Yazarlardan Fenerbahçe değerlendirmesi
23.01.2022 - 12:37
1/14
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı mücadeleyi değerlendirdi. Yazıların tamamını paragraf sonunda adı geçen gazetede bulabilirsiniz.

2/14
ŞANS YARDIMIYLA BİR PUAN ALDI

ERMAN TOROĞLU:
Sivasspor karşısında F.Bahçe var. Sivaslı oyuncular, ilk 45 dakikada gol yiyene kadar bu Fenerbahçe isminin altında eziliyorlar. Golü yiyorlar ve rahatlıyorlar. Diyorlar ki, 'Nasıl olsa mağlubuz o zaman biz de Sivassporuz, biraz oynayalım.' Bir oynamaya başlıyorlar. Görüyorlar ki F.Bahçe, kartondan kaplanmış. Pozisyon üstüne pozisyon buluyorlar ve maç 1-1 bitiyor. 2 puanı kaybeden Sivasspor oldu. 1 puanı kazanan da şans yardımıyla Fenerbahçe. (Fotomaç)

3/14
İKİNCİ YARIDA SAHADA YOKTU

AHMET ÇAKAR:
lk devre bittiğinde Fenerbahçe, 'Biz bu ilk yarıyı niye 3-4 farkla önde bitirmedik' derken maç bittiğinde ise 'Allah'a şükürler olsun 1 puan alabildik' dediler. Gerçekten de öyle... İlk yarı çok rahat oynayan, baskı yemeyen, Crespo ve Zajc ile orta saha üstünlüğünü eline geçiren ve birçok pozisyon üreten Fenerbahçe vardı.kinci yarıya bir baktık, sahada Fenerbahçe diye bir takım yok. Sivasspor ezdi, sağdan geldi, soldan geldi, çizgiden çıkartılan toplar, direkten dönen şutlar ve sonunda da Henrique'nin mükemmel golü. Bu golü yiyorsanız ve daha önceki maçlarda da benzeri goller yemişseniz Fenerbahçe seviyesindeki kaleciliğiniz tartışılır. (Sabah)

4/14
SEZONUN TÜM TRAVMALARI YAŞANDI

GÜRCAN BİLGİÇ:
İlk yarıda bitireceği maçtan beraberliğe sevinerek çıkan bir Fenerbahçe izledik. Sezonun bütün travmalarının yaşandığı, kendi içinde farklı bakış açıları ile değerlendirecek bir maçtı. Üç günde bir maç süreci, eksik oyuncular ve Vitor Pereira'dan miras kalan fiziksel yetersizlik, Fenerbahçe'nin ayaklarını çime saplanmıştı. Şimdi İsmail Kartal için nefes alma zamanı... Takımıyla geçirecek vakti olacak, transfer için planlama yapabilecek, oyun bilgisi, pas hızı diplerde olan takımını biraz olsun geliştirebilecek. (Fotomaç)

5/14
GALİYETİ KAÇIRAN TARAF OLDU

ÖMER ÜRÜNDÜL:
İlk yarı futbol kalitesi düşüktü. Rekor sakatlıklar yüzünden oyun sık sık durdu. F.Bahçe rakibine oranla daha ağır basıyordu. Erken gol buldu. İlerleyen bölümde de iki net fırsatı kaçırdı. Takım savunması da çok rahattı. Sivasspor tek şutunu ilk devre biterken atabildi. O da cılız bir şuttu. 2. devre F.Bahçe'nin yorulup biraz oyundan düşeceğini, daha dengeli bir oyun gelişeceğini tahmin ediyordum ama yanıldım. Çünkü F.Bahçe öyle bir durdu, Sivas'ta öyle bir coştu ki 55. dakikadan itibaren Sivasspor'un pozisyonları ve etkili atakları gündeme gelmeye başladı. Sivas, galibiyeti kaçıran taraf oldu (Sabah)

6/14
BU NEYİN ARAYIŞI?

ERCAN GÜVEN:
45’er dakikalık iki ayrı maç gibi oynanan ve oyundan skora kadar ilk devreyi net bir şekilde kazanan Fenerbahçe’nin, ikinci yarıda Sivasspor karşısında ezildiği, fark yemekten direkler sayesinde kurtulduğu mücadelede, iki puanı kaybeden İsmail Kartal, bir puanı kazanan Rıza Çalımbay’dır. Teknik direktörlerin de “yaptıkları” ve “yapamadıkları” var.İlk yarı basit ve direk oynayan, gol dışında üç pozisyon bulan Fenerbahçe, ikinci devreye elbette teslim olmak için çıkmadı ama soyunma odasında zihinsel olarak takviye edilmediği belliydi. Yetmezmiş gibi bir de Pelkas’ı monte etti takıma İsmail Hoca. Yahu, Serdar Dursun’un gol becerisi zayıf olsa da hiç olmazsa bağlantı oluyordu adam. Pelkas’ın perişan hali belli. Bu neyin arayışıydı? Yetmedi, Pelkas yüzünden Sivasspor savunmasını yerinde çakılı oynamaya mahkum eden Osayi’i sol bek yapınca maçın ortasında yontuldu inceltildi takım. (Milliyet)

7/14
BU KADAR ETKİLENMEMESİ GEREKİYOR

İLKER YAĞCIOĞLU:
Fenerbahçe, Sivas'ta ilk 45 dakikayı çok iyi oynadı. Topa sahip olan, gol pozisyonlarına giren, buna karşın kalesinde pek fazla sıkıntı yaşamayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Açıkçası özlenene yakın bir takım gördüğümüzü söyleyebilirim. İkinci yarı Sivas'ın baskılı başlaması normaldi. Novak'ın sakatlanıp çıkması ve Osayi'nin sol beke geçmesi Osayi'nin oyun planını bozdu. Sivas'ın golü bağıra bağıra geldi. Burada şu sıkıntı gözüküyor Osayi geriye geçtikten sonra ön bölgede oynayan oyuncular top tutmakta ve hücum aksiyonu üretmekte sıkıntı çektiği gerçeği. Yani bir oyuncunun yerinin değişmesiyle takımın oyununun bu kadar etkilenmemesi gerekiyor. (Takvim)

8/14
ZÜMDÜR-Ü ANKA GELSE ADAM EDEMEZ

ENGİN VEREL:
İki takımın da eksiği çoktu. Ama Fenerbahçe'de olanlarla olmayanları yan yana koyduğunda aralarında çok fazla kalite farkı olduğunu söylemek mümkün değil. Bu açıdan Fenerbahçe'de “Eksiklik olduğu“ şeklindeki bir bahaneyi asla kabul etmem. Zira Sivas'ın çok daha önemli oyuncuları yoktu. Maç başladığında Fenerbahçe'nin sahaya iyi bir mücadele koyduğunu, özverili ve disiplinli bir takım görüntüsünde olduğunu söylemeliyim. Ama bu saman alevi gibi her geçen dakika azaldı ve ilk yarıda söndü. İkinci yarıda Sivas soğuğunda alev alev yanan bir Sivasspor, bunun karşısında kalesini korumak için aciz durumlara düşen bir Fenerbahçe vardı. Fenerbahçe'nin gol umudu diye sahada dolaşan Serdar ile Berisha'nın ikisinden bir santrfor çıkmaz. Serdar Dursun, İsmail Kartal'ın yanında dursun daha iyi. Hiç kimse bu dağınıklık nedir, 'Kim, kimin işini yapıyor ya da yapmıyor?' diye sormuyor. Bu tablonun en veciz örneği Serdar Dursun ile Sangare'nin çarpışmasıdır. Biri stoper, diğeri forvet... Uzun lafın kısası tablo şu: Bu Fenerbahçe'yi değil Kartal, Zümrüd-ü Anka gelse adam edemez. (Akşam)

9/14
BUNDAN SONRA İLERİLERE TAŞIYACAK

HİLMİ TÜRKAY:
Fenerbahçe’nin gidişatı sevindirici. Futbolcular toparlanmaya başladı. Hepsi arzulu, istekli. İsmail Hoca’nın konuşmaları belli ki etki yapmış. Kartal, eminim bu takımı çok daha ilerilere taşıyacak. Yeter ki oyuncu topluluğu yaptığı işi önemsesin. Antalya’daki bir haftalık kamp elbette işe yarayacak. oyun İkinci yarının başında tersine döndü. İki farklı F.Bahçe izledik, sonunda taraflar birer puana razı oldu. (Cumhuriyet)

10/14
PUANA SEVİNMELİ

ELVIR BALIC:
Fenerbahçe, ikinci yarıda ikinci bölgeye çekildi. Hatta zaman zaman birinci bölgede kabul etti oyunu. Özellikle son 30 dakikada Sivasspor'un baskısını izledik. Sivasspor'un gol attıktan sonra baskısı da arttı, galibiyeti de kaçırdı diyebiliriz. Fenerbahçe'nin de 1-2 pozisyonu vardı. Bugün ikinci yarıya bakınca Fenerbahçe, bir puana sevinmeli diye düşünüyorum.

11/14
KLOPP VE MOURINHO GELSE BİR ŞEY ÇIKMAZ

TÜMER METİN:
Sivasspor ile Fenerbahçe arasındaki fiziksel kapasite farkı çok net ortaya çıktı. İlk yarı galibi Fenerbahçe, ikinci yarı galibi ise Sivasspor oldu. Fenerbahçe'de istinasız herkes mücadele etti. Kimse mücadele etmekten kaçınmadı ama yetmez. Fenerbahçe forması sadece mücadele ile kazanmaz. Bizim ligimiz zor bir lig sadece mücadele ile kazanılmaz. İsmail hocayı eleştiremiyorum, Fenerbahçe kadrosuna bakınca, 'Bu da oyuna girmez' diyebileceğimiz bir oyuncusu yok. Kimse kusura bakmasın, Fenerbahçe'deki bazı oyunculara Fenerium'dan forma satmam, 'Aman evde falan giyme sen' diye. Bugün Capello & Mourinho & Klopp'u koalisyon yaptırın Fenerbahçe'nin başına getirin yemin ederim çıkmaz bir şey.

12/14
KALECİ TRANSFERİ LAZIM

RIDVAN DİLMEN:
Fenerbahçe'ye baktığımız zaman oyuncuların şampiyonluk ümidi olmadığı için mücadele etmiyor. Fenerbahçe'de bu kadronun karşılığı 37 puan değildir. Artık üst üste bir seri yakalaması lazım. Fenerbahçe ilk 8 haftada eleştirmeme rağmen lig lideriydi. Şimdi de Fenerbahçe'nin ikinci yarının ilk 8 maçında en azından 19 puan toplaması gerekir. Fenerbahçe'nin bu maçta yediği gole baktıktan sonra diyorum ki bu takımın yedek kalecisi böyle gol yemez. “Fenerbahçe, Altay Bayındır'ı zorlayacak bir kaleci almalı.“ Tabii ki bu beraberliği kaleciye bağlayamayız. İkinci yarıda İlk yarıdaki Sivas, Fenerbahçe gitti, başka bir Sivas Başka bir Fenerbahçe geldi.

13/14
AMELİYATA ALDI

ÖNDER ÖZEN:
Fenerbahçe'nin fizik kalitesi yüksek oyuncusu hiç olmadı bu sezon. İsmail hocaya bir parantez açmayalım, onun durumu değil bu. Sezon başında olacak bir şey bu. Sivasspor, bir puanı hak etti, daha fazlasını da alabilirdi. Fenerbahçe de bir puan kazandım diye bakmalı. Sivasspor ile oynamak dişçi koltuğuna oturmak gibi. Fenerbahçe, ilk yarıda oturmadı o koltuğa ama ikinci yarıda Sivasspor ameliyata aldı. O yüzden Fenerbahçe için Sivasspor deplasmanında bir puan kazanç.

14/14
KARŞILIK VERMESİ KOLAY DEĞİLDİ

METİN TEKİN:
Maç öncesi söylemiştik Sivas'la oynamak zordur diye. İlk yarıda bunu pek göremedik ama ikinci yarıda gördük. Sivas'ta Sivas'la oynamak çok zor. Sivasspor'un golü çok iyi bir vuruş ancak kurtarılabilecek bir vuruş aynı zamanda. Fenerbahçe, baskı yedi. Sivasspor, çok yüksek enerji ile oynadı. Fenerbahçe, topa sahip olarak bu baskıdan çıkabilirdi. Fizik olarak karşılık vermesi kolay değildi.

Diğer Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol