Spor yazarlarından Fenerbahçe-Kasımpaşa yorumu!
09.11.2019 - 13:00
1/16
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

2/16
ÇOK İLGİNÇ BİR 90 DAKİKA(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Futbol kalitesi olarak vasatı geçmeyen ama her yönüyle çok ilginç bir 90 dakika izledik. F.Bahçe cephesi Antalya ve Kayseri yenilgilerinden sonra şu açıklamayı yapmıştı: “Bu tip maçlarda golü erken bulamadığınız zaman işler çıkmaza giriyor.“ Dün gece F.Bahçe 6. dakikada skor avantajı yakaladı. Bunun moraline ve seyircinin sinerjisine rağmen golden sonra devrenin bitimine kadar oyunu kontrol eden Kasımpaşa'ydı.

3/16
PLANLAMAYI BECEREMİYOR(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Ersun Yanal bir türlü planlamayı kuramıyor. Ozan, Tolga, Gustavo, dün oynamayan Emre ve yine sonradan oyuna giren Jailson, hepsi ön libero özelliğine sahip oyuncular. Futbolu kafasında bitirmiş Alper'i saymazsak Zajc'tan başka forvet arkası oynayacak orta saha yok. Neden Yanal bunu düşünmüyor? Bir de bugünkü olumsuz futbolun nedeni olarak tahmin ediyorum Emre'nin olmayışı gündeme çıkacak. Eğer Emre oynamadığı zaman F.Bahçe böyle olacaksa bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok.

4/16
YANAL'IN ÇÖZÜMÜ YOK(GÜRCAN BİLGİÇ)

Daha önce de belirttik. Özellikle Kadıköy'e gelecek olan takımların oyunu birbirinin kopyası. Ersun Yanal'ın bunları çözecek oyun setleri, duran toplar dışında yok. Önceleri 3-4 pasa ulaşıp, bekleri aut çizgisine getiren setleri vardı, şimdi yapmıyorlar.

5/16
BELİRSİZLİĞİN TOHUMUDUR(GÜRCAN BİLGİÇ)

Bir an önce kaleye gitmek isteyen, öne-geriye istekli koşan bir takım Fenerbahçe. Ancak oyun yalnızlığını bitirmek zorundalar. “Gelsin Emre, sorunları çözsün“ fikri doğrudur ama belirsizliğin de tohumudur.

6/16
İLK DEFA VAR DOĞRU KULLANILDI(ERMAN TOROĞLU)

Heyecanı yüksek bir maç, kalitesi yok, güzel goller var; her şeyden önce VAR var! Bu sene ilk defa VAR'ın doğru kullanıldığını gördük. Neymiş efendim, eğer VAR çağırıyorsa ve hakem hatalıysa hakemin puanı düşermiş; VAR çağırırsa ve VAR hatalıysa bu kez de VAR'ın puanı düşermiş. Yahu kardeşim sizin hakemlerinizin puanlarının düşmesi mi önemli, sahadaki takımların kaybettikleri puanlar mı? Böyle rezillik olur mu? Bu hafta biraz hizaya gelinmiş.

7/16
SEN ÖNCE TAKIMINI KURGULA(ERMAN TOROĞLU)

F.Bahçe'ye bakıyorum, tamam geriden orta sahaya çabuk çıkıyorlar, hatta oradan ileriye doğru da aynı şekilde geliyorlar ama takım halinde oynayamıyorlar. Sarı-lacivertliler bütün maçlara iyi başlıyorlar. 15 dakikada gol bulurlarsa rahatlıyorlar, sonra tempoları gittikçe düşüyor. Kasımpaşa 10 kişi kalmasa netice çok daha farklı olurdu. Ersun Yanal'ın başka işlere burnunu sokmadan takımıyla uğraşması lazım. Bir de 'kurgu-murgu' diyor, sen önce takımın kurgula!

8/16
KÖTÜ BİR SINAV VERDİ(İLKER YAĞCIOĞLU)

Fenerbahçe, Emre ve Kruse'nin yokluğunda üretkenlik açısından sıkıntı yaşadı. Bu yüzden Sarı-Lacivertli futbolcular fizik güçlerini devreye soktular ve rakiplerini bu şekilde zorladılar. Fenerbahçe ofansif açıdan çok üretken olmasa da kötü bir görüntü vermedi ama defansif açıdan dün çok zorlandılar. Özellikle Yusuf Erdoğan'a karşı Fenerbahçe savunması kötü bir sınav verdi. Bunun da sebebi Hasan Ali, Serdar Aziz ve Isla'nın fiziksel olarak hazır olmamalarıydı. Eksik kalmış Kasımpaşa'ya karşı Fenerbahçe'nin kalesinde gol görmesi düşündürücüydü.

9/16
NEFES NEFESE GEÇTİ(İLKER YAĞCIOĞLU)

Emre ve Kruse'siz Fenerbahçe duran toplarda sonuca gitmeyi bildi. Bu tarz maçlarda her şeyden önemlisi de kazanabilmektir. Kasımpaşa da eksik kalmasına rağmen iyi direndi. Ozan Tufan orta alanda yine Fenerbahçe'nin dinamosuydu. Fenerbahçe taraftarının nefes nefese geçen Kasımpaşa maçından 3 puanla ayrılarak liderliğe yükseldi.

10/16
BEKLENENDEN ZOR GEÇTİ(OKTAY DERELİOĞLU)

Kasımpaşa maçı kağıt üzerinde beklenenden zor geçti. Sarı-Lacivertliler Muriç'in penaltısıyla öne geçtikten sonra Kasımpaşa sahayı iyi parselledi ve rakibinin üstüne gitti. Yusuf, Fenerbahçe savunmasını çok zorladı ve onun asistinde Paşa Khalili ile dengeyi sağladı. Sadiku'nun amatörce müdahelesi sonrası Fenerbahçe bir kez daha penaltıdan öne geçti. Hafez'in gördüğü kırmızı kart ise tek kelimyeyle skandaldı. Bu seviyede bir oyuncu bu kadar basit kırmızı görmemeli.

11/16
YETERLİ SEVİYEDE DEĞİLDİ(OKTAY DERELİOĞLU)

Paşa eksik kalmasına rağmen pes etmedi, eşitliği yakalamayı da bildiler. Serdar attığı şık kafa golüyle Fener'e hayat verdi. Fenerbahçe dün kazansa da üretkenlik açısından yeterli seviyede değildi. Atılan 3 golün ikisi penaltı, diğeri ise kornerden geldi. Bunda Emre'nin yokluğu da büyük rol oynadı. Fakat kazanan her daim haklıdır. Kanarya dün altın değerinde bir 3 puan aldı ve zirveye çıkmayı bildi. Şampiyonluk yürüyüşüne devam etti.

12/16
FARK YARATMAK ÖNEMLİDİR(REHA KAPSAL)

Ersun Yanal'ın bu kadar defansif orta saha ile başlamak yerine hücum çeşitliliği için Zajc ve Türüç gibi santrfor arkası oynayabilecek bu iki oyuncuyla oynaması iç saha oyunlarında hücum yönünden farklılık getirecektir. (Deniz 2016-17 yılında Kayserispor'da bu pozisyonda 11 gol, 11 asist yaptı.) Futbolda saha içindeki en önemli farklardan biri de rakibe karşı beklenen değil beklenmeyen hamlelerde bulunmaktır. Farklı planlarla, farklı organizosyonlarla saha içinde fark yaratmak önemlidir.

13/16
ÖNLEM ALMAZ, ALDIRIR(REHA KAPSAL)

Ersun Yanal'ın geçmişte de söylediği gibi 'Fenerbahçe önlem almaz, önlem aldırır.' Bunun için de daha dominant, daha hücumcu, daha öne ve dikine giden oyun ve oyuncularla rakibine üstünlük sağlar. Geçmişte izleyenlere heyecan ve keyif veren oyun anlayışı bu şekildeydi.

14/16
EN KÖTÜ OYNADIĞI MAÇ(RIDVAN DİLMEN)

İyi futbol kesinlikle yoktu. Fenerbahçe'nin evinde oynadığı Antalya ve Trabzon maçları da dahil olmak üzere en kötü oynadığı maçtı. Fenerbahçe dağınıktı. Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin sürpriz en iyi transferi gibi gözüküyor. Ozan daha iyi oynayabilir, bu potansiyel var. Özgüven arttı. İnan, daha iyi oynayabilir, daha iyi oynayacaktır diye düşünüyorum.

15/16
DAHA FARKLI BEKLİYORDUM(METİN TEKİN)

Ben daha farklı sonuç bekliyordum. Fenerbahçe kazandı ama iyi oynamadı. Bu oyun gelecek ile ilgili olumlu görüş yansıtmadı ama maç fazlasıyla lider bir Fenerbahçe var.

16/16
KADRODA OLMASINI İSTERİM(METİN TEKİN)

Fenerbahçe kalitesinde bir takımda ben Hasan Ali'nin kadroda olmasını isterim. Daha farklı özellikli sol bek istenebilir ama Fenerbahçe teknik heyeti hep Hasan Ali'yi tercih etti. 5 golün 4'ü duran top oldu. Yüzde 30 civarında duran top olur. Halan çok önemli bir gol aracıdır. Birçok maçta çözüm olmuştur. Kasımpaşa da bir golünü öyle buldu.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol