Yazarlardan Konyaspor - Fenerbahçe yorumları
15.03.2020 - 11:26
1/21
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Konyaspor'a 1-0 mağlup olduğu mücadeleyi değerlendirdi. Yazar görüşlerini paragraf sonlarında belirtilen ilgili gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

2/21
“EMRE BELÖZOĞLU'NUN PLAN EKSİKLİĞİ“

REHA KAPSAL:
Fenerbahçe'de Konya deplasmanına çıktığında ligin ikinci yarısı aldığı puanlarla neredeyse en alt sıralarda olacak bir görüntüsü vardı. Bunun nedeni; özellikle ikinci yarı doğru planlanmayan, her maçın ayrı ayrı bakılarak rotasyonların yapılmadığı, rakibe ve skora göre doğru tercihlerin yer almadığı F.Bahçe'de, Yanal gittikten sonra son iki haftada Emre Belözoğlu da hem kadro seçimi, oyuncu değişiklikleri ve saha içindeki plan eksikliği net ortaya çıktı. Bunun da çıkması anormal mi? Gayet doğal. Teknik adamlık farklı, oyunculuk her zaman farklıdır. (TAKVİM)

3/21
“TEKNİK-TAKTİKTEN ÇOK, COŞKU YOK“

REHA KAPSAL:
Emre Belözoğlu, ilk 11 tercihinde Tolga Ciğerci ve Mehmet Ekici yerine Ferdi ve Deniz ile başlayabilirdi. Tolga'yı oynatmasının bence en büyük nedeni kendine yardımcı etmesini istemesiydi. Ama bu doğru değildi. F.Bahçe'de teknik-taktikten çok, oyuncuların coşkuları yok. Bazen futbolda coşku çok daha önemlidir, tekniğin önüne geçer. F.Bahçe'de bu istek ve arzunun olmayışı oyuncuların vücut dilinden net şekilde görülüyor. F.Bahçe topa sahip olma istatistiğinde önde olabilir. Eğer bir takım topa sahip oluyorsa bunun bir sebebi olmalı. F.Bahçe'de oyun planı yoktu. Tabi ki 9 kişi kaldıktan sonra Konyaspor'a karşı daha üstün bir oyun sergilenebilir. Bu gayet doğal. Ama 11'e 11 oynadığınızda topa sahipseniz, bunun plan dahilinde olması gerekir. (TAKVİM)

4/21
“FENERBAHÇE KEPENKLERİ KAPATTI“

REHA KAPSAL:
Rakibe nerede problem çıkaracağınız, nerelerde kendi çözümlerinizi üreteceğiniz futbolda çok önemli. F.Bahçe'de antrenörsüz devam ettiği iki haftada kondisyon anlamında da düşüş var, saha içi disiplini de kulübede teknik adam olmadığı için ister istemez hissediliyor. F.Bahçe'de kalan 2.5 ayda sezonu bitirmek oyuncular için kolay değil. Buna tabi ki taraftar, camia ve yönetim kurulu da dahil. Geriye kalan süreçte '1 artı 1' iki tane maçı görünüyor çok önemli olan. Biri Trabzonspor ile oynayacağı kupa yarı final rövanş maçı… Diğeri, turu atlarsa kupada oynayacağı final maçıdır. Sarı-lacivertliler, artık Süper Lig'de kepenkleri kapatmıştır! (TAKVİM)

5/21
“YETER ARTIK YAHU“

ERMAN TOROĞLU:
Sevgili Zekeriya Alp… Halis Özkahya ile Hüseyin Göçek'e hâlâ daha dört büyük takımın maçını veriyorsan veya verenlere göz yumuyorsan, vallahi pes! F.Bahçe'yi bu duruma düşürenler utansınlar. Daha hâlâ utanmadan ve sıkılmadan rakiplerden, hakemlerden, basın mensuplarından bahsedenler; onlara da yeter artık yahu! (SABAH)

6/21
“7 KİŞİ DE KALSA BİR ŞEY YOK“

ERMAN TOROĞLU:
Size bir şey söyleyeyim, bu koronavirüs aslında F.Bahçe'nin içine işlemiş. Peki bu koronavirüse sebep olanlar neler acaba? Ya inanın bu Konya 8 kişi de kalsa, 7 kişi de kalsa; Hüseyin Göçek de olsa; yine de yapabilecek bir şey yok. Zavallı bir durumda. Ve bu yönetimle bu F.Bahçe'nin seneye de bir şey olacağı fikrinde değilim. Bu yönetim geldiğinde çok sevinmiştim. F.Bahçe'de sistemi değiştirecek kurumsal bir yapı getirecekler, diğer takımlar da bu F.Bahçe'yi görüp örnek alacaklar demiştik. Yazıklar olsun! Söylediklerimin hepsini geri alıyorum. Ama bu F.Bahçe'yi bu duruma getirenlerde utanma yok! Yönetimin biraz utanması olsa kongreye gider ve güven oylaması yapar. Ama bu yönetimin bunu yapacak bile cesareti yok. (SABAH)

7/21
“YERİ KAZISAN ÇIKMAYACAK“

ERMAN TOROĞLU:
Ben uzun yıllardır bu kadar yerlerde sürünen bir F.Bahçe görmedim. Yeri kazısan çıkmayacak! Konyaspor, kendi ölçülerinde elinden geldiği gibi mücadele etti. Her şeyden önce yürekleriyle oynadılar, sona ana kadar maçı bırakmadılar ve hak ettikleri üç puanı aldılar. 9 kişi kalan Konyaspor takımına karşı bir takım nasıl oynar; onu bile çözemedi F.Bahçe! Bırakın Süper Lig'de, bırakın Birinci Lig'de, ikinci ligde oynayan bir takım bile bu F.Bahçe'den farklı bir şeyler yapardı 9 kişi oynayan rakibine karşı. Bütün koşullara ve hakeme rağmen üç puan alan ve mücadele eden Konyaspor'u kutluyorum. F.Bahçe yönetimini de Allah'a havale ediyordum! Çünkü deniz bitti! (SABAH)

8/21
“SEYİR ZEVKİ ÇOK DÜŞÜKTÜ“

ÖMER ÜRÜNDÜL:
Konya'da ilk yarıda ağır çekim film gibi seyir zevki çok düşük bir mücadele izledik. Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun organizatörlüğünde ayağa paslarla oyunu kontrol altına aldığı 20 dakika sergiledi. Sonra oyunun kontrolünü kaybetti. Konyaspor, tutuk ve stresli başladığı oyunda baktı ki rakipte bir şey yok 'hadi üstüne gidelim' dediler. Ömer Ali kafayla iki pozisyon buldu. Biri kıl payı çizgiyi geçmedi, diğerini de auta attı. Devre sonunda Bajic, önünde bulduğu topa net vuruş yaptı ve takımına skor avantajını getirdi. (SABAH)

9/21
“İKİ GEREKSİZ HAREKET“

ÖMER ÜRÜNDÜL:
İkinci yarıda F.Bahçe yenik durumda olduğundan biraz hareketlenmişti ama hücumda etkili olamadığı gibi Konya'nın çıkışları da gol kokuyordu. Bajic iyi top götürüp çıkardı ancak Harun başarılıydı. Sonrasında da Skubic'in asistinde Bajic, ikinciyi kaçırdı. Emre çıktı, Mevlüt girdi. Bu değişiklikten sonra F.Bahçe'nin gol bulması çok zordu. Çünkü Gustavo stoperdeydi çift santrfora dönülmüştü. Orta sahanın ortasından da Tolga-Zajc ikilisi ile organize atak geliştirmek mümkün değildi. Artık saha içi dengeler Konya lehineydi. Sahneye Skubic çıktı, iki gereksiz hareketle kırmızı kart gördü. (SABAH)

10/21
“SIFIR ŞUT, SIFIR KORNER“

ERCAN TANER:
Seyircisiz oynamak zordur. Sessizliğin dipten gelen sesi bile sizleri havaya sokamaz. Bu maçlarda konsantrasyonu bir tık yukarıda olan takım futbolcuları avantajı sağlarlar. Bir tarafta kadrosunda 11'in önemli oyuncuları olmayan Fenerbahçe, diğer tarafta ekim ayından beri ligde kazanamayan Konyaspor. İlk devre çok adamla kendi yarı sahasında kalıp ani atak planlayan ev sahibi, Fenerbahçe'nin üstüne gelmesine izin verdi. Buna rağmen ilk yarıda sıfır şut ve sıfır korner ve net gol pozisyonuna giremeyen Fenerbahçe, Konyaspor'un kanat organizasyonları karşısında aciz kaldı ve golü yedi. Bajic topun gelişine çok güzel vurdu tamam, fakat top öyle uzaklaştırılmaz. Jailson'un savunmada oynatılma ısrarı devam ettikçe, Fenerbahçe böyle goller yemeye devam eder… (SÖZCÜ)

11/21
“SAMAN ALEVİ GİBİ...“

ERCAN TANER:
İkinci yarı daha çok golü düşünen Fenerbahçe, pozisyonlar bulmaya başladı. Tempo ve dinamizm fazla yüksek olmasa da, ev sahibi baskı yedi. Bu ataklar saman alevi gibi bir parladı, bir söndü. Takım oyununda var olan orta alan ve forvet ilişkisi vasatın üstüne çıkamazsa, rakibe baskı yaparsınız fakat fazla rahatsız edemezsiniz. Skubic'in kırmızı kart görmesi Konyaspor'un tamamen kapanmasına yol açtı. Fenerbahçe gol için yüklenirken, savunmasında normal olarak açıklar verdi. Maçın bitimine 13 dakika kala, Ömer Ali'nin de kırmızı kart görmesiyle ev sahibi 9 kişi kaldı. Peki, Fenerbahçe rakibini bunalttı mı? 88. dakika itibariyle hiç öyle bir görüntü yoktu. Uzatmalarda da ortaya hiçbir şey çıkmadı. Konyaspor mükemmel direnciyle galibiyeti hak etti. (SÖZCÜ)

12/21
“HİÇ BİRİ BU TAKIMDA KALAMAZ“

İLKER YAĞCIOĞLU:
Fenerbahçe öyle bir ilk 45 dakika oynadı ki sahadaki takımın Fenerbahçe olduğuna inanmak çok zordu. Sıfır şut, sıfır korner sıfır pozisyonla ilk devreyi tamamladılar. Tamam takım şampiyonluktan koptu. Tamam zaman zaman hakem hatalarıyla puanlar kaybedildi. Ama Fenerbahçe takımının ne olursa olsun bu görüntüde olmaması lazım. Resmen sezonu bitirmiş, hazırlık maçı havasında “Sezon bitse de ne olursa olsun“ havasındaydılar. Herhalde oyuncular için Fenerbahçe'de kalmak ya da gitmek çok önemli değil. Çünkü bu görüntüleriyle eğer şartlar izin verirse kolay kolay hiçbiri bu takımda kalamaz. (TAKVİM)

13/21
“BU TAKIMIN KAPASİTESİ BU KADAR“

İLKER YAĞCIOĞLU:
Konyaspor'un ikinci yarıda önce 10 kişi kalması sonra da 9 kişi kalması bile Fenerbahçe'ye maçı kazanmaya yardımcı olmadı. Bu da gösteriyor ki bu takımın kapasitesi galiba bu kadar. Konyaspor'u verdikleri mücadele etmek için tebrik etmek lazım. Kendileri için son derece değerli puanları aldılar. (TAKVİM)

14/21
“O KADAR RUHSUZ BİR FENERBAHÇE VARDI Kİ“

ÖMER ÜRÜNDÜL:
F.Bahçe'nin kötü görüntüsünde 1 kişi eksiği, Konya tolere edebilirdi ama Ömer Ali de iki sarı karttan atılınca işin rengi değişti. Sahada o kadar ruhsuz bir F.Bahçe vardı ki uzatmayla 20 dakikalık sürede iki kişi eksik takıma karşı beraberliği dahi kurtaramadı. 90 dakika kaleye isabetli şutu yoktu. Muriqi'deki fiziki düşüş devam ediyor. Rodrigues'in ahı gitmiş vahı kalmış. Konyaspor ise inanılmaz bir başarıya imza attı. Hüseyin Göçek neticeye etki eden iki hata yaptı. Skubic'in ikinci sarı kartı ve Ömer Ali'nin ilk sarısı yanlıştı. Zajc-Tolga-Mehmet Ekici-Deniz bu işi bırakmışlar. Bu nasıl profesyonellik? (SABAH)

15/21
“NASIL İNANDIRICI OLACAK“

GÜRCAN BİLGİÇ:
Kaleye şut olmadan biten ilk 45'in ardından Fenerbahçe için yazılabilecek bir yorum aradım aklımda... Sahadaki çaresizliği nasıl tarif edecektik... Ya da oyundan ve birbirinden bir haber oyuncuların aslında bir senedir beraber antrenman yaptıklarını söylemek nasıl inandırıcı olacaktı. (SABAH)

16/21
“GUSTAVO'SUZ ORTA SAHA PATİNAJI“

GÜRCAN BİLGİÇ:
İki ay önce Başakşehir karşısında muhteşem bir oyunla kazananlar da dünkü acınası hale düşenler de aynı oyunculardı. Bir takımın böylesine iniş-çıkışa geçmesini anlamlandırmamız lazım. Skorlardan bağımsız oyun olarak bu analizin içine girilmeli. Yoksa öteki tarafta hakemleri de konuşuruz, sakatlıkları veya kişisel hataları da... Ama vazgeçmişlik ya da oyun aklını yitirmek; bu başka bir şey... Biraz geriye gidelim... Kırılmanın başladığı Ankaragücü, Galatasaray maçlarındaki detaya inelim. Orta sahanın 'aklı' Gustavo, Ankara'da dördüncü kartı görüp, derbiye cezalı olmamak için neredeyse topa değmeden oynadı. O oyunu idare edince direksiyonu da rakibe verdi. Yeterli sertlikten uzak orta saha baskısı, kontratakların da kaynağıydı. Yine de kart gördü Kadıköy de oynamadı ve Fenerbahçe kendisini iddialı bölümde tutan oyun tarzını kaybetti. Ve yine Gustavo, Trabzon kupa maçıyla başlayan stoperlik serüveninde Fenerbahçe orta sahasının 'patinajı' devam etti. (SABAH)

17/21
“ARTI BİRDEN SIFIRA İNMEK“

GÜRCAN BİLGİÇ:
Emre Belözoğlu, bu takımın komutanı... Sorumluluğu iki haftalık değil aslında. Sahada da vardı, kenarda da tribünde de... Kendi uzmanlık alanı olan bölgeyi Gustavo'dan mahrum etmesi elbet bir mantık taşıyordur. Ama doğru giden bir şeyi başka bir bölümü düzeltmek adına kaybetmek artı birden sıfıra inmekle aynı şey. Eksik kalan rakibe rağmen ceza alanına zarzor girdiler. Rakip stoperlerin gölgesinden kurtulamayan bir santrforu olan ve yenilgiye isyan edip sorumluluk alması gereken oyuncularının riskten kaçındığı bir takıma döndü Fenerbahçe. Düşme hattındaki tüm takımlara dağıttığı puanlarla bugünleri gördü. (SABAH)

18/21
“BECERİKSİZLİK, RUHSUZLUK, SAÇMALIK“

EMRE BOL:
Arkadaş; yazıyorum, yazıyorum, siliyorum. İçimdekileri yazsam olmayacak, sahadakini yazsam kimse okumayacak! Hedefsiz kalan bir takımın konsantrasyon problemi yaşayabileceğini kabul ediyorum elbette. Lakin özellikle ilk yarıda oynanan oyunu konsantrasyon eksikliğine bağlamak olmaz! Beceriksizlik, ruhsuzluk, saçmalık... Ne derseniz deyin! Sezon başından bu yana saçma sapan goller yediniz. Bu kez ligin en az gol atan takımından da yemeyi başardınız ya! Afiyet olsun! (FOTOMAÇ)

19/21
“FORMAYI BU DURUMA DÜŞÜRÜYORLAR“

EMRE BOL:
Pozisyon yok, şut yok, mücadele yok. Ya maç kazanırsın, kaybedersin, önemli değil. Ben Fenerbahçe formasını bu duruma düşürmelerine daha çok kızıyorum. Konyaspor önce bir kişi eksildi ardında 9 kişi kaldı. Fakat sahada 1 tane adamakıllı oynayan, puan almayı isteyen Fenerbahçeli futbolcu yoktu! Sizin maaşlarınızı ödeyebilmek için milyonlarca Fenerbahçe taraftarı dişinden tırnağından arttırıp 'Fener Ol' kampanyasına katıldı. Öyle sallabaşı, al maaşı yaparak size haklarını helal ettiklerini zannetmeyin. Aslında size idman yaptırmaya filan gerek yok. İşi bilen birisi gelsin tesislere; Fenerbahçe tarihini anlatsın. Belki biraz yüzünüz kızarır! (FOTOMAÇ)

20/21
“BİR AN ÖNCE BİTSE DE GİTSEK“

OKTAY DERELİOĞLU:
Fenerbahçeli futbolcular, Konyaspor maçına “Lig bir an önce bitse de gitsek“ düşüncesiyle çıkmışlardı. Sarı-Lacivertli futbolcularda ne istek ne de ruh vardı. Zirveden kopmanın da etkisiyle futbolcuların sezona havlu attığı dün bir kez daha görüldü. Fenerbahçe ilk yarıda sahada yoktu desek yeridir. (TAKVİM)

21/21
“YENİ HOCA İÇİN SEZON SONUNU BEKLİYOR“

OKTAY DERELİOĞLU:
İkinci yarıda rakip 9 kişi kalmasına rağmen bir varlık gösteremeyen Sarı- Lacivertliler, taraftarını bir kez daha kahretti. Fenerbahçe gibi bir takımın 9 kişi kalmasına rağmen pozisyona dahi girmekte zorlanması gerçekten üzücü. Fenerbahçe yönetiminin yeni hoca için sezon sonunu beklediği konuşuluyor. Ancak dün bir kez daha görüldü ki bu takımın yeni bir hoca ile yeni bir havala yakalamaya ihtiyacı var. Fenerbahçe bir an önce toparlanmazsa ligi geçen sezondan daha kötü bitirecek gibi... (TAKVİM)

Diğer Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol