Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 İŞTE BÖYLE , HER SENE BÖYLE …
İŞTE BÖYLE , HER SENE BÖYLE …
09.03.2015

Gelenek bozulmadı . Evet aynen de Galatasaray’ın tarihindeki ilk ve tek DÜRÜST başkanının da dediği gibi GELENEK BOZULMADI . Galatasaray’ın makus talihi değişmedi. Fenerbahçe’m yine KADIKÖY’ü cimboma dar etti.

Siz aldanmayın skorun 1-0 olduğuna , özellikle ilk 15 dakikanın ardından tabiri caizse FENERBAHÇE-Galatasaray değil FENERBAHÇE-Kayserispor maçı seyrettik KADIKÖY’de.

Bu maç bir kere daha ortaya koydu ki bu ülkenin en iyi takımı açık ara FENERBAHÇE .

Sen hakemle yenerken , o seni de hakemi de yeniyor .

Sen devletten, federasyondan , UEFA ‘dan bile her türlü maddi,manevi,siyasi , ekonomik ,adli , fiziki ve psikolojik destekle karşımızdayken , biz hepsini karşımıza alıp senle mücadele ediyoruz. Bu ülkede sen ŞAMPİYONLUĞA oynarken sana sadece biz rakibiz ama biz şampiyonluğa oynarken geride kalan 17 takımda bize rakip olup o an kimle şampiyonluk için çekişiyor isek gerektiğinde Beşiktaşlı, Trabzonlu ,Galatasaraylı , Bursalı oluyor . Uzun yıllar önce dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından DIEGO ARMANDO MARADONA’nın da dediği ‘’’ bir ülkenin en büyük takımını mı merak ediyorsunuz ? En çok kimden nefret ediliyor ise , o’dur ! ‘’ sözünde de belirttiği gibi bu ülkenin en büyüğü geçmişte de , bugünde de , gelecekte de FENERBAHÇE’DİR .

Uzun yıllar önce gittiğim soğuk ve yağmurlu bir maç hatırlıyorum. Lige iyi bir başlangıç yapıp sonrasında sezonu 4 hoca değiştirerek tamamladığımız sezondu. Bir önceki yüzyıldan bir hikaye anlatmam sizi sıkmasın zira hikayem hayal meyal hatırladığım ufak kesitlerle aklımda kalmış. Yağmurdan top sürmenin imkansız olduğu bir maçta 1-2 kaybetmiştik . Rahmetli Bülent Ecevit ekonomimizin refahı için Kemal Derviş’i Amerika!dan getirdiği dönemlerdi , Almanya’dan gelen arkadaşlarımın ellerinde marklar varken , o maça abartmıyorum ama 1.000.000 TL ödeyerek bilet almıştım., yanlış duymadınız şu zamanda güzel bir daire fiyatı ama aldanmayın daha TL’den 6-0 atılmamıştı ,ki aklıma da geldi daha biz de Galatasaray’a 6 tane atmamıştık . Şimdiki cumhurbaşkanının siyasi yasaklı olduğu o yıllarda oynanan bu maç bilenler bilir eski FENERBAHÇE STADYUMU’nda oynanmıştı . Hani rakibimize anahtar teslim verilen stadyum var ya onun gibi devlet tarafından bedava yapılmayıp , yıllarca şantiye halinde maçlar izlediğimiz tribünleri bölüm bölüm bitirilen her taşında çimentosunda kulübümüzün helal parası olan o eski ama güzel FENERBAHÇE STADI .O günden bugüne tam 16 yıl geçti o stadyumda çok FENERBAHÇE-GALATASARAY maçları izledim . 6-0 , 4-0 , 4-1, 3-1 ,2-1 , 2-0 lar vs. vs .vs. KİM NE DERSE DESİN BEYLER FUTBOLUN HİÇBİR EZELİ REKABETİNDE BİR TAKIM BİR TAKIMA BU KADAR EZİCİ ÜSTÜNLÜK KURMAMIŞTIR .BUNUN ADI FENERBAHÇE BÜYÜKLÜĞÜDÜR.

BUNUN ADI Galatasaray’lılar için ÖĞRENİLŞMİŞ ÇARESİZLİKTİR …

Lige Fenerbahçe düşmanları tarafından BALANS AYARI yapılan günlerden birinde karşı karşıya geldiğimiz Galatasaray’ı yenmemiz için bu sefer Cüneyt Çakır!ı da yenmemiz gerektiğinin tüm FENERBAHÇELİLER olarak bilincindeydik ve Cüneyt de bizi yanıltmayan bir performans ortaya koyarak OLCAN’ı atmadığı pozisyonla kendisini bu maça atayanları MAHÇUP etmedi ve görevini yerine getirdi lakin yetmedi işte ! Son adamı düşürmenin KIRMIZI KART kere KIRMIZI KART olduğu bir oyunda SARI çıkartıp Galatasaraylıları bile ‘’’ ohaa ‘’’ dedirtti . Bravo Cüneyt sana da bir 8,2 çakarlar nasıl olsa.

8 Mart 2015 , saat 19.00 … Kadıköy’de YAŞA FENERBAHÇE marşıyla sahaya çıkan 22 kişi tribünlerde DEV BİR ‘’’ THIS IS KADIKÖY ‘’’ pankartı gölgesinde seremoniye geçti . Bu sene ilk kez hıncahınç dolan KADIKÖY’de adeta yer sarı gök lacivertti..kadrolara baktık .maça geçen hafta ne kadar korkak çıktı ise en az o kadar cesur çıkmıştı İSMAİL HOCA .

Alper sakatlıktan yeni çıktığı için kulübedeydi ve sürpriz DIEGO ile beraber 3 forvet sahada idi.Bu anlayış maçın ilk 15 dakikasında maça rakip alanda pres ve baskı ile başlayan Galatasaray’ın da ekmeğine yağ sürdü ve o dakikalarda organize olamazken kalemizde de 2 tane pozisyon gördük . Ama bu yüksek tempolu oyun ve baskı tüm maç sürdürülebilir bir şey değildi.Sırf bunun için oyunda olan rakibin en çok koşan baskı yapan oyuncusu UMUT bile 20 lerden sonra oyundan düşünce FENERBAHÇE dalga dalga rakibin üstüne gitmeye başladı . Sağlı sollu pozisyonların ardından Galatasaray için köşeye sıkışmış boksörün beklediği GONG sesi gibi geldi CÜNEYT’in düdüğü. 2. Yarıda sahaya maça kazanmaktan başka çaresi olmadığını bilerek çıkan FENERBAHÇE oyunu adeta tek kale maça çevirdi . Kaçan gollere saç baş yoluyorduk . EMRE’nin direkte patlayan frikiği , Kuyt’ın 2 tane karşı karşıya vuramadıkları , Sow’un maçtaki tek etkili ve müthiş vuruşunda Muslera’nın refleksi , Emenike’nin direği adeta yalayan kafası ve ona KUYT’ın dokunamayıp bizi bizden alması ile dakikalar artık 80’lere gelmişti . Fizik ve mental olarak oyundan her dakika düşen Galatasaray ender olarak çok adamla üstümüze geldiği bir anda Sow’un sağ bek pozisyonunda kazandığı bir topla hızla hücuma çıktık , WEBO’nun en iyi yaptığı iş olan hava toplarındaki üstünlüğü ile indirdiği topu müthiş oyun zekası ile hiç bekletmeden KUYT’a aktaran sahanın en iyilerinden MEHMET TOPAL bu senenin en güzel asistlerinden birini yaptığının inanın o an farkında idi. Kuyt topu aldığında stada herkes zaten ayakta idi ama evlerinde de milyonlarca TV başındaki FENERBAHÇE’Lİ ayağa fırlamıştı bile . Ve kapattığı köşeye gelen topa müdahelesi yetersiz kalan MUSLERA daha 10 dakika evvel ağlara gitmesinin fragmanını izlediği fakat direkte patlayan topun bu sefer filmini en yakında izleyen Galatasaray’lı oluyordu . Bir KADIKÖY KLASİĞİ daha hayata geçecekti ki yüreklerimiz ağzımıza geldi.Mehmet Topal’a yapılan net faulü vermeyip oyunu devam ettiren CÜNEYT yine mükemmel bir asistle Yasin’i ceza alanımıza soktuğunda 5-10 saniye kalplerimiz durdu. İşte VOLKAN neden kendisini çok sevdiğimizi bir kez daha ispat etti ve gole geçit vermeyerek haykırdı . BİR VOLKANDIR FENERBAHÇE .
90 dakikayı bitiren düdük çaldığında sahanın ortasında toplanan FENERBAHÇE!li oyuncularımız KLASİKLEŞMİŞ sevincimizi tüm tribünlerle birlikte yaşarken BOĞAZIN karşı kıyısında BEŞİKTAŞ’TA , GALATA’DA balık tutan ağabeylerimize kadar giden bir uğultu İSTANBULUN üstüne çokmüştü.

‘’’ işte böyle , her sene böyle , cimboma böyle , laylaylaylaralay aman :) ‘’’

FENERBAHÇE ‘m ŞAMPİYON OLACAKTIR. SONUNDA İYİLER MUTLAKA KAZANIR .

Maçın en iyi 3 adamı : VOLKAN DEMİREL , MEHMET TOPAL , DIRK KUYT

Not : Dün akşam bir şeyi daha çok net görmüş olduk.Eğer senin BAŞKANIN ve TEKNİK DİREKTÖRÜN daha evvelkiler gibi olmayıp gerçekten de BEYEFENDİ kişiliklere sahip bir DUYGUN YARSUVAT , bir HAMZA HAMZAOĞLU olunca , ne FENERBAHEÇ tribünleri size küfür ediyor ne maç geriliyor ne de ülkede FUTBOL TERÖRÜ yaşanıyor. Her 2 takımın da hem BAŞKANLARINA hem de TEKNİK ADAMLARINA teşekkürü borç bilirim .

En Son Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol