Ali Koç'u bekleyen 7 büyük sıkıntı!
20.03.2020 - 15:38
1/9
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u sıkıntılı günler bekliyor. Başkan Koç’u bekleyen 7 büyük sıkıntı bütün yapılması düşünülen planları alt üst etti. Başkan Koç, kaynak arayışı içine girdi.

2/9
İşte Koç’un 7 büyük sıkıntısı...

1- Başkan Ali Koç’un en büyük sıkıntısı birkaç ay içinde ödenmesi gereken 800 milyon liralık (futbolcu transfer taksit ödemeleri ve kulübün dış borçları) ödemelerin yapılacak olması. Kasada bu rakamın olmaması Koç’u büyük sıkıntıya soktu. Başkan Ali Koç yeni bir kaynak bulmak ve mali yapıyı düzeltmek için para arayışları içine girdi.

3/9
2- En büyük sıkıntı ise Hoca konusu oldu. Ersun Yanal’ın istifası sonrası yapılan çalışmalar hoca adaylarının istediği yüksek bütçeler Koç’u zorlamaya başladı. Takımın başına getirilmesi için yapılan çalışmalar sonrası elde iki aday kaldı. Erol Bulut ve Abdullah Avcı ismi üzerinde yönetim içinde fikir birliğine varıldı. Ama bütçe konusu bir türlü çözülemiyor.

4/9
3- CAS’ta ve FIFA’da bekleyen ve karar aşamasında yaklaşan dosyalardan kararların çıkmasının yanı sıra TFF Kulüp Lisans Kurulu bu sezon adına son sözü mayısta söyleyecek. Ucunda yaptırım tehlikeleri de bulunabilir. Bunu çözmek için yoğun çabalar sarf ediliyor.

5/9
4- Yönetim içinde yaşanan sıkıntılar ve bazı yöneticilerin toplantılara bile katılmaması büyük sıkıntılara yol açmaya başladı. Metin Şen’in istifa etmesi sonrası yönetim içinde sıkıntıların olması da dengeleri alt üst etti. Başkan Koç’un olağanüstü kongre kararı alması ve yönetim içinde değişikliğe gitmesi ve yönetime maddi destek verecek bazı isimleri alması bekleniyor.

6/9
5- Takım içinde sözleşmeleri sona erecek olan Hasan Ali Kaldırım, Emre Belezoğlu, İsla, Mehmet Ekici, Erten Ersu, Tolga Ciğerci ve kiralık olarak gelen Falette’in durumlarının belirsiz olması ve bu futbolcular ile ilgili bir kararın tam olarak alınmaması Koç’u kara kara düşündürüyor. Nabil Dirar ve Ozan Tufan ile sadece sözleşme uzatıldı. Diğer isimler ile daha görüşmeler bile yapılmadı.

7/9
6- Futbol takımında beklenmeyen sonuçların alınması başlatılan yardım kampanyasını zora sokmuş durumda. 300 milyon TL gibi bir tutar toplanırken son dönemlerde alınan kötü sonuçlar ve şampiyonluk yarışından uzaklaşılması kampanyaya büyük darbe vurdu.

8/9
7- Başkan Ali Koç’un elini kolunu bağlayan en büyük sıkıntı ise transfer bütçesinin önümüzdeki sezon düşecek olması. Bu sezon gelirlerinin yüzde 70'ini kullanmasına rağmen transfer yapamayan Fenerbahçe yönetimi önümüzdeki sezon gelirlerinin yüzde 50'sini kullanmak zorunda kalacak ki bu da transferi çok sıkıntıya sokacak. Bu yüzden yönetim yeni kaynaklar yaratmak ve bu oranı yükseltmek zorunda. Aksi durumda transfer yapamama durumu bile olabilir.

9/9
Kaynak: Aygün Özipek - AJANSSPOR

Diğer Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol