Spor yazarlarından Başakşehir - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi
19.04.2021 - 13:00
1/12
Süper Lig'in 35. haftasında Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı. Spor yazarları büyük çekişmeye sahne olan bu maçı değerlendirdi. Yazıların tamamını, paragraf sonunda ismi verilen gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

2/12
HARUN DAMGASINI VURDU

GÜRCAN BİLGİÇ:
“Kaleci Harun için 'penaltıyı kurtaran kaleci mi, yaptıran mı' diye tartışabiliriz. Maç eksiği, heyecanı onu hatalara açık hale getiriyor. Sonuçta maça damgasını vurdu. Esas bakılması gereken 10 kişi kalan rakibine baskı kuramayan, kontrolü alamayan ve tehlikeyi ceza alanına davet eden kırılganlık. Emre Belözoğlu, yedi yerli oyuncusuyla başladı yine maça. Antep maçının kurgusunu da hırsını da inanmışlarını da değiştirmedi. Hem kadro yapısında, hem de 'aynı golü yeme' istikrarı da maçın hikayesinde. Korner atarken, birkaç saniye sonra kalesinde gol görmek. Bu kaçıncı oldu! Atak yaptığını sanıp, rakibe pozisyon hazırlamak.“ (SABAH)

3/12
İBRE FENERBAHÇE'YE DÖNEBİLİR

İLKER YAĞCIOĞLU:
“Mert Hakan ile Ozan top Fenerbahçe'ye geçtiğinde rakip defansın arkasına sürekli koşular yaparak defansın dengesini bozdular. Pelkas ve İrfan da teknik becerileriyle pozisyon üretmesine yardımcı oldular. Bir duran top bir de Pelkas'ın müthiş vuruşuyla son derece kritik bir virajı dönmeyi başardılar. Altay'ın sakatlığının ardından kaleyi devralan Harun ise bir dakika içinde ağır eleştirilerden kurtuldu. Çıkardığı penaltıyla kahraman oldu. Belki penaltıyı yaptırdı ama hatasını telafi etti. Şu anda aradaki fark 2. Ve Fenerbahçe haftaya bay. Eğer Beşiktaş Sivas'ta puan kaybederse şampiyonluk ibresi F.Bahçe'ye döner.“ (TAKVİM)

4/12
BELKİ DE ŞAMPİYONLUK HABERCİSİ

ERCAN GÜVEN:
“Başakşehir galibiyeti ortaya koydu ki, Fenerbahçe henüz “uçmuyor” ama “Kartal’ın” peşini bırakmaya hiç niyetli değil. Çünkü “can derdindeki” Başakşehir’i kendi sahasında devirmek her takımın harcı değil. “Güzel futbol” da cabası. Bir anlık konsantrasyon eksikliği yetiyordu az daha! Emre Belözoğlu 84’de “maç bitti” değişiklerini yaparken kaleci Harun’un garanti golü kurtarmak için yaptığı penaltı ve penaltıyı bir kurtarışı var ki, Fenerbahçe için “kaderin değiştiği” andı. İstediği kadar oynasın, istediği kadar üstün olsun, beraberlik bile bitirirdi Fenerbahçe’yi. 1-0 geriden başlayıp Başakşehir’den üç puan almak, “galibiyetten fazlası”… Belki de şampiyonluk habercisi Fenerbahçe için. İşin açıkçası, boş tribünlü bol virüslü hızlandırılmış sezonda puan cetvelinden önemli bir şey yok artık.“ (MİLLİYET)

5/12
SANKİ YÜRÜ YA KULUM DURUMU VAR

ŞANSAL BÜYÜKA:
“Futbolda mümkün olduğunca ayrıntıya özen göstermeye çalışırım. Dikkatimi çekti: Szalai beraberlik golünü attı, kenara koştu, elinde kırık olan kaleci Altay’ın formasını kaptı, golü O’na armağan etti. Uzaktan bir İrfan Can göründü. Gelen ikinci bir oyuncu yok. Takımdaşlık böyle mi olur, takım ruhu böyle mi oluşur, bir takımın duygusu, coşkusu böyle mi pekişir? Bu kaleci Altay sizin takım arkadaşınız değil mi? Az mı maç kurtardı, az mı puan topladı? Altay’ın inanılmaz maçlarıyla az mı prim aldınız? Fenerbahçe’nin takım ruhu, dayanışması buysa, buralara kadar gene iyi geldi. Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu, İrfan Can... Başakşehir’de başta Aykut Hoca, Tolga, Giuliano, kaleci Volkan Babacan, Mehmet Topal... Daha takımda olmayan kaleci Mert Günok, Deniz Türünç, Hasan Ali... Say say bitmiyor. İki akrabanın maçı gibiydi. Ancak Başakşehir “can”, Fenerbahçe “mal” derdine düşünce ortada akrabalık falan kalmadı. Maçın bir başka özelliği de, Süper Lig’in en yavaş hücuma çıkan, en fazla yan pas yapan iki takımın maçıydı. Son dakika penaltısını bile atamayan, halen işin dramatik boyutunu anlamayan Başakşehir için işin şakası yok. Geçen yıl şampiyon olup tarih yazdılar, bu sezon küme düşüp tersten yeni bir tarih yazabilirler. Fenerbahçe’nin bu kadar etkisiz futboluna gerçekten şaşkınım: Ama bu sezon “kötü futbol, iyi sonuç”u alışkanlık haline getirdiler. Bu anlayışla ve bir maç fazlasıyla lider Beşiktaş‘la aradaki puan farkını ikiye indirdiler. Sanki “yürü ya kulum” durumu var.“ (MİLLİYET)

6/12
BELÖZOĞLU'NUN 11'LERİ İŞE YARADI

ÖMER ÜRÜNDÜL:
“Başakşehir'in olumlu pas trafiği ile maça başlaması ve hızlı oyunu Fenerbahçe'yi zora soktu. Çünkü Fenerbahçe'nin kadrosu, Gaziantep maçındaki gibi topa sahip olup, 3'üncü bölgede set oyunu oynamak ve hücum presle top çalıp rakibi dengesiz yakalamaya uygundu. Başakşehir, Ömer Ali'nin mükemmel golü ile skor avantajını da yakaladı. Ama o anda sahneye Aykut Kocaman çıktı. Zaten ilk11'deki bütün görev yerlerinde önemli tercih yanlışları vardı. Cemali sakatlanınca büyük bir hata ile Uğur'u oyuna aldı. Uğur'un son 3 senedir oynadığı dakikalar dahi sayılı... Bir de üstelik Ömer Ali'yi ters ayaklı sol beke çekti. Bu büyük yanlış düzeni bozdu ve Fenerbahçe baskıyı artırarak beraberlik golünü attı. İkinci yarıda da Pelkas'ın mükemmel golü ve sonrasında Mahmut'un kırmızı kart görmesi saha içi dengelerini Fenerbahçe lehine çevirdi. Ama bu sefer sahneye Belözoğlu çıktı. Geçen hafta işleyen düzeni gereksiz yere 5 oyuncu değiştirerek bozmuş ve rakibe üç net pozisyon vermişti. Bu sefer de aynı uygulamaya başlayınca 11'e 11'de gol dışında pozisyon bulamayan Başakşehir 3 net fırsat buldu. Eğer penaltı gol olsaydı Fenerbahçe için iki puan sokağa atılacaktı... Neyse ki Harun sebebiyet verdiği penaltıyı kurtararak hatasını telafi etti. Sonuçta Emre Belözoğlu'nun bana göre doğru olan son iki maçtaki ilk 11'leri işe yaradı.“ (SABAH)

7/12
BELÖZOĞLU ÖNEMLİ İŞLER YAPTI

REHA KAPSAL:
“Çizgilerde klasik çizgi oyuncuları değil, Pelkas ve İrfan Can gibi daha fazla topa sahip olan, teknik kapasitesi yüksek futbolcularla oynaması da doğru bir tercihti. Nazım ve Caner'in de çıkışıyla birlikte 2-7-1'e dönen oyunda aktif dinlenmeyi doğru yaptılar, topun peşinden koşmayı bırakıp rakibi koşturdular. Takımdaşlığın artması, çok seslilik yerine tek sesin ortaya çıkması daha hedefe kilitlenen, başarmak için de coşkulu istekli sınırlarını zorlayan sarılacivertlilerin saha görüşünü çevresini, duruşunu, tavrını değiştiren Emre Belözoğlu önemli işler yaptı. Takımına aşıladığı en önemli unsurlar bunlardı.“ (FOTOMAÇ)

8/12
3 KRİTİK POZİSYONDA KARAR DOĞRU

AHMET ÇAKAR:
“Fenerbahçe kendini hayata döndüren, kartların yeniden dağıtılmasını sağlayan çok önemli bir galibiyet aldı. Üstelik sadece 3 puan almadı, psikolojik olarak da rakiplerini üzdü. Son dakikadaki penaltı gol olsa çok şey tartışılırken şimdi tüm Fenerbahçe camiası hesap kitap yapıyor. Fenerbahçe skor üstünlüğü ve üstelik bir kişi fazla oynarken son saniyelerde Harun'un gereksiz bir penaltısı ile 'İşte şimdi puan gidiyor' dendi ki bu sefer Harun, penaltıyı kurtarıp hatasını telafi etti. Visca da tıpkı N'Koudou gibi kötü bir penaltı attı. Maçta 3 kritik pozisyon var. İlki Başakşehir golü öncesi Aleksic'in Pelkas'a faul yapıp yapmadığı. Faul yapmıyor ve yandan geldiği için de kaldırdığı taban müdahalesi tehlikeli oyuna girmez. Mahmut Tekdemir, ilk sarı kart gördüğü pozisyonda aslında rakibin baldırına dokunuyor. Fakat tam bir basma değil. Dolasıyla kırmızı kart yanlış olurdu. Başakşehir'in lehine verdiği penaltıda tartışmasız doğru bir karardı.“ (SABAH)

9/12
PEKİ SERDAR NASIL SAHADA KALDI?

ERMAN TOROĞLU:
“Başakşehir'in kazandığı penaltı net penaltı. Başakşehir'in atılan futbolcusu atılır. Senin sarı kartın var. O pozisyonlarda ortalıkta gözükme… Çünkü rakip üzerine oynar, seni attırır. Sahada gördüğün gibi... Peki Serdar Aziz nasıl sahada kaldı? Adamın suratına tekmeyi yapıştırdı; bunu Cüneyt Çakır'a sormak lazım! Visca'nın kaçırdığı penaltıda ise ihlal var. Tekrar edilmesi gerekirdi. İki takım da oynadığı futbolla tatmin edici değillerdi. Sadece koştular o kadar. Ama Türkiye'deki futbol kalitesi bu... Şampiyonluk oynayan takım ile düşmeye namzet takımın mücadelesi... Heyecan da yoktu, futbol da yoktu. Bu sene maalesef birçok takımı bu şekilde seyrediyoruz. Aslında rakip 10 kişi kaldıktan sonra Fenerbahçe'nin çok daha farklı oynaması gerekirdi. Aslında 11'e 11 oynarken de Başakşehir'in futbolu futbol değildi. Orada da Fenerbahçe gerekenleri yapamadı. Türkiye'de böyle. Biri şampiyonluk kovalıyor; biri düşmemeye oynuyor. Herkese hayırlı işler.“(SABAH)

10/12
HARUN FENERBAHÇE'YE HAYAT VERDİ

TÜMER METİN:
“Oyunun son 4-5 dakikası skoru koruma olabilir. Pozisyon vermedi Fenerbahçe ama derin bir pasta penaltı yaptırdı Harun. Karşı karşıya pozisyonlarda Altay'a göre sıkıntısı olan ama penaltıları çok yüksek yüzdeyle kurtaran bir kaleci Harun. Hayat verdi. Hakikaten kırılma anlarından bir tanesidir. Visca topu ağlarla buluştursa Fenerbahçe için başka bir şey konuşuyor olacağız. 2 puan gitmiş olacak, haftayı da BAY geçeceksin. Başakşehir'in ligdeki konumu zor olsa da, seni koşturacak ayaklara sahip. Aykut Hoca da biraz diri tutmak istedi orta sahayı. Daha mücadeleci bir takımla çıktı. Topa da sahip oldular. Fenerbahçe'nin Emre Belözoğlu ile düşürdüğü topu geri kazanma süresi, bu maçta artmıştır. Günün sonu, çok kıymetli bir 3 puan için Fenerbahçe. 'Devam' dedi. Altay'ın yokluğu nasıl olacak bir soru işareti.

11/12
PES ETMEYEN FENERBAHÇE

FEYYAZ UÇAR:
“Şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet, rakip çok ciddi bir rakip, kolay değil. Hocaları eski Fenerbahçeli, futbolculuğu ve kariyeri olan biri. Başakşehir'den Fenerbahçe'ye geçmiş oyuncular var, onlar açısından da önemliydi, neticede Fenerbahçe kazanmasını bildi. Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ile birlikte istek, arzu, hırs var, pes etmeyen bir Fenerbahçe var. Devamlı karşı koyan, teslim olayan bir Fenerbahçe vardı. Fenerbahçe havaya girdi. Son bölümde tedirginlik olur, futbolun doğasında bu var. Penaltı oldu, 2-2 olsa olay çok başka bir duruma evrilecekti ama öyle ya da böyle kazanmayı başardılar, kopardılar 3 puanı.“

12/12
FENERBAHÇE'Yİ BAŞKA İZLİYORUM

NİHAT KAHVECİ:
Fenerbahçe hep bireysel iyi diyorduk, takım oyunu oynamaya çalışan ve bu oyunun daha iyisini oynayabileceğinin de sinyalini veren bir Fenerbahçe gördüm. Her şeye rağmen Harun'un penaltıda öyle çıkmaması gerekiyordu, kendi hatasını telafi etti. Kimileri Harun kurtardı der, ben Visca'nın kaçırdığı tarafındayım. Harun'un hayatının dönüm noktası, 3 dakikada en üzüntülü ve en mutlu anını yaşadı. Futbol böyle bir şey, bir çizgi var üzerine çıktığında kralsın, altına indiğinde dışarıda dolaşamazsın. Penaltı gol olsaydı, 2-2 bitseydi bambaşka şeyler konuşuluyordu, Fenerbahçe'nin yarıştan koptuğunu bile konuşabilirdik. Emre hoca 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı, beraberlik Malatya deplasmanında. Bence başlangıç olarak çok iyi bir başlangıç, sadece puan olarak da bakmıyorum, Fenerbahçe'yi ben başka izliyorum artık.

Diğer Haberler
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Fenerbahçe'de Fred varsa sorun yok
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol