Spor yazarlarından Fenerbahçe - Alanyaspor maçı yorumu
25.10.2021 - 11:18
1/12
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Alanyaspor'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdiler.

2/12
“KARTONDAN BİR TAKIM“

ERMAN TOROĞLU/FOTOMAÇ:
İlk yarı Fenerbahçe tek kale oynadı, Alanya hiç çıkmadı. Peki bu kadar tek kale oynamasına rağmen çok pozisyona girdi mi sarı-lacivertliler; hayır... İkinci yarı, Fenerbahçe Teknik Direktörü, kendisini maça kaptırıp bizim gibi seyretmeye başlayınca oyuncu değişikliklerinde geç kaldı. O geç kalınca Alanyaspor oyuna ağırlığını koymaya başladı. Çünkü ilk yarıda tek yönlü oynayan Alanya enerji olarak ikinci yarıda Fenerbahçe'ye göre biraz daha diri kaldı. Çok güzel benzetmeler vardır. 'Balık baştan kokar' diye... Fenerbahçe'de de balık kokmaya başladı. Alanyaspor, disiplinli oynadı, haddini bilerek oynadı. Hatta biraz fazla defans yaptı. Ama baktı ki Fenerbahçe çekindikleri kadar değilmiş, şöyle bir gidelim dediler, iki defa salladı ve yıktılar. Yani sarılacivertlilerin kartondan bir takım olduğunu anladılar. Aferin Halil Umut Meler'e... Sıfır hatayla maç yönetti. En ufak bir hatası olsaydı; Ali Koç ihaleyi gene hakeme yıkacaktı.

3/12
“PEREIRA'YA YAZAR“

GÜNTEKİN ONAY/HÜRRİYET:
Fenerbahçe, perşembe akşamı maç oynamış olmasına rağmen Alanyaspor karşısında maça son derece diri, istekli ve baskılı başladı. Oyunun tüm kontrolünü eline geçiren sarı lacivertliler, Alanyaspor’u, yaptığı baskıyla adeta paralize ederken kalesinde tek bir pozisyon dahi vermedi. Ancak defans konusunda harika işler yapan Fenerbahçe, hücumda yaratıcılık konusunda son derece yetersizdi. Santrfor Serdar Dursun’un arkasında oynayan Pelkas ve Diego Rossi kötü bir maç çıkarttılar. İlginç olan ise bu kadar yaratıcılık sorunu yaşayan sarı lacivertli ekipte Vitor Pereira hamle yapmak için tam 70 dakika bekledi. Crespo girdikten sonra Gustavo’nun stopere geçmesi hem orta alanı zayıflattı hem de savunmanın tüm dengelerini değiştirdi. 75 dakika kaleyi görmeyen Alanyaspor son 15 dakikada daha fazla çıkmaya başladı ve 2 gol buldu. Açıkçası bu mağlubiyet Vitor Pereira’ya yazar. Hiç pozisyon vermediği bir maçta neden savunma ve orta alan kurgusuyla oynarsın?

4/12
“İSTİFA TEPKİSİNİ HAFİFE ALMAYIN“

ŞANSAL BÜYÜKA/MİLLİYET:
Başkan Ali Koç’un “megafon“u garibimize gitmiş olsa bile bayağı işe yaramış gibi göründü... En azından başlangıçta... Tribünleri, hafta arası kötü sayılabilecek bir sonuca rağmen ilk defa bu kadar kalabalık gördük… Coşkulu, istekli, susmayan, durmayan, takımına hep destek, tam destek veren bir seyirci… Maçın son dakikasına kadar destek atan, maç bittikten sonra tepkisini “yönetim istifa“ diye haykıran bilinçli, katıksız bir seyirci... Başkasını bilemem, bana göre Fenerbahçe‘nin baskılı oynadığı maçlardan biriydi… Buna rağmen gene kazanamadı, hatta kaybetti… Niye? Önde; renksizlik, beceriksizlik, yetersizlik, etkisizlik, çaresizlik bar bar bağırdı… Bunun için kazanamadı… Her şey bir yana; Fenerbahçe kalitesinde bir golcü olsa, son 10 dakikada yakalanan pozisyonlardan en az ikisini gözü kapalı gol yapardı... Fenerbahçe, ligde en fazla ortayı yaptığı maçta, Pereira topa çok iyi yükselen Valencia’yı 70 dakika kenarda tutma yanlışına düştü… Rossi gibi atağa dönük oyuncuyu çıkardı, Crespo gibi defansif bir oyuncu aldı… Serdar Dursun‘un üç metreden dışarı vurduğu topun, aut atışı ile birlikte gelip ilk Alanya atağında gol olması, Fenerbahçe adına gerçekten inanılmaz bir ironiydi… Fenerbahçe takımına iki büyük, kaliteli, bitirici golcüyü bir türlü almadınız… Herkes aldı siz almadınız… Herkes buldu, siz bulamadınız… Doksan dakika takıma inanılmaz destek veren, sahiplenen binlerce Fenerbahçelinin maç sonu “yönetim istifa“ tepkisini hafife almayın… Dilleri varmıyor, bugün size bağırmıyorlar, inanın yarın bağırırlar… İnadı, ısrarı, yanlışı bırakın… Üç yılı ıskaladınız, dördüncü ıskaya kimsenin tahammülü yok...

5/12
“BU GİDİŞ, GİDİŞ DEĞİL“

ERCAN GÜVEN/MİLLİYET:
Ne olacak şimdi?.. Pereira Avrupa Ligi “pervasızlığı” ile “Siz bu takımın şampiyon olacağına inanıyor musunuz?.. Ben inanmıyorum şahsen” diyerek son noktayı koyup gidecek mi? Hiç sanmam… Yine “Lig uzun bir maraton” hikayeleri. Hoca mıdır, uluslararası inceleme ve değerlendirme kuruluşu müfettişi midir belli değil!.. Fenerbahçe’nin Alanyaspor gibi ligin yükselen bir değerine pes etmesi Trabzonspor mağlubiyeti ve Antwerp beraberliği ile Kadıköy’ün üzerine çöken “panik havasını” nefes alınmaz boyutlara taşıdı, Pereira anlamazlıktan geliyor bari yönetim bilsin. Bu gidiş, gidiş değil.

6/12
“BUGÜNLERİN GELECEĞİ BELLİYDİ“

ENGİN VEREL/AKŞAM:
Uzatmalarla birlikte ilk devre 50 dakika sürdü. Her iki takım da tek bir organize atak yapamadı. Alanya'nın zaten şutu yok. Fenerbahçe'de de Ferdi'nin vuruşunda Rossi'ye çarpan top haricinde fırsat görülmedi. Karşılıklı olarak bu kadar pas hatası yapılan bir maçı, amatör kümede bile göremezsiniz. Fenerbahçe'nin forveti, penaltıdan bile rahat pozisyonu harcamamalı. Takım genelinde ise durum şu: Rekor orta yapıyorlar, isabetsiz. Şut çekiyorlar, isabetsiz. Pas atıyorlar, isabetsiz. Transferler yapılmış, isabetsiz! Doğal olarak taraftar da yönetimi istifaya çağırıyor. Pereira, en çok yorulan isim Mesut olduğu için onu oyuna 81. dakikada aldı! Tamam adamı bitirmek istiyorsun onu anladık. Ama bu arada takımı da bitiriyorsun. Rossi'yi transfer edene de ayrıca tebriklerimi yolluyorum. İnanılmaz bir fizik gücü var. Daha doğrusu fizik gücü olduğuna inanamıyorsunuz! Alanya 3 şut çekip, 2 gol atıp maçı aldı. Fenerbahçe ise sadece baktı. Bugünlerin geleceği belliydi!

7/12
“EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ“

REHA KAPSAL/FOTOMAÇ:
Tabi ki büyük takım koşacak, top rakipteyken baskı yapacak ama sırf koşmak büyük takımları şampiyon yapmaz. Top ayağındayken daha saldırgan, saha içindeki bütün hücum opsiyonlarını deneyen ve de o kaliteyi yaratacak oyuncularla oynamak gerekir. Antrenörlük fakı da budur. Fenerbahçe'nin Alanyaspor özelinden genel en büyük sıkıntısı; işler iyi gittiğinde sorun yok ama işler çetrefilleştiğinde saha içinde ciddi bir sorun yumağı oluşuyor. “İyi eli herkes oynar mühim olan kötü eli oynamak“. Pereira'nın da bir teknik adam olarak sezon başından beri en büyük eksikliği de bu sanırım.

8/12
“FUTBOL BÖYLE BİR OYUN İŞTE“

HİLMİ TÜRKAY/CUMHURİYET:
Futbol gol oyunudur, ne kadar tek kale mücadele ederseniz edin, son vuruşu yapamazsanız işe yaramaz. Son 6 haftadır Bülent Korkmaz’la büyük işler yapan Alanyaspor’un, F.Bahçe karşısında maçın büyük bölümünü savunma ağırlıklı geçirmesi beni şaşırttı doğrusu. Böyle olunca Sarı-Lacivertliler sahanın her yerine yayıldı, iştahlandı. İlk bölümde 21 orta, 18 topla buluşma, kaleyi bulan 3 şut, F.Bahçe’den alışık olmadığımız bir istatistikti. Pereira, Valencia ile neden başlamadı acaba? Alanyaspor ilk atağını 74. dakikada gole dönüştürdü. Futbol böyle bir oyun işte. Atamayana atarlar. Serdar’ın beraberlik golü işe yaramadı. Uzatmada rakip 2. golü buldu. Söylenecek fazla bir şey yok.

9/12
“GOL BECERİSİ KAZANMASI GEREK“

OKTAY DERELİOĞLU/TAKVİM:
Fenerbahçe ilk yarıda rakip yarı sahada daha fazla gözüken, daha iştahlı oyunayan taraftı. Ancak Kanarya gol yollarında varlık gösteremedi. Bundaki sebep de oyuncuların final paslarında yapmış olduğu tercih hatalarıydı. Alanyaspor ilk bölümde klasik bir deplasman takımı hüviyetindeydi ve neticesinde soyunma odasına 0-0 gitmeyi başardılar. 2. yarıda Fenerbahçe hücum bölgelerinde bir türlü çoğalamayınca risk almaya başladı. Alanya ilk şutunda golü buldu. Bu gol Kadıköy'de şok etkisi yaşatırken Serdar Dursun'un golü tribünleri umutlandırdı. Uzatma Fenerbahçe'nin yediği gol amatörceydi. Fenerbahçe kaybettiği 3 puandan daha çok ciddi bir moral çöküntüsü içine girdi. Bu çıkmazı atlatmanın yolu acil bir galibiyet. Ama önce takımın gol becerisi kazanması gerek.

10/12
“KARIŞIKLIKLAR BAŞLIYOR“

AHMET ÇAKAR/SABAH:
F.Bahçe'de ufak ufak maalesef karışıklıklar başlıyor. Bunun baş sorumlusu Pereira'dır. 'Devrimci' dediler, 'Büyük taktisyen' dediler ama adamın hâlâ ilk 11'i belli değil. Rotasyon adı altında abuksubuk işler yapıyor. Takımın en formda oyuncusu Valencia, en golcüsü de o, neymiş efendim rotasyonmuş! 71. dakikada oyuna alıyor. Mesut Özil, dünya yıldızı. Kabul iyi oynamıyor ama 80'den sonra oyuna giriyor. Alanya kaleye ilk şutunu, attığı golde kaydetti. İkinci yarı Efecan mükemmel fırladı, Szalai onu kaçırdı, Emre müthiş bir koşuyla önüne gelen topu tek vuruşla ağlara gönderdi. Aslında bu golden hemen önce Serdar yüzde 100'lük pozisyonu kaçırdı. Top önünde, kaleye 6 metre, kaleci açılmamış ama çok kötü vurdu. Alanya öne geçtikten sonra F.Bahçe biraz kıpırdadı ve Serdar'ın kafasıyla beraberliği buldu. Aslında bu dakikadan sonra F.Bahçe kazanabilirdi. Büyük baskı kurdular ama uzatmalarda Alanya'nın golü geldi. Bu golü amatör takımlar yemez. Sonuçta Fenerbahçe'de işler kötü giderken toparlanacak bir galibiyet alınamadı. Hakem Halil Umut Meler'in alnından öpüyorum. Etki altında kalmadı, mükemmel bir maç yönetti.

11/12
“YETERSİZ ANLAMALI“

GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH:
75'te Alanyaspor öne geçtiğinde, ilk şutunu çekmişti. Futbolun cilvesi... Bir dakika önce Serdar Dursun boş kaleye atamamıştı. Hiç hak etmediği bir tabela ile ikinci maçı oynamaya başladı Fenerbahçe. Sahadaki tüm “bilek güreşlerini“ kazandıkları halde. Pereira, “10 kişi ile defans yapıyorlar“ diyerek şikâyet ediyor ama bu kurguyu zora sokacak oyun-pas aklını sahada tutmuyor. Oyuna müdahalesi Gustavo'yu stopere alıp, Ferdi'yi sağ, Novak'ı sol bek yapmaktan ibaret. Kullandıkları kornerlerinde birinde bile Fenerbahçeli oyuncu topa değemedi. İkinci golü de Antwerp maçının kopyası gibi kornerden yediler. Sahadaki takımın kazanma isteği, rakibi zorlaması, kazanmak için akıttığı tere bir şey denilemez. Daha iyisini yapabilecekken, Pereira'nın inadına ve “yetersizliğine“ de yenildiler. Fenerbahçe taraftarı “karalar“ bağlamasın. Bir-iki dokunuş ile “bambaşka“ bir takımları olur. Yeter ki, “yetersiz“ anlasın neyi yapamadığını.

12/12
“YA SİSTEM GİDECEK, YA PEREIRA“

İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM:
Topu kazanmada Fenerbahçeli oyuncular son derece istekli ve hızlıydı. Zaman zaman rakibin birinci, zaman zaman da rakibin ikinci bölgesinde yaptıkları baskı ile topu kazandılar. Ama her pozisyonda hızla kaleye gitmek istedikleri için aceleden ve telaştan çok fazla top kaybı yaptılar. Rakip sahaya yerleşip set hücumu yaptıklarını neredeyse hiç görmedik. İkinci yarıda Fenerbahçe'nin baskısı devam etti ama gol bir türlü gelmedi. Kenarda İrfan Can, Mesut, Valencia gibi düğümü çözecek oyuncular çok fazla bekledi. Pereira'nın Crespo tercihini hiç anlamış değilim. Pereira'nın dün Mesut'u oyuna almak için 80. dakikayı beklemesi ise yıldız futbolcu ile arasında sorun olduğunu doğrular nitelikte bir hamleydi. Pereira, ya bu sistemde inat etmekten vazgeçecek ya da galiba kendini bitirecek. Çünkü Fenerbahçe takımı bu yıl şampiyon olmak zorunda. Aksi takdirde taraftarın ne yönetime ne de Pereira'ya karşı tahammülü olur.

Diğer Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol