Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ANAHTAR: COŞKU
ANAHTAR: COŞKU
20.09.2015

Kadiköy'de Molde maçını unutturmak istercesine coşkulu başlayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Ve yine bana göre Molde maçında olduğu gibi doğru kadro. Peki neydi o maçtan farkı Fenerbahçe'nin..

Öncelikle coşkulu ve istekliydik bugün, ve böyle olunca daha çok keyif veren bir takım izledik. Nasıl olsa kazanırız havası yoktu takımda, rakip ciddiye alınmıştı. Hal böyle olunca ikili mücadelelerde ve hava toplarında daha etkili bir takım gördük, Aziz Yıldırım'ın tabiriyle ısıran bir takım.. Ve bir de şöyle bir fark vardı sahada, skor 1-1 olunca hoca Topal'ı çıkarmak yerine Markoviç'i aldı oyundan. Bu değişikliğin önemi büyüktü, çünkü orta saha direnci kaybolmamıştı takımın. Mehmet Topal, o dakikadan sonra 3 net pozisyon kesti. Molde maçında o kesici olmadığı için maçı vermiştik, bu sefer o kesicinin varlığı bizi oyunda tuttu ve golü attırdı. Perreira adına da önemliydi bu tercih. Hatasından ders almış demek ki. Ama hala çözemediği bir sorun var ki o da bir türlü 2. Golü bulamıyoruz ve kaptırdığımız bir topta yediğimiz gol de dengemizi bozuyor doğal olarak. Perreira'nın öncelikli olarak bu sorunu çözmesi lazım. Takım ikinci golü mutlaka bulmalı.Portekiz'li hoca yavaş yavaş ama etkili bir şekilde uyum sağlıyor futbol iklimimize. Kendisinin de söylediği gibi henüz alışma sürecinde. O alışma sürecinin ligde ki karnesi 5 maçta 13 puan. Oyun istediğimiz hale henüz gelmese de bu puanlar ileride çok işimize yarayacak..

Maçın içerisinde Kasımpaşa maçının aksine çok beğendiğim oyuncular var. İlk olarak Markoviç, ayağına aldığı her topta yaptığı driplingle tribünleri ayağa kaldırdı, ve müthiş hızı da hücumdaki durağanlığımıza çözüm oldu. Sırp yıldız bana göre bu maçta formayı aldı. İkinci olarak tabi ki Nani. Yer yer hatalı top kayıpları yapsa da hücumun efektif olmasında, maçtan keyif almamıza en büyük etken. Portekiz'li yıldızın önemini anlamak için onun olmadığı bir maçı izlemeniz yeterli olur. Ve son olarak genç yıldızımız Uygar!! Oyuna son dakikalarda girdi ama benim zihnime verdiği futbol lezzeti şahaneydi. Altyapımızın can çekiştiği şu dönem de en büyük umudumuz. Uygar'ın da en önemli şansı Fenerbahçe tarihinin en iyi kadrosunda bu şansı bulması. Genç yeteneğin bu kadrodan maksimum verimi alıp kendini geliştirmesi lazım..

Sonuç olarak, doğru bir kadroya coşkulu bir oyun eklenince galibiyet geldi. Hala istediğimiz gibi değiliz ama unutulmasın ki lideriz. Bunun önemini ligin ikinci yarısında anlayacağız. Herkesin gördüğü göz önünde ki sorunları da hallettiğimiz zaman özellikle kanat oyuncularının ön plana çıktığıkeyif veren bir takım bekliyorum ben.

Çok uzattım biliyorum ama değinmek istediğim bir konu var. Geçtiğimiz Molde maçı sonrası bazı 'sözde' spor yazarları, asıp kesmiş Pereira'yı. Kovun diyen bile var. Yahu bi durun, lig yeni başlamış. Caner'in cezası, Gökhan'ın sakatlığı henüz bitmiş. Onlar gelene kadar geçen seneki kadrodan oynayan oyuncu sayısı 3. Kolay mı öyle takımın hemen alışması. Evet Molde maçını bende eleştirdim. Tam bir facia, bir daha asla yaşanmaması gereken bir maç. Ama sadece bu kadar. Geçen sene İsmail Kartal'a bir sezon sabredenler, Pereira'yı asıp kesme niyetinde. Sebebi de gayet açık. Yönetimin ilk defa gayet başarılı yönettiği sürece çomak sokmak. Unutmayın ki, bu takım Aykut Kocaman döneminde 9 puan gerideydi, biz sonuna kadar destek olduk ve şampiyonluk geldi. Unutmayın ki, o hala unutamadığımız Ersun Yanal dönemi Konyaspor'a 2-0'dan 3-2 verilen maçla başladı, sonrasında yine destek olduk, açık ara şampiyonluk geldi. Fenerbahçe taraftarı eğer inanır ve sonuna kadar desteklerse, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bakınız sözde şike davası. O dönem 'Fenerbahçe bitti' diyenleri teker teker bitirdik, biz hala dimdik ayaktayız. O yüzden takımına ve oyuncularına sahip çık FENERBAHÇE'Lİ.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol