Yazarlardan Pereira yorumu: "Büyük düşünmüyorsan Fenerbahçe'de işin ne?"
23.10.2021 - 11:28
1/6
Hürriyet yazarları Uğur Meleke ve Güntekin Onay Fenerbahçe-Antwerp maçına damga vuran 2 olayı değerlendirdi.

2/6
YAZARLARDAN YORUMLAR

UEFA Avrupa Ligi’nde konuk ettiği Royal Antwerp ile 2-2 berabere kalarak gruptan çıkma şansını iyice zora sokan Fenerbahçe’de maç sonrası konuşulan 2 olay vardı... Birincisi, bir dünya markası olan Mesut Özil’in 66. dakikada oyundan çıkarılmasına sinirlenerek yerdeki su şişesini tekmelemesi; ikincisi ise teknik direktör Vitor Pereira’nın basın toplantısında söylediği ‘Bu takımla Avrupa Ligi şampiyonluğunu aklınıza dahi getirmeyin’ anlamına gelen sözleriydi. Fenerbahçe taraftarlarının en çok tartıştığı bu konuları Hürriyet yazarları değerlendirdi.

3/6
“HEDEF AVRUPA LİGİ OLSAYDI ZATEN SEN OLMAZDIN “

UĞUR MELEKE:
Zaten beklenti ondan UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanması değil ki! Kendisinin yarı bütçesindeki bir takıma karşı topa en azından rakibinden fazla sahip olacak cesareti göstermesi. 14 resmi maçın birinde, bir dakika olsun ezberini bozabilmesi. Ekstra bir hücumcuyu sahada tutabilmesi. Bir stoper ya da bir merkez orta saha çıkarıp bir forvet sokabilmesi. Yapamadığı şey bu... Ayrıca Fenerbahçe’nin kupa kazanacak bir kadrosu olsaydı zaten teknik direktör olarak onu göreve getirmezlerdi, içi rahat olabilir.

4/6
“BÜYÜK HAYALLERİ OLANLAR BÜYÜK BAŞARILARA ULAŞIR“

GÜNTEKİN ONAY:
Vitor Pereira realist yaklaşmış. Ancak unutmamak lazım ki 'büyük hayalleri olanlar büyük başarılara ulaşır.' 2000 yılında Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanacağını kim öngörebilirdi? Ayrıca Real Madrid'e 2007-8 sezonunda müthiş bir şampiyonluk yaşatan Bernd Schuster'in bir sonraki sezon El Clasico öncesi “Bu Barcelona'yı Camp Nou'da yenmemiz imkansız“ deyince kovulduğunu da hatırlıyoruz. (Schuster'in yerine Juande Ramos getirilmiş ve o da maçı 2-0 kaybetmişti). Fenerbahçe hiçbir zaman, koşullar ne olursa olsun kaybetmeyi kabul etmez ve her zaman vizyonu ve misyonu kupalardır. Sen büyük düşünmüyorsan Fenerbahçe'de işin ne!

5/6
“KİBİRLİ AÇIKLAMALARI BIRAKSIN“

UĞUR MELEKE:
Fenerbahçe'nin 6 ofans oyuncusu var: Enner Valencia, Serdar Dursun, Mergim Berisha, Mesut Özil, Diego Rossi ve Pelkas. Bunlardan iyi performans alabildiği tek adam Valencia. Yarım da Rossi. Eğer siz 6 ofans oyuncunuzun 1 buçuğundan iyi katkı alabildiyseniz sadece sporcuları değil, taktiğinizi de sorgulamalısınız. Futbolu icat etmişçesine kibirli basın toplantıları yapmak yerine B, C planları üretmeye kafa yormalı. Tek bir planla koca sezonu oynayamazsınız. Bir taktikler repertuvarınız olmalı.

6/6
“MESUT'U DAHA AZ KOŞTURACAK BİR OYUN PLANI ŞART“

GÜNTEKİN ONAY:
Mesut Özil’i daha az koşturacak, topa daha fazla sahip olan, oyunu dar alanda oynamaya yönelik bir plan Fenerbahçe için şart. Aksi takdirde iki kale arasında sürekli gidip-gelen oyunda Mesut verimli olamaz. Mevcut durumda Mesut’un atletik yetenekleri ve dayanıklılığı Fenerbahçe’nin şu oyunu için yetersiz. Pereira’nın oynattığı futbol hız, tempo ve dayanıklılık talep ediyor. Aslında günümüz futbolunda birçok üst düzey kulüp böyle oynuyor. Ancak Fenerbahçe’nin kadrosunda buna ayak uyduracak oyuncular Ferdi, Muhammed, Szalai, Min-Jae Kim, Osayi-Samuel, Diego Rossi gibi 25 yaşın altındaki isimler.

Diğer Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol