünün önemli iki dersi şu: Jailson stoper değil. Ve Emre’yi durduran Fenerbahçe’yi durduruyor.

4/22
TEK KALE MAÇ İZLEDİK AMA...(ÖMER ÜRÜNDÜL)

İlk dakikadan devre sonuna kadar tam anlamıyla tek kale bir maç izledik. Fenerbahçe hiç düşmeyen yüksek tempo ile oyunun yönünü devamlı değiştirerek etkili takım presi ile dönen topları da anında karşılayarak Antalyaspor'u adeta nefessiz ve 18'ine mahkum bıraktı. Böyle bir saha içi görüntüsünde ne düşünülür? Pozisyon zenginliği ve de en az 2 farklı skor avantajı. Ama Fenerbahçe bırakalım üretkenlik sağlamayı tek gol atamadığı gibi kalesine gelen tek atakta da gol yedi. Peki neden böyle oldu? Tabii birçok şey söyleyebiliriz ama bence bunun bir numaralı nedeni Antalyaspor'un mükemmel alan savunmasıydı.

5/22
PLANLI HÜCUM ŞART(ÖMER ÜRÜNDÜL)

İki stoper, Bahadır ve Diego ile ön libero Chico olağanüstü oynadılar. Sanki üç tane Bülent Korkmaz izledik. Fenerbahçe'ye dönelim. Derbideki iyi performans ve çok önemli puandan sonra 50 bin kişi önünde bu maçı kaybetmek Fenerbahçe'de daha taşların yerine oturmadığını gösterdi. Yalnız ofansif oynamakla, karşı alanda pres yapmakla iş bitmiyor. Üretkenlik için de daha sakin kalmak ve de plan programlı hücum etmek şart.

6/22
FORMÜL ÜRETMEK ZORUNDA(GÜRCAN BİLGİÇ)

Ülkemizin bu tip yenilgilerdeki normal yorumu artık, “Bu futbolumuzu ileriki haftalara taşımalıyız“ veya “Galip sayılır bu yolda mağlup“ olabilir. “Böyle oynasınlar, yenilsinler“ diyen Fenerbahçeliler de vardır. Evet, isteğe, kazanmak için üretilen arzuya bir şey denemez. Başta da yazdığımız gibi, bu 'tek taktikli' rakipleri aşacak formülü üretmek zorundalar. Dereyi geçip, çayda boğulmak istemiyorlarsa.

7/22
YANAL NASIL AÇIKLAYACAK?(İLKER YASİN)

Dün Fenerbahçe, çok daha farklı bir yenilgi alabilirdi. Bu farkı önleyen en toy sarı lacivertli ; kaleci Altay Bayındır’dı. Hem açık alanda hem karambollerde verilen pozisyonlarda, kritik kurtarışlar yaptı. Ersun Yanal, bu pozisyonları nasıl açıklayacak? “Risk aldık ve pozisyon verdik” diyerek mi? Hayır, bunu kabul edemem. Yanal, risk alsaydı evindeki bir maçta orta alanı Gustavo-Emre-Ozan-Tolga gibi savunma karakteri baskın 4’lüyle çıkmazdı.

8/22
ESKİSİ GİBİ CESUR DEĞİL(İLKER YASİN)

Büyük takımları çalıştıran teknik direktörler eski formlarında değiller. Bülent Korkmaz gibi Anadolu takımlarını çalıştıran yeni jenerasyon teknik adamlar derslerine çok daha iyi çalışıyor. O yüzden de son yıllarda büyük takımlar şampiyon olsalar da şampiyonluk puanları düşmeye başladı. Dün akşam da Ersun Yanal, taktiksel olarak Bülent Korkmaz’a kaybetti. Ve bu Yanal, eskisi gibi cesur ve formda değil...

9/22
FANTEZİDEN ÖTE SAÇMALIKTI(ERCAN GÜVEN)

Ersun Yanal berabere biten Galatasaray derbisindeki Fenerbahçe’den çok memnun olmalı ki, aynı takımla çıktı Antalyaspor karşısına. Lakin, dört ön liberolu o takım savunma amaçlıydı, Kadıköy’deki Antalyaspor maçında Fenerbahçe muhtemelen farklı galibiyete oynayacaktı. Yani derbi için mantıklı olan kurgu, dün fanteziden de öte saçmalıktı. Olmadı tabi ilk yarıda... Önce orta sahadan devşirme kanatlar Ozan ve Tolga ne içeri girip katkı yapabildiler ne de Muriç’i topla buluşturabildiler. Muriç Antalyaspor stoperleri arasında gözaltına alınmış gibiydi.

10/22
YANAL'IN FANTEZİLERİ YÜZÜNDEN(ERCAN GÜVEN)

Maçın bitmesine on dakika kala Ersun Yanal gözünü kararttı ve savunmadan tek gerçek stoper Zanka’yı çıkarıp Mevlüt’ü forvete ekledi. Kadıköy’de fark yapması beklenen Fenerbahçe son dakikalarına mağlup girdiği maçta, artık ikinci golü yemekle, beraberlik golünü atma şansını eşit hale getirmişti. Ama ikisi de olmadı ve Fenerbahçe 15 maç sonra Kadıköy’de Antalyaspor’a mağlup olarak geçen sezondan bir parodi sundu işinden okulundan koşup gelerek iş günü akşamı fazla mesai yapan on binlere. Niye?.. Mağlubiyetin mimarı Yanal’ın fantezileri yüzünden.

11/22
ERSUN AYNAYA BAKMALI(ERMAN TOROĞLU)

Şunu belirtmekte fayda var: Bu F.Bahçe kadrosu, kötü bir kadro değil. Ve bu tip golleri yiyorlarsa, Ersun aynaya bakmalı ve seri hareketlerle kendisini toparlamalı. Yani Ersun, sakatların arkasına sığınmamalı artık. F.Bahçe'nin yediği golde stoperlerin zavallı halini görmemek mümkün mü? Beyoğlu'nda adamı böyle rahat gezdirmiyorlar, mutlak birine çarpıyorsun. Golü atan oyuncu öyle geldi geçti defansı…

12/22
VEDAT MURIQI ATILABİLİRDİ(ERMAN TOROĞLU)

Hakem kararlarına gelince... İlk yarı enteresan pozisyonlar var. Mesala Emre'ye bir bastılar, bir de yandan vurdular bileklerine. İkisinde de sarı kart kullanmadı hakem Antalyalı oyunculara. Muriqi, hem rakibinin ayağına bastı bir pozisyonda hem de rakibinin baldırına tabanını geçirdi. İki sarı karttan da atılabilirdi, direkt kırmızıdan da!

13/22
POZİSYON BENCE PENALTI(ERMAN TOROĞLU)

F.Bahçe hücumunda Antalyalı oyuncunun koluna gelen top, bence penaltı! Defans oyuncuları bu tarz pozisyonlarda ellerini arkaya alarak hareket etmeliler veya durmalılar. Hakem yorumunu öyle yaptı, VAR'daki Fırat Aydınus da öyle yaptı.

14/22
YANAL'IN SEÇİMİ YANLIŞTI(İLKER YAĞCIOĞLU)

Ersun hocanın sahaya sürdüğü 11 geçen hafta için ne kadar doğruysa bu maç için de o kadar yanlıştı. Antalyaspor gibi tamamen topun arkasına geçecek ve önce savunma yapacak bir rakibe karşı Tolga ve Ozan gibi aslında ön libero olan iki oyuncuyla başlamak Fenerbahçe'nin kanatlarını felç etti.

15/22
BÜYÜK BİR ŞOK OLDU(İLKER YAĞCIOĞLU)

Hakemin Diego'nun eline çarpan topu devam ettirmesi resmen futbol camiasını ikiye böldü. Ama bence pozisyon penaltıydı.
2. yarıda belki tek kale bir maç izledik ama Altay'ın çıkardığı bir top var ki Fenerbahçe'yi maçın içinde tuttu. Bu yenilgi Fenerbahçe için büyük bir şok oldu. Göklere çıkardığımız Fenerbahçe'nin güle oynaya şampiyon olamayacağının da bir göstergesiydi..

16/22
ALTAY İZİN VERMEDİ(OKTAY DERELİOĞLU)

Fenerbahçe takımı seyircisi önünde kötü bir geçe yaşadı. Sarı- Lacivertliler atak oynayan taraf gibi gözükse de maçı koparacak aksiyonları gerçekleştiremedi. İkinci bölgede bu kadar topla oynayan bir takımın atak sonlandırması gerek. Bunu yapamadıktan sonra topla oynamak bir şey ifade etmiyor. Antalyaspor golü bulduktan sonra tamamen geriye çekildi. Akdeniz ekibi hatta ikinci golü de bulabilrdi. Altay buna izin vermedi. Altay, Fenerbahçe'nin oyunda kalması için her şeyi yaptı..

17/22
BÜYÜK SIKINTI YAŞAYABİLİR(OKTAY DERELİOĞLU)

Fenerbahçe adına dün gecenin kötülerinden biri Muriç'ti. Antalyaspor oyun disiplininden kopmayarak Kadıköy'den haklı bir galibiyetle ayrıldı. Sarı-Lacivertliler ise ağır bir yara aldı.. Ancak bu henüz ligin başındayız ve bu kayıbın telafisi mümkün. Sarı-Lacivertliler adına söylenebilecek en net şe; bitiricilik eksikliği. Fenerbahçe bu sorununu çözmezse ligde büyük sıkıntı yaşayabilir. Asistler yapan Alman Kruse de bir an önce kendisinden beklenen golleri atmaya başlamalı..

18/22
BU MAÇLARI KAYBETMEMESİ LAZIM(ZEKİ UZUNDURUKAN)

Fenerbahçe'nin oynadığı coşkulu futbol akıllarda kaldı... Sürekli önde baskı yaparak oynamak da riskli! Dünkü maçta olduğu gibi! Defansın bu kadar hata yaparken, çok adamla hücum yaparsan, golü de yersin. Avrupa'sı olmayan ve tek cephede yarışan Fenerbahçe'nin böyle iç saha maçlarını kaybetmemesi lazımdı. Hafta içinde muhabirlerle yaptığı sohbet toplantısında 'Biz şampiyon alacağız' demişti Ersun Yanal. Ben de A Spor'daki yayınımda 'Ersun hoca, geçen sezon da hep böyle iddialı söylemlerde bulundu. Yanlış yapıyor. Çünkü böyle iddialı konuşarak takımı strese sokuyor' demiştim. Öyle de oldu.

19/22
HİKAYEYİ İYİ OKUMASI GEREK(REHA KAPSAL)

Ersun Yanal'ın iki hikayeyi iyi okuması gerek. Galatasaray deplasmanında bu ilk 11 ile başlayabilirsin, o maçın kurguları farklı olabilir. Antalyaspor ile kendi evinde oynadığında bu maçın farklı hikayesi ve kurgusu olması gerekir. Eğer çizgi oyuncularını ön libero özellikle hücumda iki tane futbolcu ile oynuyorsan burada bir teknik adam olarak farklı saha içi dizilişi olup o esnekliği de göstermek lazımdı. Maça Fenerbahçe 4-3-1-2 düzeni ile başlayabilirdi. Mevlüt ile Muriç iki santrfor, arkada Zajc'le. Bu farklılığı ve her maçın ayrı hikayesini iyi okuyabilmek lazım.

20/22
ÖNDEKİLER YETENEKLİ OLMALI(RIDVAN DİLMEN)

Fenerbahçe'nin hızından temposundan memnunum ama bu kadar bastırırken pozisyon bulamadı, çok pozisyonu yok. Öndeki kanat oyuncularınız yetenekli olacak. Ozan orta saha oyuncusu, yaratıcılık beklemeyin. Moses'in, Rodrigues'in ölüsü çalım atıp, pozisyon yaratabilir. Galatasaray maçında Ozan'ın oynaması doğru ama ben olsma bu maça Deniz Türüç ile başlardım.

21/22
VAR ÇAĞIRSA PENALTIYI VERİRDİ(RIDVAN DİLMEN)

Fenerbahçe iyi oynarken, Kemal hoca, sana ne, versene penaltıyı! El açık. Bu futbolcular deli mi, elleri arkada bekliyorlar? El bitişik dedi. Fırat Aydınus, gel buraya bak deseydi, penaltıyı verirdi. Çünkü el açık.

22/22
PANİK, ACELE, TELAŞ...(ÖNDER ÖZEN)

Fenerbahçe panik, acele, telaş yaptı. Kruse'nin ve Zajc'ın pozisyonları var ama sakin soğuk kanlı plana sadık kaldığı takdirde oyunu çevirebileceğine inanacak isimler gerekiyor. Bir tane vardı o da çıkınca panik oldu.

Diğer Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol