Yazarlardan Fenerbahçe yorumları
26.07.2020 - 11:32
1/9
Spor yazarları Fenerbahçe'nin Rizespor'u 3-1 mağlup ettiği maçı ve Emre Belözoğlu'nun vedasını değerlendirdi. Burada kullanılan yazıların tamamını, gazeteleri satın alarak ya da gazetelerin internet sitelerinden okuyabilirsiniz.

2/9
GÜRCAN BİLGİÇ: “KAPANAN DEVİR“

Emre Belözoğlu gibi büyük bir karakteri, formasıyla son kez gördük dün... Sakatlar, eksikler veya başka nedenler… Ne düşünürseniz düşünün takımına sahip çıkan bir kaptan olmanın ötesine geçecek artık. Tek başına fark yarattığı 60 küsur dakikada penaltıyı yaptırması da atması da bir yana, en yaşlının (Emre), en gence (Ömer Faruk) kaptanlık bandını takmasına da şahit olduk. Kapanan devir, başlayacak yeni çağ için yeni bir kahraman- karakter yaratıyordu. Büyük futbolcu olarak, kariyeri ve duruşuyla hep hatırlanacak. Oynadığı her takımın hedefi olması, her sezon kupalar için soyunan bir kadroda yer alması ve bunların parçası olmayı başarması inanılmaz. Üç büyük ligde oynamanın getirdiği birikimi, Türkiye'de Fenerbahçe için özlenen resme dönüştürmek için kolları sıvayacak şimdi. Ne heyecan bitti, ne de iddia. (SABAH)

3/9
ÖMER ÜRÜNDÜL: “DEĞİŞİK BİR IŞIK GÖRDÜM“

Ömer Faruk'un daha çok pişmesi gerekiyor. Ferdi, kopuk kopuk oynama alışkanlığını mutlaka bırakmalı. Allahyar ise değişik bir tip… Hareketli, topla rakip arasına iyi giriyor. Eğer direkt forma giyecek bir takıma gönderilip sürekli oynarsa ben bir ışık gördüm. Dün gece Emre Belözoğlu faal futbolculuk yaşamını noktaladı. Bir de gol atması güzel oldu. Emre Belözoğlu büyük başarılarla dolu bir kariyere sahip. Bunların içinden bana göre en önemli iki tanesi 2000'de G.Saray'ın kazandığı UEFA Kupası, 2002'deki dünya 3.'lüğü…Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. (SABAH)

4/9
RIDVAN DİLMEN: “EMRE DEVAM EDER“

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin pozisyonları hiç beklenmedik yerler. Fenerbahçe geçen sene küme düşüyor denirken altıncılığa bravo dendi, bu sene yedinci bitirdi. Son maçında penaltı yaptırdı, golü de attı, yeri öptü ve alkışlarla veda etti. Fakat ben Emre Belözoğlu'nun bu şartlar devam ederken önümüzdeki yıl da futbolcu olarak devam edeceğini düşünüyorum.

5/9
ERCAN GÜVEN: “NE KADAR SIRTINDA TAŞIYACAK“

Ayıp olmasa “yeni sezonda takım elbisenin altına krampon giyip zorlanırsak oyuna girer misin” diye yalvar yakar olunacak Emre Belözoğlu’nu kırk yaşından gün alırken bu kadar vazgeçilmez kılan sebepler iki tanedir: Biri ibret verici… Geçen yılların yeteneğine ve oyun zekasına ilişemeyip ancak oynama süresine çelme takabildiği Emre’nin ta kendisi… Diğeri hazin!.. Bir sürü sıradan adama ve özellikle orta saha kalabalığına servet dökerken asla Emre’nin yerini doldurabilecek bir transfer aklı sergileyememiş, hele öz kaynaklarından üretme becerisinin yanından bile geçememiş Fenerbahçe yönetimleri. Emre, Fenerbahçe yakın geçmişinin aynası gibi. Öylesine derin bir yokluk yaşıyor ki kadim kulüp, yaşıtları Hacca gitme planları yaparken Emre’nin sahadan ayrılması endişe yaratıyor. Dün son kez sahada sırtladı takımı, bakalım sahadan sonra kulübede ne kadar sırtında taşıyacak Fenerbahçe’yi Emre. (MİLLİYET)

6/9
GÜRKAN KUBİLAY: “AYRI BİR GÜZELLİK“

F.Bahçe savunma arkasına atılan her top tehlikeliydi. Bunlardan ilkini Harun kurtardı, kenar ortasını Skoda kaçırdı. İlk yarıdaki oyunla mağlubiyet Rize'nin hakkı değildi. 2. yarı daha baskılı başladı F.Bahçe ama hızlı hücumda Falette ayakta kalacağına yatarak müdahale edince Skoda, Boldrin pasıyla golü attı. 60. dakikaya kadar maçın en az buluşanı Rodrigues ceza alanı dışından bu sezon 13. golü bulduruyordu. Emre belki de son maçından çıkarken kaptanlığın Ömer'e geçmesi de ayrı bir güzellik oluyordu. Son 15 dakika Nasuh ve Muhammet ile iyice gençleşti F.Bahçe... Bu sezon birçok parametrede en ön sırada olan takım, pozisyonu gole çevirme başarısında yüzde 12'lerde kalınca, topu içeri atmayı başaramayınca, kötü bir sezon geçiriyordu. Seneye de yapılacak çok işi kalıyordu. (FOTOMAÇ)

7/9
EMRE BOL: “BİR EMRE VARDI“

Benim esas burukluğum Türk futbol tarihinin en önemli oyuncusu Emre Belözoğlu'nu son kez izlemekti. “Benim diyen“ futbolcunun bile Süper Lig'de iki büyük takımda, Premier Lig'de, La Liga'da ve Seri A'da oynama şansı yokken, Emre bu major liglerin hepsinde forma giyme başarısı gösterdi. Hem de öyle yarım yamalak değil! Her gittiği takımın “önemli“ oyuncusu olarak... 40 yaşında olmasına karşın dün pres yapıp top kapıyor, üstüne rakibin solundan atıp, sağından geçiyor, penaltı alıyor. 40 yaşında dostlar 40... Onun yaşındakiler çoktan ya antrenör olmuşlar ya da televizyonda yorumcu... Herkes imrenerek izliyor, birçoğu da kıskanarak! Böyle büyük bir oyuncuyu izleyebildiğimiz için gerçekten çok şanslıyız. Yıllar sonra eminim hepimiz, “Bir Emre vardı“ diyeceğiz. Ballandıra ballandıra anlatarak... Seni izleyen her rakip taraftarın, “Keşke bizde oynasa“ dediği, ama çoğu zaman dillendiremediği bir oyuncuydun. Geçen konuştuk Emre'yle... “Fenerbahçe taraftarını, camiasını çok seviyorum. Hiç bir zaman kahraman olmak, birilerine yaranmak için davranmadım. Hep kendim oldum. Taraftarlarımızdan Allah razı olsun, kalbimi anladılar“ dedi. (FOTOMAÇ)

8/9
İLKER YAĞCIOĞLU: “GÜLE GÜLE KAPTAN“

Dile kolay 24 yıllık futbolculuk hayatını çok büyük bir ihtimalle noktalayan Emre Belözoğlu'nun veda maçında arkadaşları kaptanI galibiyeti hediye ederek uğurladılar. Açıkçası yaşı 40 değil de 35'ler civarı olsa bugün kimse Emre'nin futbolu bırakmasını istemezdi. Çünkü Emre'nin ister ilk 11'de oynasın ister sonradan oyuna girsin sahada kaldığı her dakika farkını belli edip Fenerbahçe'nin oyununa büyük katkı sağladığını gördük. Bu yüzden belki istenen transferler gerçekleşmezse çok az da olsa devam etme ihtimalini düşünerek, “Güle gel kaptan. Türk futboluna katkıların için sana teşekkür ediyoruz“ diyorum. (TAKVİM)

9/9
REHA KAPSAL: “BÜYÜK BİR ROL MODEL“

Emre'yi farklı kılan birçok özellik varsa asıl aidiyet duygusunun, takıma bağlılığı, kazanma arzusunun en üst seviyede olması ve de en önemlisi her gittiği kulüpte başarılı olması için bir davası vardı. Hep gittiği takımlarda en üst seviye neyse orayı takım arkadaşlarıyla her zaman sınırları zorlayarak saha içinde başarılı performanslar sergiledi. Bundan sonra yine futbolun içinde sportif direktör olarak F.Bahçe'ye hizmet edecek. F.Bahçe'nin iki sezondur doğru futbol aklı yoktu. Emre ile beraber daha az hatayla daha farklı işler yapmaya çalışacaklardır. Önümüzdeki sezonlarda Emre Belözoğlu'nun transfer edeceği oyuncular ve kuracağı takımın performansının ne olacağını merakla bekliyorlardır. İnsanlar sever veya sevmez, beğenir veya beğenmez, yalnız şu gerçeği unutmamak gerekir: Türk futbolundan Emre Belözoğlu gibi saygıyı fazlasıyla hak eden bir büyük oyuncu, bir büyük karakter; diğer tüm oyunculara rol model teşkil eden büyük bir futbol ustası geçti. (FOTOMAÇ)

Diğer Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol