Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ÖNCE VATAN …SONRA FENERBAHÇE … BAŞIMIZ SAĞOLSUN …
ÖNCE VATAN …SONRA FENERBAHÇE … BAŞIMIZ SAĞOLSUN …
20.08.2015

Öncelikle tüm TÜRK HALKININ başı sağolsun . Son günlerde artarak hain nefesini ensemizde hissettiren terör yüzünden yitirdiğimiz masum , gencecik vatan evlatlarımızın mekanları cennet olsun . Allah (C.C.) acılı anne ve babalarına sabırlar versin .

Oldukça hassas ve kötü günler geçiren güzel ülkemin gündemi maalesef bu acı olaylarla çalkalanıyor iken maçı yazmak gerçekten zor olacak .

Maça gelmeden evvel bir iki hususta iki kelam etmek istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim ki FENERBAHÇE’yi ölesiye seven birisi olarak takımımızın iyi oyunundan bahsetmek , gelecekteki güzel günleri konuşmak , futbolumuzu överek yere göğe sığdıramamak en çok yapmak istediğim şey. Ama ben her zaman FENERBAHÇE’lilğimin gerektirdiğini yapıyorum .Çünkü aslolan ne başkan , ne teknik adam , ne de futbolculardır .Aslolan LEFTER’İN giydiği SARI-LACİVERT o çubuklunun AŞKIDIR. Renklerdir.Armadır . Ben gördüklerimi tıpkı daha evvel olduğu gibi naçizane fikirlerim doğrultusunda asla birileri beğensin diye değil doğru olduğuna inandığım için yazmaktayım . Geçen sene başında da eleştirdiğim futbol , aşırı defansif oyun anlayışı ve forvetteki yetersizlikler konusunda keşke ben yanılsaydım da FENERBAHÇE’m şampiyon olsaydı diye konuyu bağlayıp maça geçiyorum .

Fenerbahçe 4. Resmi maçına çıkarken , son dönemde alışıla gelmiş 11’i ile sahada yer aldı.Avrupa’da cezası olmadığı için 11 de olan CANER dışında Eskişehir maçı 11’i ile maça başladık . Her fırsatta söylemekten bıkmayacağım üzere bu takım maç oynadıkça , zaman aktıkça iyiye gidecek ve oturacak. Ama bazı noktalarda hala çok eksiklikler devam etmekte . Lig çok uzun bir maraton olmasına karşın ligin başında iyi bir hava yakalayıp bunu devam ettirmek şampiyonluğun en büyük anahtarı . Ve takımımız hala dağınık görüntüsünü üstünden atmış değil. Rakip sıradan hatta kötü bir Yunan ekibi . 1-2 pozisyon hariç kalemizi zorlayamadılar . Abdulaye BA bana güven vermemeye devam ediyor .Bu hafta KJAER artık ligde yerini alacaktır .Orta sahada MEHMET TOPAL’ın eksikliğini hissetmemek imkansız. De SOUZA hala takıma alışma evresinde ve her geçen gün iyi olacağına inanıyorum ama Meireles artık Hocanın yanında oturmalı . Sürekli yana ve geriye pas yaparak futbol oynanmaz . Bugün rakip ceza alanı içine en etkili atakları ŞENER ile gerçekleştirdik.ŞENER şu an itibari ile FERNANDAO ile birlikte en hazır ve yararlı transfer benim nazarımda .Oyunda kanatları daha fazla kullanmalıyız .Maç başında yayıncı kuruluşun da verdiği dizilişte sol ve sağ kanatta gözüken NANI ve DIEGO çok değişken oynuyorlar hatta DİEGO maçın büyük bölümünü kanatta değil orta sahanın tam göbeğinde geçiriyor . Volkan ŞEN hazır olup takıma adapte olunca o bölgenin 1 numaralı oyuncusu olacaktır .Kanatlarda NANI ve VOLKAN , arkalarında CANER ve GÖKHAN …Bu kanatlar tutulabiir mi ? Bence imkansız … Fenerbahçe’nin bu maçta yaptığı en büyük yanlış orta sahadan hatta defanstan ceza sahasına atılan şişirme toplardı .Sanki maç sonu oynanırmış gibi acele şişirilen toplar hem rakip tarafından karşılandı hem de oyunumuzu bozdu . SOW sanırım aklı düşen yıllık ücretinde ve gitmekle kalmak arasında yaşadığı ikilemde.Hafta sonu gol atmasına rağmen vasattı bugün de vasatın altında kaldı . Van PERSİE son 10 dakika kala oyuna girdi ve ilk resmi golünü attı . Eminim ki atacağı onlarca golün ilki olan bu gol bize zaten turu getirdi . Faul vardı yoktu o noktalara girmeyeceğim ama galibiyet önemli.Hem geçirilen kötü süreçten dolayı morali bozuk olan TÜRK milleti için hem de FENERBAHÇE için Atina’dan galibiyetle dönmek güzel .

Takım belki istenilen futbolu sergileyemiyor ama mücadele hırsı üst düzeyde. Her oyuncumuz rakibi ısırıyor . Takım geçen seneki ölü toprağını üstünden attı bu kesin . Rakip asla ölçü değil ama FERNANDAO bu takımın hücümda defansını başlatan ve yanında oynayan partnerine büyük rahatlık sağlayan bir forvet . Sow yine bugün bunun nimetlerinden faydalandı pozisyonlara girdi ama skor üretemedi . Ama yarın üretecektir.Öbür gün VAN PERSIE üretecektir . Nani daha fazla başrole geçip çok sayıda maçlar kazandıracaktır . Zaman sadece zaman bize lazım olan . Bu kadro , abarttığımı düşünecek olanlar olacaktır ama tarihin en derin ve en alternatifli kadrosu . Aynı benim gibi 2 ayrı kador yapanlar görüyorum ve 2 si de birbirinden yetenekli oyunculardan oluşuyor . Bu sene ilk hedef tabi ki ŞAMPİYONLUK ama bence UEFA AVRUPA LİGİ KUPASI da BASEL’de VOLKAN DEMİREL’in ellerinde yükselir ise kimse şaşırmasın .

Geçen sene çok üzdüğünüz BÜYÜK FENERBAHÇE TARAFTARI bence bunu hak ediyor …

Not : Uzun yıllardır ilk 11 yazılırken banko yazılan ilk 2 iism olan GÖKHAN ve M.TOPAL bu sene 11’e girmek için çok daha fazla çalışmak zorunda . Ozan TUFAN ve Volkan ŞEN sonrası Diego ve Meireles için artık forma arslanın ağzında …

Not 2 : CANER sarı kartı var iken ceza sahası içinde rakibini o kadar gereksiz yere çekti ki hakem penaltı ve 2.sarıdan kırmızıyı verse kimse itiraz edemez…Aman CANER diyorum …AMAN !!!

Maçın 3 adamı : ŞENER – DE SOUZA – VAN PERSIE

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol