Spor yazarlarından Denizlispor-Fenerbahçe yorumu!
21.10.2019 - 11:33
1/21
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Denizlispor'u 2-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi

2/21
YANAL'IN TERCİHİ ENTERESAN(UĞUR MELEKE)

Ersun Yanal’ın da ilk 11 tercihi enteresan. Yanal, kendi sahasında Antalya’ya karşı kenarlarda Ozan-Tolga’yla maça başlamış, takımı ilk yarıda hiçbir şey üretememişti. Milli maç arası sonrası ilk maçta Fenerbahçe hemen hemen aynı görüntüyle sahada: İlk 11’de Muriqi-Rodrigues dışında hücumcu yok. Gustavo-Ozan-Emre ve Tolga aynı anda sahada. 39’daki gole kadar Fenerbahçe’nin şut, aut veya kornerle sonuçlanan tek bir girişimi var: Emre’nin 4’teki şutunu kaleci kornere çelmiş. 39’da Muriqi yine çok ekstra bir kafa şutuyla golü yaratıyor, ama Yanal belli ki oyundan rahatsız değil ki devre arasında bir değişiklik yapmıyor. İkinci devrede de ortada düşünülmüş, organize bir futbol yok; skoru koruma becerisi var sadece.

3/21
KALICI OLMA ŞANSI YÜKSEK(UĞUR MELEKE)

Türk spor medyası çok fazla üzerinde durmaz, ama bazı oyuncular sağ ya da sol stoperde kendilerini çok rahat hissetmeyebilirler. Mesela Beşiktaş’ta Ruiz, Galatasaray’da Marcao sol stoper oynuyorlar, Fenerbahçe’de Zanka sağda görev yapıyor. Rami ona eşlik ettiğinde sol stoperde çok huzursuz oynamıştı, dün Serdar daha rahattı. Kalıcı olma şansı yüksek.

4/21
DERSLİK BİR HÜCUM(GÜRCAN BİLGİÇ)

Max Kruse'nin yokluğunda 4-1- 4-1 oynayan Ersun Yanal, Muriqi'i Emre ile desteklemeyi düşünüyordu muhtemelen. Ancak kalabalık ve adama yakın orta saha savunmasında, bir türlü top Emre'ye geçirilemedi. Sonuçta kaptan, kendi işini görmek adına bölgesinden uzaklaşınca, ceza alanı önünde varyasyon yapma ihtimali de kalmadı. Gol, derslik bir hücumla geldi. Hani “O anı beklemek“ denir ya, Isla'nın bindirmesi, arka direğe yüksek ortası ve Muriqi farkıyla pozisyon gelişti. Top önce üst direğe, sonra Tolga Ciğerci'nin önüne geldi.

5/21
NE AKLI KALIYOR NE FİKRİ(GÜRCAN BİLGİÇ)

Emre'nin doğru zaman ve yerde yaptığı baskıyla kaptığı topla gelen ikinci golle maçın bittiğini de sandılar. Genç Altay buna “izin“ vermedi. Boşa çıktı, kalesinde topu gördü ve son 20'ye yeni bir maç ile girdik. Panik belirtilerinin üstüne gidecek Gustavo dışında oyuncu olmadı. Risk alan rakibi akıl oyunu yerine, “ileriye vur“ kararlarıyla önlemeye çalıştılar. Belki istediği sonucu alan bir takım var ama, Max Kruse ve Emre'nin olmadığı bir Fenerbahçe'nin ne aklı kalıyor, ne de fikri.

6/21
YANAL'IN BÜYÜK HATASI...(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Emre'nin yapısı buna uygun değil. Böyle bir pozisyonda oyunu yönlendirme özelliği kayboluyor. Belki hücum presle kazandığı topla ikinci golü kazandırdı ama onun dışında alışılmış Emre organizasyonu yoktu. Gustavo da fiziki yetersizlikten belli bir dairenin dışına çıkmıyor, yüksek kalitesi ofansif açıdan gündeme gelmiyor. Vedat Muriqi yalnızlık içinde hırsla bir şeyler yapmak için çırpınan adamdı.

7/21
YANAL İÇİN ÖNEMLİ OLAN...(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Emre'nin hücum presle kazandığı bir top sonrası gelen ikinci gol en azından takımı rahatlatmıştı. Ama sonra sahneye kaleci Altay çıktı. Zaten her maç yüksek toplarda arkadaşlarının bulunduğu ve kaleye uzak olan pozisyonlara gereksiz çıkışlar yapıyor. Dün de bu hatalardan birini yapınca o dakikaya kadar hiç fırsat bulamayan Denizlispor, pozisyonsuz bir gol atmış oldu. Tabii ki bu Denizli'ye moral, Fenerbahçe'ye tedirginlik getirdi ama üç puan haneye yazıldı. Zaten Ersun Yanal için de önemli olan o...

8/21
YENİ FORMATLAR BULMALI(İLKER YASİN)

Ersun Yanal bilmeli ki, o şampiyonluğun ardından 5 yıl geçti. Hücum aksiyonlarında göz kamaştırıcı F.Bahçe’nin Gökhan ve Caner gibi durmaksızın orta yapan ve ileri giden iki beki, Kuyt, Sow, Webo, Emenike gibi deparlı veya pivot santrforları ve ince düşünen futbol beyinleri vardı. 2019’un F.Bahçe’si, geçen 5 yılın gerisinde ve Türk futbol takımlarının direnç ve yetenek seviyesi de geçen 5 yılın daha ilerisinde. Yanal şampiyonluk için yeni formatlar bulmalı yoksa böyle gitmez.

9/21
KAYBEDEN BİR GÖRÜNTÜ HAKİM(İLKER YASİN)

Eski suda yani 5 yıl önceki suda bu yıl tekrar yıkanmak mümkün değil sevgili Yanal. Değişim ve gelişim bir niyet işi değil bir davranış ve disiplin işidir. Ve başarının da temeli bu olacaktır. Geçen yıl, karaya, kayaya giderken bindiğiniz F.Bahçe gemisini, rota, kerteriz bilgisi ve iyi sevk idareyle şampiyonluğa götürmeniz bekleniyor. Ama mücadele ya ekip olarak kazanılır ya da bireyler olarak kaybedilir.Sekizinci hafta sonunda ekip olarak kazanımlardan ziyade bireyler olarak kaybeden bir F.Bahçe görüntüsü hakim.

10/21
YANAL ÇOK İYİ FARKINDA(ERCAN GÜVEN)

Fenerbahçe’nin zorlu Denizli deplasmanından planlı ve aşamalı bir oyundan sonra saklananı, kaçak oynayanı olmadan, mücadele ederek aldığı üç puanın kıymeti ileride anlaşılacak. Bir zamanlar “en golcü takımların” yaratıcısı Ersun Yanal’ın maçlara “savunmacı” takımlarla başlaması, bol keseden ön libero kullanarak “denge ve balansı” galibiyetin önüne koyması kimseyi şaşırtmasın. Belki de tarihin en düşük puanlı şampiyonunu yaratacak bu ilginç sezonda yere sağlam basmayana ekmek yok; Yanal bunun çok iyi farkında.

11/21
İKİNCİ GOL NET FAUL(ERMAN TOROĞLU)

Vedat Muriqi'in direkten dönen kafa vuruşundan sonra Fenerbahçe'nin attığı ilk golde Muriqi, rakibine faul yapmıyor. Sarı-lacivertli takımın ikinci golünde ise Emre, rakibine önce vurup yere düşürüyor sonra topu al-ı yor ve Muriqi'e golü attırıyor. Yani pozisyonun başlangıcı net faul. Ama VAR bu arada ofsayt çizgisine baktı. Faule niye bakmadı, anlamak mümkün değil. Oyunun sonunda Gustavo'nun ceza sahası önünde Denizlisporlu Mustafa Yumlu'ya yaptığı hareket kesinlikle faul. Penaltı tartışmaları yapılıyor ama pozisyon dışarıda. Hakem burada faulü vermedi.

12/21
ŞAMPİYONLUKTA ZORLANIR(ERMAN TOROĞLU)

Maçın özeti şu; Fenerbahçeliler koştu, Denizlisporlular da koştu. Fenerbahçeli oyuncuların top tekniği Denizlispor'dan daha iyi olduğu için F.Bahçe maçı kazandı. Bakınız! Denizlispor, bu kadroyla ligde zorlanır. Fenerbahçe de bu oyunuyla şampiyonlukta zorlanır. Kaç hafta geride kaldı, Fenerbahçe'nin oyun sisteminde bir ileriye gitme, tempo artışı yok. Ama defansif yönde iyi mücadele yapıyorlar. Herkes rakibine basabiliyor, kimse oyundan kaçmıyor.

13/21
İKİ FARKLI TAKIM GİBİ(OKTAY DERELİOĞLU)

Fenerbahçe, Denizli karşısında maça kontrollü başladı ve rakibinin hata yapmasını bekledi. Belki de herkesin “Sağ açıkta ne işi var?“ dediği Tolga Ciğerci, pozisyon açısından kısır geçen ilk yarıda Fenerbahçe'yi öne geçiren ve maçın kilidini açan isim oldu. Tolga'nın da takıma olan katkısı dün de mevki farketmeksizin sürdü. Şu bir gerçek ki Fenerbahçe, Emre ve Emre'siz olarak iki farklı takım görüntüsü ortaya koyuyor. Kaptan sakatlığına rağmen 2. golün asistine imza atarak görevini yaptı.

14/21
HAKLI BİR GALİBİYET(OKTAY DERELİOĞLU)

Ancak Emre'nin çıkışı ile birlikte Fenerbahçe'nin sahadaki duruşu değişti ve Denizli rakip sahada baskı kurdu. Devamında da kaleci Altay'ın hatasıyla ev sahibinin golü geldi. Fenerbahçe Denizli'nin golü sonrası biraz panik yaşasa da akıllı bir oyunla rakibine ikinci gol için şans tanımadı. Tecrübesiyle ve oyuncu kalitesiyle rakibine üstünlük kuran Kanarya, haklı bir galibiyet aldı.

15/21
KONTROLÜ ELİNDE TUTTU(İLKER YAĞCIOĞLU)

Fenerbahçe dün akşam Altay'ın hatası sonucu kalesinde gördüğü gole kadar oyunun kontrolünü hep elinde tuttu. Çok iyi oynadı mı? Hayır... Çok pozisyona girdi mi? Hayır... Temposu da çok yüksek değildi ama sürekli topa sahip olup iki gol buldu ve rakibine de hiç pozisyon vermedi. Denizlispor pozisyona girmeyi bırakın, Fenerbahçe kalesine ancak 1 şut çekebilmişti. Sakatlıktan dönen Hasan Ali ve Rodrgiues'in maç tempolarının eksik olduğu net bir biçimde görüldü.

16/21
ALTIN KADAR DEĞERLİ(İLKER YAĞCIOĞLU)

Ozan, Emre ve Gustavo'nun iyi oyunuyla Fenerbahçe'nin dün aldığı galibiyette önemli rol oynadı. Özellikle Emre'nin ikinci goldeki presi ve Vedat'a yaptığı asist görülmeye değerdi. Zaten Emre çıktıktan sonra da F.Bahçe'nin oyununun kötü etkilendiğini gördük. 34 haftalık maratonda her maçı iyi oynayarak kazanamazsınız, bu yüzden bu çok önemli. Her 3 puan zirve yarışında altın kadar değerli.

17/21
EMRE ÖNCESİ VE SONRASI(REHA KAPSAL)

Ersun Yanal'ın hem 2-1 olduktan sonra oyuna geç müdahaleleri, Deniz'den hala sağ önde kenar oyuncusu beklentisi, çok doğru kararlar değildi. Sarı-lacivertlileri Emre öncesi ve sonrası diye değerlendirmek gerekir. Emre öncesi ve sonrası; geceyle gündüz kadar, sarı-lacivertlilerin saha içindeki görüntüsünde, teknik, taktik, mental olarak farklılığı var. Emre, F.Bahçe adına bir oyuncudan daha fazlası, saha içi ve saha dışında.

18/21
ZİRVE YARIŞINDA YETMEZ(ZEKİ UZUNDURUKAN)

Fenerbahçe kazandı ama taraftarını coşturacak bir futbol oynayamadı. Emre Belözoğlu ve Vedat Muriç ortaklığına, Tolga'nın savaşçılığı eklendi ve Fenerbahçe 3 puanla Denizli'den döndü. Ancak şunu belirtelim ki; bu futbol Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında yetmez... Bu arada dünkü maçta hakem Fırat Aydınus kötü bir maç yönetti. Ama VAR uyuyor mu? Neden hakemin işini kolaylaştırmadı VARdakiler! Bu uygulama ya VARdır ya da YOKtur. Son haftalarda YOK görünüyor. O zaman VAR uygulaması kaldırılsın! VAR olan bir şeyi YOK gibi göstermek en kötüsü çünkü!

19/21
KAZANMAYI HAK ETTİ(TÜMER METİN)

Fenerbahçe adına yine hikayesi olan bir akşamı geride bıraktık. Ersun Yanal, Max Kruse'nin eksikliğinde sahaya bir kadro çıkarmış. Tolga Ciğerci sağ tarafta kullanıldı. Burada belirleyici faktör Emre'nin göstereceği performanstı. Fenerbahçe maça çok iyi başladı. İlk 10 dakikada gerçekten baskı kurdu. Atak devamlılığı da sağlandı. Sonrasında oyun dengelendi ve Fenerbahçe'de işler sadece bireysele döndü. Milli aradan sonra tüm takımlar zorlanıyor. Deplasmandan 3 puanla dönmek önemliydi. Fenerbahçe'nin elbette eksikleri var ve oyun anlamında çok güçlü değiller. Yine de Fenerbahçe maçı kazanmayı hak etti.

20/21
12 KİŞİ OYNATIYOR(RIDVAN DİLMEN)

90+4, bir uzun top atıldı, tek sarılı oyuncu var, 3 yeşilli oyuncu var, top orada kaldı. Muriqi, adeta 12 kişi oynatan bir oyuncu. Kruse de oynamayınca, daha da zorlanabilirdi. Emre'nin 2-0'a getiren pozisyonu, öndeki baskılı oyundan. Hoca onu mümkün olduğu kadar ekonomik oynatmaya çalışıyor. Fenerbahçe'nin orta sahasına bir de Tolga eklenince, 4 tane ön liberolu oynuyor. Fenerbahçe'nin en önemli silahı Vedat Muriqi. Kafayı vurdu, sonra gol oldu.

21/21
SAKARBAHÇE'YE RAĞMEN İYİ(RIDVAN DİLMEN)

Bu takım, bu kadroyla bu kadar oynar. Bekleri fazla çıkamadı, savunmanın 3 tanesi de %100 hazır değil. Serdar Aziz sakatlıktan çıktı, Hasan Ali yeni, Isla da yeni yeni toparlamaya başladı. Ligde zirve yarışında, bu kadar defanssız şekilde, defansa rağmen 'Sakarbahçe' olmana rağmen iyi.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol