Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Lidere Selam Güzel Futbola Devam
Lidere Selam Güzel Futbola Devam
30.11.2015

TEBRİKLER FENERBAHÇEM, TEBRİKLER YENİ LİDER…

Söze nasıl başlanır böyle bir durumda bilmiyorum ligin 13. Haftası geride kalırken “Hak ettiği gibi” Fenerbahçemiz yeniden liderlik koltuğunda ve bu sefer çok daha eminiz bu takımın şampiyonluğa yürüyeceğine. Aslında içlerinde benim de bulunduğum “Kondisyon yetersiz, eğer kondisyon olsa bu takım çok farklı olur” grubu haklı çıktı ve kondisyon yüklenince geri kalan çorap söküğü gibi geldi.

Maça başlanan kadro gayet yerinde bir kadro idi ve Pereira artık takımla çok oynamaz ve rotasyon denen şeyin bu ülkede herkes tarafından uygulanmazsa olmaz dediği ama uygulanınca da kötü sonuçlar doğurduğunu görmüş ve artık ufak tefek oynamalar ile ideal kadroyu şekillendirmiş vaziyette. Dolayısıyla da bu da skorları ve istikrarı getirir oldu.

PERŞEMBE’NİN ETKİSİ 2. YARIYA YANSIDI

Perşembe gününün yorgunluğu ve mental olarak rakip takımın içinde bulunduğu zor durum da göz önüne alındığında kafamdaki şablon ilk yarı ne yapıp edip 2 farkla üstünlüğü sağlayıp 2. Yarı da bol pas trafiği ile oyunu tutmaktı. Öyle de oldu, çünkü bu işin başka çıkar yolu yoktu. Molde sahası suni saha ve olabildiğince yağmur ve su birikintisine rağmen bu takım oradan da aynı skorla ayrılmış gözünü liderlik için bu maça dikmişti. Ancak rakip trabzorspor da gözünü bu maça dikmiş ve “Ezeli rakibi, ebedi düşmanı” gördüğü Fenerbahçe’ye karşı “Maçı alalım, alamazsak da Nani ve diğerlerini alalım!” gibi bir mantıkla sahaya çıkmış olsa gerek ki bunun bedelini de ödediler.

Daha maç başlar başlamaz yapılan sert fauller ve belkide en tehlikeli silah olarak gördükleri gerçi Erkan Zengin’e göre sıradan bir oyuncu olan Nani’yi yıldırma çabaları sonuç verdi ve Nani yılarak takımımızı 1-0 öne geçirdi. Hem de tıpkı Molde maçında belirttiği “Tik,tak,tak,tik,tak, gooool” şeklinde. Ben o günde söylemiştim ancak üstü kapalı söylemiştim bugün açıkça söylemek istiyorum “Ligin en iyi top oynayan ve en iyi paslaşan takımı bugün itibarı ile Fenerbahçe” olmuştur ve bu apaçık şekilde görünür haldedir.

KIRMIZI KART VE TARTIŞILAN SARI KART

Aslında kırmızı kartı gören Alper kırmızı kart görmeyecekti, kırmızı kartı “Sıradan bir oyuncu” olarak gördüğü Nani’ye arkadan ayak tabanı ile yaptığı harekette erkan zengin görmeli idi ama devamında sarı kartı Alper gördü. Evet sarı kartı haklı idi ama o anda ts takımı 10 kişi kalmalı idi. İkinci sarı kartına gelince bunda da net bir sarı kart vardı ve tamamen haklı bir kırmızı kart görmüş oldu. Bunun bir de itirazını etmeleri gerçekten şaşırtıcı ve düşündürücü idi. Gerçi onlarda haklı, hakemin tutarsız kartları ve aynı hareketlere formalara göre farklı kararları onları buna itti. “Biz beyaz formalıyız, sarı göstermemen gerek” dercesine itiraz ettiler oysa nafile.

Birkaç haftadır bir tarikata girmesi ve sakal bırakması haber olan ve birkaç haftadır savunduğum aykut demir’in ofsayt var diye elini kaldırıp, topun değmesi sonucu gördüğü sarı kart da tamamen haklı idi. Diyeceksiniz ki Van Persie ofsaytta, hayır kardeşim o an Van Persie “SAHADA YOK” yani topa hareketlenmeyip pasif bir halde. Ele değmese o oyun devam edecek çünkü Van Persie kural gereği orada yok. Hakem “Bariz gol şansı” deyip kırmızı kart verse o zaman bu yanlış bir karar olurdu çünkü ortada gol atacak kimse yoktu. Savunma ile aynı hizada bir isim olsa ve topa hareketlense evet bu bir kırmızı karttı çünkü bariz gol şansını engellemekten ötürü. Medyamız sağolsun top çizgiyi geçtiği halde, görevi çizgiyi geçen topu söylemek olan hakem topu gördüğü halde, gol demesi gereken hakem sustuğu halde onu günlerce, aylarca konuşmaz da gider bu kolay pozisyonu konuşurlar ya işte en çok da ona yanarım. Oysa bu pozisyonda hakem hatası var diyeni bu saatten sonra dinlemeyin derim o kadar.

ALPER POTUK MAÇIN ADAMI İDİ BENCE

Her ne kadar da “Sıradan bir oyuncu” olan Nani 1 gol 1 asist ile maçı tamamlasa da sıradan bir isim olduğu için kenara koyup Alper’e tebriklerimi yollamak istiyorum. Sezon başında Pereira yedek kulübesine hapsedince çok kızmıştım ancak şimdi Alper de kendini gösteriyor ve her maç üzerine katıp gayet başarılı bir tablo çiziyor ve tebrikleri hak ediyor.

MAÇTA KURAL HATASI VAR!

Maçın ikinci devresi başlarken fark ettim de trabzorspor da özer hurmacı ilk yarıda oyunda imiş gibi ikinci yarı değişiklik yaptırılıp yerine başka bir oyuncu girdi. Nasıl oluyorda sahada olmayan bir oyuncunun yerine başla bir isim oyuna girebiliyor? TFF yi göreve çağırıyorum. : )

Volkan Demirel’de maç bittiğinde dikkatimi çekti, o da ikinci yarı oyunda imiş ve maçı tamamlamış. Yahu hadi biz ekrandayız da hakemler görmüyor mu dakikalar boyunca o kale boştu, öyle kafasına göre Volkan gelip kalede mi duruyor. Yazıktır, rakip kalemize gelemedi diye bu kadar da olmaz yani. Bir arkadaşım uyardı Volkan ilk devre bitince FB TV yayın odasına gitmiş dakika 70 e kadar oradan izlemiş maçı. Bu kadar da olmaz yani ne bu rahatlık. : )

DİEGO EMENİKELEŞTİ!

İlk yarıda Van Persie’nin şahane pasında, altıpas diye tabir edilen kale sahası bölgesinde topu sol ayağıyla kaleye öyle bir vurdu ki top üstten çok farklı şekilde auta gitti. Oysa sağ ayaklı olan Diego o topa sağ ayağının içi ile hafif bir dokunuş yapsa çok güzel bir gole imza atmış olurdu. Gerçi top tam vuruş yapacağı sırada zeminden de sekiyor yoksa onu kaçırmaz gibiydi.

Aynı Diego ikinci yarı kalecinin kaleyi boşalttığı pozisyonda topu yine kale sahası içinden yavaş vurmasına rağmen üstten auta attı. Oysa az aşağıdan vursa trabzorsporlu oyuncu kale çizgisinde iki elini de açmış “Hadi bana kırmızı kart” diye bağırıyordu ancak şans da yanında olacak böyle pozisyonlarda. Ancak yaptığı mücadele için, hırsı için, azmi için taraftar oyundan çıkarken onu ayakta alkışladı. Yine de içimden geçen o ki Diego’nun biraz daha çalışması ve bunları atıp gerçek Diego’yu sahaya yansıtması lazım. Fakat yine de benden de alkışı aldı bugünkü akıllıca presleri ve kaptığı toplar, dağıttığı paslar için.

ŞİMDİ GELELİM “FUTBOL TERÖRÜ” BAŞLIĞINI ATACAĞIM ŞEYLERE!

Yahu bu bir oyun, siz futbolcular oynarsınız para kazanırsınız, şampiyonluklar yaşarsınız, milli takımlara gidersiniz derken bu bitmez futbol biter teknik adam olursunuz, yorumcu olursunuz vs ama herşeyden önce “İNSAN OLMAK, ADAM OLMAK” bence herşeyden önce olması gereken bir durumdur. Bu vasıflar olmadıktan sonra istediğiniz kadar başarıyı elde edin olmaz!

Bugün maçın ilk yarısı boyunca yerden kalkmayan mehmet ekici, maçın ikinci yarısında gerçekten de kalbindeki kulübü belli eden ve halen o kulübün bonservisli oyuncusu olan sahil dursun, maç boyunca tuhaf provakatörlük yapmaya yeltenen ve ikinci yarı da gayet iyi şekilde yapan sakallı aykut demir, ikinci yarı sanırım oyuna bir oyuncumuzu ya da oyuncularımızı sakatlamak ya da kart gördürmek için oyuna girmiş gibi bir görüntü veren aytaç adlı oyuncu ve bunlara göz yuman hakem ve Gökhan Gönül’ün dudağını okuduğumda “Hocam sen yapma bari” dediğinde “Sen işine bak LAN, sanane LAN” diyen trabzorspor teknik sorumlusu sadi tekellioğlu’na buradan kocaman bir “YAZIKLAR OLSUN” demek istiyorum!

Yahu yıllarca Emre’ye küfrettiniz, Volkan’a sövdünüz, Caner’i ıslıkladınız hem de tüm kulüpler olarak ama sormak istiyorum bu hareketleri yapan özellikle trabzorspor’un A TAKIMI olan takım oyuncularına karşı neden aynı tepkiyi göstermediniz?

Bugün Markovic bir pozisyonda pres yapıyor ve top taca çıkıyor,haliyle önündeki salih adlı oyuncu yere atınca kendini takılıp düşüyor üzerine ve dikkatle bakın pozisyona “Rakibe zarar vermemek için ellerini, ayaklarını nasıl çekiyor karnına doğru” ama yere düşünce salih adlı oyuncu Markovic’in üzerine yürüyor önce sol ayağı ile sonra sağ ayağının tabanı ile Markovic’e basıyor tabi bu ara Markovic sadece gardını almış gibi kendini sakınıyor ama ayağa kalktıklarında hakem efendi her ikisine de sarı kart veriyor! Yani “Salih, devam et, ben onu atarım sen devam et” diyor resmen!

ALLAH’A İNANCI OLANLARA SORMAK VE FENERBAHÇE DÜŞMANLARINA SORUYORUM;

ALLAH’a inanan herkese soruyorum “Markovic’in aldığı sarı kart doğru muydu?” ikinci olarak da soruyorum “Amacınız Fenerbahçe ligimize yıldız oyuncu getirmesin mi?”, üçüncü olarak soruyorum “Siz böyle yaptıkça ülke futbolu geriye gidecek farkında mısınız?” ve son olarak söylemek istiyorum ki “İstediğiniz dalavareyı çevirin, şike iftirası atın, avrupaya göndermeyin, silahlı saldırı düzenleyin, hakemlerle böyle oyuncuları ezin, istediğinizi yapın, daha da elinizden geleni yapın AMA FENERBAHÇE YİNE DÜNYA YILDIZLARINI GETİRİP, BU LİGE AMBARGO KOYACAKTIR”…

Yahu yazıktır günahtır, bu pozisyon geçiyor ardından Markovic normal şekilde yürürken provakatör ve hakemin kolladığı salih gelip arkadan Markovic’e göz göre göre omuz atıyor! Hakemin kararı ise “Salih yanıma bir gelsene canım, ya lütfen yapma böyle, ya sakatla ya da sarı kart vermem böyle devam et” oluyor! Buradan 6s takımının paralı oyuncusu olan salih’e sesleniyorum;

-Bu taraftarın ahı tutar! Ayağın kırılsın diye beddua ederlerse futbol hayatın biter! Öl derlerse kaza geçirirsin! ALLAH belanı versin derlerse de tekrar 6s kulübüne dönersin!

Aklıma gelmişken bunlardan önce de mustafa uyumlu bir pozisyonda top taca çıkmışken “Taraftarımızı tahrik ediyor” ve eminim taraftarlar karşılık vermişse ceza yiyecekler ama bu provakatör yemeyecek!

MAÇ SONRASI BAZI DEMEÇLER;

Ersun Yanal: "trabzorspor buraya futbol oynamaya değil, oynayanlara zarar vermeye gelmiş. Ama Fenerbahçe onlara resmen futbol dersi verdi. Tebrik ediyorum."

Fernandao: "Yavaş yavaş taşlar yerine oturuyor. Takımımız her geçen gün daha iyiye gidiyor."

Mehmet Ali Erbil: "Fenerbahçe'li olmasam bile Nani'yi izlemek için kombine alırım."

Gökhan Gönül: "'Hocam sen ne yapıyorsun, sen germe bari ortalığı' dedim. 'Sanane lan, sen bak işine lan' derse, sonucuna da katlanır."

Luis Nani : Bu Büyük Taraftar Herşeyin En İyisini Hak Ediyor Attığım Golü Ve Ardından Gelen Taklayı Onlara Armağan Ediyorum !

Mehmet Demirkol: "Bu saatten sonra süper ligde teknik direktör olsam Fenerbahçe ile karşılaşmak istemem. Adamlar gol atıyor 30 saniye sonra ikinci gol için geliyor."

Trabzorspor resmi Sayfası: “Müsabaka sona erdi” (Skoru yazmamışlar artık ne olduysa)

BENCE EN BOMBASI BU

Muhabir : Salih Dursun İle Aranızda Neler Yaşandı ?

Lazar Markovic : Maçtan Sonra Formamı İsteyecek Futbolcu Bana Saldırdı, Hayatımda İlk Kez Böyle Birşey Oldu, İsmini Bile Sizden Öğrendim. Onu Tanımıyorum !


SON OLARAK DA BEN BU KADAR “ZEKİ” BİR TAKIM GÖRMEDİM


Dün bayan basketbol liginde hak etmediğimiz bir mağlubiyet almıştık ancak sanki bir şey olacak havası vardı. Yani yenilmesine yenildik ancak ortada bir sıkıntı var gibiydi derken bugün haberi geldi;

Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray'ı Fenerbahçe maçında "Mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı" gerekçesiyle hükmen mağlup ilan etti.

Yani maç Fenerbahçemizin. Hatırlayacağınız üzere yıllar önce de bir Fenerbahçe maçında cezalı olan oyuncuyu, cezasız olan başka bir oyuncu forması ile oynatıp maçın içinde başkan Aziz Yıldırım’ın oyunculara “Fazla asılmayın, yenilin” talimatı vermesi ve maçı kaybetmemiz sonucunda güle güle kamera karşısına geçen Aziz Yıldırım’ın “Maçta kural hatası var, rakibimiz cezalı oyuncuyu başka kişinin forması ile oynattı. Bunu tespit ettik” demesi sonucu rakibin bu yaptığı “Şikeye rağmen” ligden atılmaması çok şaşırtıcı olmuştu.

BAZI BİLGİLER;

Son 9 maçta sadece 2 gol yedik!

22 resmi maçta 11 gol attı Fernando!

Nani 5 gol 4 asist yaptı ligde!

Maç sonrasında “Taraftara üçlü çektireceğim” diyen onur KIVRAK ne çekiyor aceba?

Hakem hata yaparak korneri taç olarak kullandırdı hemde gözünün önündeki pozisyonda ama taç sonrası gol gelince epey pişman olmuştur gözünün önündeki pozisyonu taç olarak kullandırdığı için. Neyse çok üzülmesin, onur ile aynı şeyi çeker o da artık!

RAKİPLERİN İŞİ ÇOK DAHA ZOR!

Mesela 7 puan aşağımızdaki 6s nin bu haftaki rakibi Bursaspor, çok iyi denen bjk’nın rakibi ise her yıl belalası olan Kayserispor! Eminim her iki takımda puan kaybetmeye çok yaklaşacaklar ancak bizim de işimiz kolay değil. Gaziantepspor ile karşılacağız deplasmanda ama bu futbol ve Perşembe günü takımın Uefa maçı yapmayacak olması büyük avantaj. Dinlenip gerekeni yapmamız gerekecek.

Bu açıdan bakarsak ilk devre bitimine kalan 4 maçın 4 ünü de alırsak devreye epey bir puan önde girebiliriz rakiplerden. Dikkat etmek ve işi ciddiyetle devam ettirmek lazım. Yoksa bizi alakadar etmez hakemler kolluyor rakipleri, üfürükten penaltılar veriyorlar vs geçmeliyiz bunları.

Mutlu günler büyük Fenerbahçe’nin büyük taraftarı, son olarak lidere selam durun veeee GEL PAZAR GEL, BİZ ÇOK ÖZLÜYORUZ BU TAKIMI…

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol