Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe'ye çözüm yolu
15.03.2020 - 11:35
1/19
Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında Fenerbahçe'nin 1-0 kaybettiği İttifak Holding Konyaspor mücadelesini değerlendirdi. İşte Dilmen'in yorumları...

2/19
“MOURINHO'YU GETİRSEN OLMAZ“

Benim için sürpriz değil. Çünkü, tecrübeme dayanarak hep anlatıyorum. İnsanlar bunu akıllarına kazıdılar. Fenerbahçe, zaten havluyu atmıştı. Ben bu oyunu asla ve asla sürpriz saymıyorum. Eğer 3 aylığına Mourinho'yu getirsen dahi olmaz diyordum.

3/19
“BU TAKIM BU GÖRÜNTÜDE OLMASIN“

Emre Belözoğlu ve Zeki Hoca deniyor ama buna başarısızlık denemez. Bu takımın kaptanı. Hoca yokluğunda da yardımcı oluyordur. Antrenman dışında tamamen havlu atmış bir futbol takımı görüntüsü vardı. Kaldı ki Galatasaray mağlubiyetinden sonra Avrupa'ya kestirmeden gitme yolu kupa var. Daha dolu dolu oynayacağın 10 maç vardı. 13 aylık bir hoca getirin. Ki bu takım, bu görüntüde olmasın. Ki bu takım, Denizlispor maçındaki görüntüde olmasın.

4/19
“SADECE VEDAT MURIQI“

Kupanın rövanşı 1.5 ay sonraydı. 40-45 günlük bir ara vardı. O zamana kadar takımı ilk 5'in içinde tutabilirdiniz. Konyaspor takımı, maç 11-11 oynanırken galibiyeti hak etti. Şimdi, Fenerbahçe'de iyi oynayan oyuncu var mıydı? Yoktu. Sadece mücadele etmeye çalışan bir Vedat Muriqi vardı. Çırpındı durdu çocuk.

5/19
“İNSANLAR 'DELİ MİSİN' DERLER“

Konyaspor da stres altındaydı. Ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Çok çok kritik bir 3 puan aldılar. Şimdi, ben teknik olarak 30 saniye anlatacağım. Uzun uzun anlatırsam, insanlar bana 'Deli misin?' derler.

6/19
“ALLAH KORUSUN DİYORDUK“

Ligin eğer puan durumunu koyalım. Fenerbahçe ne yapıyor? Fenerbahçe takımı, geçen sezon ile arasında bir fark var. Geçen sezon ilk 9 maçta 9 puan aldı, küme düşme potasındaydı. Bir tanesinde ikinci yarısında küme düşme potasında. 9 haftada 8 puanı var. Yani, geçen sezon düşmemeye oynayan Fenerbahçe, ilk 9 haftada 9 puanı vardı. Bu olur muydu diyorduk. Küme mi düşeceğiz, Allah korusun diyorduk. İlk 9 haftada kötüydü, sonra puanları ikinci yarı topladı.

7/19
“ALTINCI OLABİLİRSE İYİ“

Bu yıl da ilk yarıda toplamış ki, geçen yılki takım kadar puan alabilmiş. Bunun karşılığı fiyaskodur. Bu bir fiyaskodur. Geçen sezonun ilk 9 haftası ve bu sezonun son 9 haftası 17 puan alabilmiş. Tersten gidiyor Fenerbahçe bu sezon. Bu sezon Fenerbahçe, altıncı olabilirse iyi. Fizik ve mental olarak bitmiş. Bu takımı bu dakikadan sonra çalıştıracak hocadan şikayetçi olmam.

8/19
“FENERBAHÇE İLE OYNAYAN 'OH' DİYOR“

Baktık puan durumuna. Konyaspor, kendi evinde kaç maçtır kazanmıyordu? Bu sezon ikinci galibiyetini aldı Fenerbahçe'ye karşı. Kayserispor, evinde ilk galibiyetini Fenerbahçe'ye karşı aldı. Ankaragücü, Fenerbahçe'yi yendi. Malatyaspor berabere kaldı. Antalyaspor yendi. Cankurtaran. Böyle bir durumda. Herkese 3'er 3'er dağıtıyor. Fenerbahçe ile oynayan 'Oh' diyor. 'Kurtardık bu hafta' diyor.

9/19
“FENERBAHÇELİ ÜZGÜN“

Fenerbahçeli olarak kötü bir espri yapacağım. Bugün Fenerbahçe nasıl kazanırdı biliyor musun? 3 kişi daha atılsaydı. Ancak o zaman kazanırdı, kurallara göre, hükmen. Fenerbahçeliler üzgün. Zaten bu kaotik ortamda mutluluk olarak gördüğü Fenerbahçesinin aldığı sonuçlardan ötürü üzgün.

10/19
“KESKİN, UZUN VADELİ BİR PLANA İHTİYAÇ VAR“

Şimdi, biraz önceki istatistikler gösteriyor ki, Fenerbahçe'nin keskin, uzun vadeli bir plana ihtiyacı var. Geçen sezon keskin bir durumdaydın, sezon sonuna kadar canlı geldin. Şimdi son 2-3 ayda havlu atınca, bir şans elde etmeniz lazım. Bu oyuncular, önümüzdeki sezon da burada olacak teknik direktörü bilecek ki, şu maçlarda hem fizik kalite, hem mental olarak, kupada devam etme ve ligde gidebildiği yere kadar gitmelidir.

11/19
“GEÇ KALINDI, ÇOK ÇOK GEÇ“

Ali Bey ve yönetim ne kadar istekli olursa olsun, sahadaki takıma 2 hafta sonra kimle oynayacaksınız diye sor bilmez. O havaya sokamaz. Emre Belözoğlu'nun futbol hayatını bittiği zaman, sportif direktör olarak Fenerbahçe'ye hizmet etmeli. Ancak, çok deneyimli bir teknik adam getirmelisiniz. Bunu da yazın yapmayacaksınız, şimdi yapacaksınız. Kestirmeden bir Avrupa Ligi'ne gitme şansınız var. Ancak, geç kalındı. Çok çok geç kalındı.

12/19
“BİR İLERİ, 3 GERİ...“

Bir ileri, 3 geri, bir ileri, 2 geri. Beşiktaş'ın da yarı finali Galatasaray'a karşı. Kaybederse onlar da bir ileri, 3 geri. Ancak, bugüne gelmesi bile Sergen Yalçın ile oldu. Sergen Yalçın geldiğinde Beşiktaş ile Fenerbahçe neredeydi, şimdi nerede. Yani, Beşiktaş için derbinin anlamı kalmazdı. Beşiktaş da teknik direktör yerine 'idare edelim' diye birini getirseydi olmazdı. Beşiktaş doğru yaptı.

13/19
“EYVAH YİNE MAÇ VAR DİYOR OYUNCULAR“

Beşiktaş doğru yaptı. Fenerbahçe, doğru yapmadı. Daha uzun vadeli düşünüp yapacaklardı. Fenerbahçe, geçen sezonki filme sondan başladı. Aynı senaryo var. Ne farkı var. Rehavet, havlu atmak. Bir tek kenardan gerçekten havlu atmadılar gerçekten, yoksa havlu atıldı zaten. Eyvah yine maç var diyor oyuncular. Maalesef öyle. Bunu düzeltmenin tek yolu var. Hala uygulanmadı. Reçete belli, teşhis belli. Yönetimin teşhisi farklı.

14/19
“13 AYLIK BİR HOCA LAZIM“

Belki kolay değildir teknik direktör seçimi. Semih Bey'in açıklaması ne, Türkiye liglerinin dinamiklerini bilen bir hoca arıyor. Ya Türk ya da daha önceden Türkiye'de çalışmış biri. Kimse yani. 13 aylık bir teknik adam, ki tren kaçtı. Yine de alman lazım. Bir de 'Sezon sonuna kadar idare edelim' diye düşünüyorlar. Belki, ekonomik sıkıntılar da zorluyor. Onu bilemem. Bu bütün kulüpler için geçerli. Dünyadaki bu kaos sonrası daha da sıkıntılar olacaktır.

15/19
“SEYİRCİLİ OYNANSA BİLE...“

Bu sezon heyecanlandırdı taraftarını, ligin ikinci yarısında geçen sezonki üzüntüye doğru götürdü. Fakat bir fark var. Geçen sezon Fenerbahçe taraftarı takımını sahiplenirken, tersten gidince sahiplenmez. Maçlar seyircisiz değil seyircili oynansa, stadyuma 10 bin kişi zor giderdi haftaya.

16/19
“SEKİZ MAÇTIR KAZANAMIYOR“

Fenerbahçe, kupayla beraber resmi müsabakalarda 8 maçtır kazanamıyor. Abdullah Avcı, deneyimli bir teknik adam. Daha önce çalışmamış, uzun mesafe gitmemiş bir teknik adamı getirip Abdullah Avcı'yla yolları ayırmak zorunda kaldı Beşiktaş. Ayrılırken, gel yardımcılarından biri falan demedi. Ne yaptı, deneyimli olarak gördüğü, taraftarın da sevdiği, Elneny'nin Necip'in x'in y'nin saygı duyacağı bir teknik adam getirdi. Kredisi olan bir teknik adam getirdi. Fenerbahçe, bu yolu seçmedi. Bir karışıklık oldu ve bu da baya uzun sürdü.

17/19
“EMRE, SPORTİF DİREKTÖR OLMALI“

Şimdi tekrar söylüyorum. 2020/21 sezonu hazırlığına geç de olsa başlamalı ve bu da teknik direktörden olmalı. Emre Belözoğlu, deneyimli bir futbolcunun ötesinde bir futbol adamı. Teknik direktör olamayacağına göre onun da futbol aklından faydalanıp önümüzdeki sezonun planlarını yapmaları lazım.

18/19
“2 KIRMIZI DOĞRU, 1 HATASI VAR“

Hüseyin Göçek'in sadece 1 tane hatalı kararı var. Onun dışında 2 kırmızı kartı doğru. Selim Ay'ın ilk yarıda, ikinci sarı karttan atılması gerekiyordu.

19/19
“1.1 SANTİM İLE ŞAMPİYON DEĞİŞTİ“

Bugün ilk yarıda Ömer Ali'nin pozisyonu vardı. Belki bu bir uyarı olur. VAR da anlayamaz o pozisyonu. Pek denk gelmemişti şimdiye kadar. Gol çizgisi teknolojisi için de bir masraf yapmak gerekecek. Premier Lig'de 1.1 santim ile şampiyon değişti. Ofsayt kadar önemli.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol