Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 FENERBAHÇE 4.YILDIZI ŞİMDİDEN TAKMIŞ
FENERBAHÇE 4.YILDIZI ŞİMDİDEN TAKMIŞ
08.02.2015

Dün KADIKÖY’de maçı izlemek için stadı dolduranlar ve ekranları başında maçı izleyenler bir büyük takımın diğer bir takımı futboluyla nasıl ezdiğine canlı tanıklık yaptılar . Dün futbol adına GOL dışında her şeyi sahaya yansıtan bir takım ile defans yapmaktan başka tek bir aksiyon beceremeyen bir takımın mücadelesini izledik . Çok uzaklarda değil daha ligin ilk yarısında AVNİ AKER’de oynanan maçta bile kendi sahasında oynamasına rağmen tüm maç defans yapıp kontrataklarla gol arayan Trabzonspor , KADIKÖY’de adeta ÇANNAKKALE GEÇİLMEZ’i oynadı . EMENIKE , SOW , WEBO birazcık yetenekli veya şanslı olsalardı maçın en az 3-0 bitmesi maçın en adilane skoru olurdu . Bir tarafta 1 puan alması kendisine zerre kadar fayda vermeyecek olan bir Trabzon diğer tarafta lig lideri FENERBAHÇE . İnanın bana aralarında kat edilmesi çok zor olan büyük bir fark var.

Maç öncesi 11 lere baktığımızda , geçen hafta da söylediğim üzere yanlış bir 11 ile maça başladığımızı söylemek isterim .Gerçi yanlış hesap doğru sonuç doğurmaz mı ? elbet doğurur ama dün maça 2 tane defansif ön libero ile başlamak bir hata idi.Hem MEHMET TOPAL hem de SELÇUK ŞAHİN’in yer aldığı orta saha golü düşünen bir takım için fazlası ile el freni oldu.Burada kimse SELÇUK oynamamalı demek istediğimi düşünmesin , dünkü maç baz alınır ise Selçuk , Mehmet’ten çok daha olumlu top oynadı . Maçın gidişatında ikisinden birinin yerine MEIRELES veya EMRE girer diye düşünürken bu seferde DIEGO’nun numarası yazan tabela havaya kalktı ve orta saha hem de en çok gole ihtiyacımız olduğu dakikalarda Meireles-Mehmet-Selçuk gibi skoru yakalamış ve tutmaya çalışan bir takım orta sahasına döndü . Bu anlarda DIEGO o kalabalık defans içinde bize çok yararlı olacaktı . Herşeye rağmen takım rakibi adeta kendi sahasına mahkum etti . İlk yarı nadir de olsa kalemize gelmeye çalışan Trabzon 2. Yarıda tamamen oyuna havlu attı ve sadece kalesini savundu .2010 da şampiyonluğu Bursaspor’a kaptırdığımız maçın bir benzerini yaşadık dün, tek fark o maçta bu maça göre çok daha fazla yüzde yüz goller kaçırmamızdı . Dün önce EMENIKE sadece 4 metreden karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu HAKAN ARIKAN’a nişanladı , ardından WEBO önüne düşen topu kalecinin ayaklarına vurdu ve en son olarak da 50 cm’den SOW topu zor olanı başarıp auta yolladı . Tribünler saç baş yolarken Trabzon neden çok istediğini asla anlayamayacağım o 1 puanına kavuştu , FENERBAHÇE’MİZ ise çok önemli 2 puanı KADIKÖY çimlerinde bıraktı .Bu kaybedilen sadece matematiksel anlamda 2 puan. Oysa çok şey kazanıldı . İTİBAR , İYİ TAKIM OLGUSU , RAKİPLERE GÖZDAĞI , TÜRKİYE’NİN HALİ HAZIRDA EN GÜÇLÜ TAKIMI DAMGASI bunlardan sadece birkaçı . Ersun YANAL maç öncesi herkesin de söylediği gibi Fenerbahçe’yi çok iyi tanıyordu .Kim bilir belki bu kadar korkmasının sebebi de buydu ?

Maçta istatistiklere bakarsak 32 şut , 8 korner , sayısız ceza alanı içine orta ile rakibi adeta boğduk . Sene sonu şampiyon olacağımıza zerre şüphem yok lakin sonuç her ne olursa olsun AZİZ BAŞKAN ,ne yapıp edip bu takıma bir GOLCÜ almalı .Bunun için dilerse EMENIKE,SOW,WEBO 3‘lüsünü birden satsın ama bize bir GOLCÜ alsın.Yoksa bu taraftar bu kaçan gollerle kanser olacak .GÖKHAN GÖNÜL sadece gönlümüzün değil sahanın da yıldızı idi . Caner desen sol tarafta 2 Trabzonluya da sarı kart göstertti , bir tanesini daha 30 da oyundan aldırttı. Yine 2 bekimiz sahanın yıldızıydı . Dün maçı izlerken 90 ‘lı yıllarda oynanan SAN MARİNO milli maçlarını hatırladım .Bu kadar anti futbol anlayışı ile bir kulüp daha ne kadar DÖRDÜNCÜ BÜYÜK olmaktan bahsedebilir. Gerek FENERBAHÇE’de gerekse daha evvel yönettiği takımlarda her zaman açık ve cesur futboluyla nam salmış ve övgü toplamış ERSUN YANAL’a üzülerek söylüyorum ki Trabzon havası yaramamış. Bu futbolla şampiyonluk HAYAL bide değil ! HAYALDEN DE ÖTE ….

Trabzonsporun 2.ligden 2.lige çıktığı dönemlerde Beşiktaş ve Galatasaray’ın 14-15 yıl şampiyonluktan uzak kaldığı ve orta sıralara oynayan sıradan ekipler olduğu yıllarda şampiyonluk için çekişen 2 takım olan TRABZONSPOR-FENERBAHÇE rekabetinde , süregelen yıllarda Trabzon’un gerek ekonomik gerek coğrafi olarak 3 büyüklerden geride kalmasının ardından Şampiyonluğa yaklaştığı hatta kokusunu bile aldığı 2 sezonda da ( 1995-96 ve 2010-11 ) şampiyonluğu bize kaptırması ile bize karşı oluşan nefret aslında Fenerbahçe’mizin değil Trabzon’un kendi problemidir.Zira şike diye adlandırılan ama gelinen noktada üzerimize oynanan adice ve şerefsizce bir komplo olduğu herkes tarafından kabul edilen bir dönemde yerimize ŞAMPİYONLAR LİGİNE giden, milyonlarca EURO’yu havadan cebine indiren Trabzona bizim kin duymamız gerekmekte idi.Ayrıca son yıllarda parlayan tüm yıldızlarınızı (BURAK,UMUT,SELÇUK,CEYHUN,ENGİN,OLCAN vs .) kandırıp bedavandan kendi bünyesine katan ve size bel altı vuran Galatasaray camiasına olan yakınlık hala anlayamadığım bir soru işareti olarak kafamda yerini almakta …

Uzun lafın kısası bu kavgacı Başkan ve idare şekli ile Trabzon’un başarılı olması imkansızdır.Maç öncesi hakemi arayan bir futbol adamından nasıl FAIRPLAY duyguları ile bahsedilebilir ki ? Artı buna göz yuman ve aklı karışmış bir maçın hakemini değişmemekte direten TFF buna nasıl bir izah ve ceza yaratacak merak içindeyim ? Dünkü maçta ev sahibi FENERBAHÇE değil de sanki TRABZONSPOR gibi bir maç izlememizin sebebi neydi bilmek istiyorum . Dünkü maçta Trabzon’un aldığı 1 puanın yarısı Hakemin yarısı da kalecilerinin başarısıdır . KADIKÖY’den 1 puan almanın başarı olduğu hatta birkaç yıl önce bir başka rakibimizin maç sonu beraberliğin ardından kendi takım taraftaryla 3’lü çektirmesini unutmadığımız bu günlerde FENERBAHÇE’li olmanın bu gururu ile güzel pazarlar diliyorum.Bazen maçı kazanamazsın ama çok daha fazlasını kazanırsın .

MAÇIN 3 ADAMI : GÖKHAN GÖNÜL , CANER ERKİN , SELÇUK ŞAHİN

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol