Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 BU KADAR DOLABA RAĞMEN 1 PUAN ALDIYSA BU TAKIM AÇIK ARA ŞAMPİYON OLACAKTIR!
BU KADAR DOLABA RAĞMEN 1 PUAN ALDIYSA BU TAKIM AÇIK ARA ŞAMPİYON OLACAKTIR!
06.12.2015

RAKİBE ERTELEME Mİ FENERBAHÇE’YE ENGELLEME Mİ?

Yeryüzünde başka bir bir ülkede var mı böyle bir uygulama bilinmez ancak kırmızı kart görüp ceza alan oyuncuya neden “Ödül veriliyor?” ligimizde? Hadi diyelim böyle bir ödül var, her takımın eşit şartlarda kullanması gerekmez mi bu ödülü? Zamanında Mert Günok oynamıştı süper kupa maçında Volkan’ın cezasından dolayı. Gökhan Zan’lar, Şike Kumpasında son maçta rakip teknik direktörünün cezasının birdenbire kaldırılması ve kupa verilmesi olayı vs.

Bu olaylar sadece Fenerbahçe’ye karşı yapılmasa, bunun konusunu bile açmazdım ancak burnuma kötü kokular geliyor! Kırmızı kart oyuncuya verilen bir cezadır ama ülkemizde bu ceza özellikle “Fenerbahçe maçlarında, Fenerbahçe’nin rakiplerinin oyuncusuna torpil olarak” yapılınca kötü kokular daha bir yoğun geliyor. Her hafta Perşembe günü toplanan Tahkim Kurulu, bu sezon ilk kez Cumartesi günü toplanıp bu kararı veriyorlarsa bunun adı başka bir şeydir!

Zaten maça verilen hakemin bir akrabasının yıllar önce görmediği “elle gol” olayının benzerinin bu sezon İBB-6s maçında yaşanması ve 6s takımı futbolcusunun herkesin gözleri önünde eliyle topu düzeltip gol atması ve bubu görmeyen hakemin bu maça verilmesi de ayrı bir kötü koku olarak burnuma gelmiyor değil hani! Ama şunu da düşünmek gerek; Hangi hakem bize karşı iyi niyetli ki? Ya da hangi hakemi isteyebiliyoruz ki maçlarımıza adaletine ve yönetimine güvenip? Dünyanın en iyi hakemi denilen hakem sayesinde şampiyonluklarımız ve önemli maçlarımız heba olmadı mı? En iyi denen hakemler derbilerde bizi katletmedi mi? Çok iyi denen hakemler olmadık yere rakiplerimize penaltılar, serbest vuruşlar vermedi mi? Hala da vermiyor mu?

Ne olursa olsun yaklaşık 15 dakika sonra başlayacak olan maçta Fenerbahçe kendine yakışanı yapacak, ne yapıp edip bu maçı alacak bende buradan maç sonunda “Flaş” bir başlık atıp içimden geçenleri ahlak,hukuk ve insanlık kuralları çerçevesi içinde anlatacağım!

Maç skor tahminim ise 1-5 kazanacağımız şeklinde! Umarım maç sonunda sadece “futbol” konuşuruz. Yensek de yenilsek de fark etmez, umarım kötü kokular ve kötü güçler etki etmez!

MAÇ KADROMUZ BENCE ÇOK YERİNDE!

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Diego, Josep,Alper, Nani, Fernandao şeklinde bir 11’le sahaya çıkıyoruz demek istemiyorum. “Pereira güzel oyunun tesadüf olmadığını gösteriyor” demek istiyorum. Her maç 2-3 oyuncu değişikliği ile rotasyon denen saçmalığın uygulanması bu takımda sistemin oturmamasını ve takımın iyi oynamamasının bir sebebi olarak duruyordu. Şimdi ise gördüğüm o ki kart cezası ya da sakatlık olmadıkça yahut antremanlarda müthiş performans sergilenmedikçe kadro yapısı ve şekli çok bozulmayacak. O sakatlıktan çıkan ve banko oynar denen Caner de yedekte, Perşembe günü Nani ve Kjaer cezalı olduğu için Volkan ve Kadlec sahada olacak diyenlerin aksine bu isimlerde yedekte. Bence ligin en iyi sağ ve sol bekleri bizde! Ligin en iyi sağ açığı ve sol açığı da bizde! Yedekleri de aynı şekilde bizde. Düşünsenize Caner, Şener, Volkan Şen ve Markovic yedek! Bu zenginliğin içinde bu rekabet ortamının içinde bu hava şartları ve bu kötü kokuların içinde ne yapıp edip bu maçı kazanmalıyız ve kazanmanında ötesinde dört bir yana mesajımızı göndermeliyiz.

Bu arada Vitor Pereira maç öncesi açıklaması; Van Persie’nin sakatlığı ciddi değil. Kısa sürede aramıza dönecektir. Fernandao da çok güvendiğim bir forvet. Gelişme sürecimizi devam ettiriyoruz. Daha agresif oynuyoruz. Rakibin çok koşacağını düşünüyorum. Kalitemizi yansıtmamız gerekiyor.

Pereira’nın maç başlamadan söylediği söylemlere ve yorumlara dikkat ederseniz ilk haftalarda sanki başka ligden bahseder gibi konuşurken artık ligimizi gerçekten tanımış olduğu izlenimi veriyor bana ve rakiplerin bize karşı ekstra koştuğunu ve mücadele ettiği gerçeğini dile getirmekten de çekinmiyor. Bu da zorlu şampiyonluk mücadelemizde ekstra bir olay bence.

VE MAÇ BAŞLAR, İLK DEVRE BİTER!

Hakem ve yardımcıları! Hepinize hakkım HARAM olsun! Korktuğumuz şeyi başımıza getirdiğiniz için, 4. Dakikada Nani topu herhangi bir faul yapmadan alıp gol pozisyonuna girecekken faul var deyip oyunu durdurup golü engellediğin için, Fernandao’nun karnı atılan tekmeye gülüp geçtiğin için, yırtık fileyi dahi maç öncesi tespit edemediğiniz için, rakibin elle attığı golü yine görmeyip ya da korkarım ki görüp vermediğin ve son olarak da son adam olmadığı halde (ki rakip sahada son adam kuralı uygulanır mı bir araştırın ve hadi var diyelim sağdan gelip ok gibi fılayan Gökhan Gönül yok mu ki oyunda) ve bence müdahalesi dahi yokken Hasan Ali’yi kırmızı kartla oyundan attığın için zehir zıkkım olsun! Senin aldığın para benim kulübümün vergileri ile veriliyor ve vergi kaçırmayan bir kulüp olan kulübümün verdiği her kuruş “Haram olsun, yemeniz nasip olmasın!”

Bu nedir kardeşim ya? Maç öncesi Tahkim Kurulu ve TFF nin hakem atamasıyla zaten maçın ne olacağı belli idi ama yine de kötü düşünmeyelim diyordum ancak 1-0 öne geçip Hasan Ali’nin atılması sonrasında “Şike yapsana, Aziz Yıldırım şike yapsana” diyen gaziantepspor taraftarına buradan “Yazıklar olsun” demek istiyorum. Bu kadar yazdıklarım bence “Şikenin ya da engellemenin tanımı” olsa gerek. Bu kadar olmaz! Bu ülkeye Nani’de fazla, Van Persie’de fazla. Yahu koskoca 6 tane hakem filenin yırtığının bile farkında değiller ve bu ülkede hakemlik yapıyorlar! Bilmiyorum kimlerin kuyruğuna bastık ama yıllardır bitmedi gitti bizim aleyhimize çalışan lobiler! Kurtuluş Savaşı sırasında yaptıklarımızdan, vatan uğruna yaptıklarımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbahçeli olmasını hazmedemeyenler bence bu lobi sahipleri ama Fenerbahçe nasıl o günlerde sandallarla askerimize silah taşıdıysa 10 kişiyle ve bu şartlarda dahi gerekeni yapacaktır! Yapmalılar da bu kadar kirli oyuna karşılık!

VE MAÇ BİTER!

Facebook hesabıma bazı şeyler yazdım ama buradan değiştirerek yazmak istiyorum;

“Bu Fenerbahçe kesinlikle şampiyon olacaktır KESİNLİKLE…

Bu kadar dönen dolaba rağmen, rakip oyuncu cezalı iken oynasın diye alelacele Cumartesi Tahkim Kurulu toplanıp oynatmasına rağmen, hakemin net hatalarına rağmen, rakibe verilmeyen kırmızı karta rağmen, elle yediğimiz gole rağmen ve 2 tane direkten dönen şutumuza rağmen bu maç 2-2 bitiyorsa;

Daha da işler çevirin, daha da dolaplar çevirin yoksa bu takım Şampiyon Olacak!”

PEREİRA VE OYUNCULARA KOCAMAN ALKIŞ!

Bu ne güzel bir futboldur bu ne hırs bu ne azim bu ne haksızlığa karşı direniştir öyle. Futbol konuşmanın çok ötesine geçirdiniz herkesi helal olsun size. Gökhan’ından Alper’ine, Kjaer’inden Fernandao’suna kadar hepinize helal olsun. Ben Aziz Yıldırım’ın yerinde olsam şu an şu kadroda bulunan herkesle 5 yıllık sözleşme uzatırım o derece bir kadro bu kadro.

Şerefli oyunculardan kurulu, rakip tribünlerin her daim ıslıkladığı, hakemlerin nefret ettiği ve medyanın “öksürse, ağzından çirkin şeyler çıktı” diye haber yaptığı kişiler bunlar bunlar müthiş insanlar müthiş…

HAKEM NEDEN VERDİ, VERMEDİ?

Yahu bizim oyuncuların en ufak bir hareketinde, son adam olmayıp dokunmadığı halde yediği kırmızı kartı görüp aynı pozisyonun son adam olmayan şeklinde Mehmet Topal’a yapılan, Alper’e yapılan “Vicdansızca” hareketlere neden sarı kart dahi gösterilmedi?

Caner Erkin eliyle hakeme hareket yaptı diye sarı kart yedi ve bence sonuna kadar haklı ama rakipteki elyesa hakeme 3 kere arka arkaya bu hareketi yaptı neden 2. Sarıyı vermedi? Demek ki o el hareketini SARI-LACİVERT forma ile yapmak yasak!

Gökhan Gönül’ün son dakikalarda müthiş bir top kapması ve eminim ki gol pozisyonu olacak pozisyonda olmadık yere “faul” var demesi ancak rakip ceza sahası dışında Markovic’in “Yediği TOKAT” a neden soyadı gibi TOKAT yemesine rağmen geçtim sarı kartı, kırmızı kartı neden faul verilmedi? Yahu bayan okuyucularımdan özür dileyerek sormak istiyorum “Markovic’e faul olması için rakibin daha da mı ahlaksızlaşması lazımdı?”

LİGDEN ÇEKİLMEMİZ Mİ LAZIM, İNTİHAR MI ETMEMİZ LAZIM?

Yahu şampiyonluk yarışındaki rakiplerimiz maçlarını “Hakem hataları” ile kopartıp, bize karşı ise bu kadar senaryo çevrilirken özellikle şu am 1 puan farkla önümüzde bulunan takımın bizim maç da dahil hakkıyla kazanmadığına inandığım en az 10 puanı bulunurken haftaya oynanacak derbiye “BU HAKEMİ VERMELERİNİ” tavsiye ve rica ediyorum. Şimdi rakip takım taraftarları ve yorumcuları çıkıp “Hakem iyiydi, çamur atmayın” diyecekler ama buradan seslenmek istiyorum “Lütfen hakem adil yönetti ise derbiye bu hakemi vermeleri için dilekçeler yazın” ve bu hakem derbiyi yönetmesin diyenler sakın ama sakın konuşmasın!

Yahu bu kadar alavare dalavare boşuna çevrilmiyor. Madem yayın havuzunu Fenerbahçe ayakta tutuyor, madem rakipler Fenerbahçe maçlarında tribünlerini dolduruyor, madem gazeteler ve tv ler en fazla haberi Fenerbahçe üzerinden yapıyor “Çekin takımı ligden, herkes kapatsın kulüplerini!”

Fenerbahçe bu kadar insana ne yaptı? Ne etti kardeşim? Kimi öldürdü? Kimi astı, kimi kesti? Bu ne düşmanlık? Bu nasıl iştir? Kim bu insanları provake ediyor? Kim bu insanları bu hale getiriyor?

DİEGO’NUN PENALTI YAPTIRMASI “AŞIRI KONSANTRASYONDAN”

Diego’ya kimse kızmasın arkadaşlar, 2. Yarıya bir başlangıcı vardı takımın sanki rakibi öldürmek için sahaya gelmişçesine bir hırs ve yürekli 10 isimden kurulu bir ordu gibiydi. Diego elinden geleni yaptı ancak o penaltıdan önce Topal’ın topu uzaklaştırması, daha öncesinden topun bir türlü çıkartılamaması derken son olarak şanssızlık öyle üst seviyede idi ki Diego topa yükselirken elleri hiç olmaması gerektiği gibiydi ancak futbol oynayanlar bilir ki bazen insan hissetmiyor eli nerede, ne yapıyor? Emin olun Diego’nun hareketi aşırı konsantrasyondan dolayı idi…

DİREKLER DE BİZE DÜŞMAN!

Önce ilk dakikalarda, maç 0-0 iken Hasan Ali’nin güzel şutunda önce kaleci sonra direkten dönen top aslında büyük bir şanssızlıktı. O gol olsa hakem maçı yine böyle yönetse dahi maçı kazanırdık ancak olmadı. Maçın son dakikalarında ise Fernandao’nun bence gerçekten bir forvet vuruşu ve forvet becerisi ile kaleye gönderdiği şut kalecinin hafif dokunuşu sonrası direkten döndü.

Eğer ki bu gol olsa zaten bu maç bitmiş ve ben yine aynı yorumları yazıyor olacaktım fakat şans da olacak bir takımın yanında.

İSTATİSTİKSEL VERİLER VE “BENİM VERİLERİM!”
Gaziantepsor-Fenerbahçe
Pas: 214-310, Şut: 9(5)-13(6), Topla Oynama %40-%60, Sarı Kart 2-3, Kırmızı Kart 0-1
Maç Adil yönetilse benim verilerim;
Pas: 170-450, Şut 3(1)- 19(9), Topla Oynama %32-%68, Sarı Kart 12-3, Kırmızı Kart 3-1 olurdu…

DERBİYİ MERAKLA BEKLİYORUM MERAKLA!

Ben hakederek liderlik koltuğunda olduğuna inanmadığım ve hep dillerinde “En çok bizim hakkımız yeniyor” deyip bence rakiplerinin hakkını birkaç maçta yiyen takımın derbide ya “İdam edileceğini” ya da “Yine aynı şekilde” lider kalacağını düşünüyorum! Açıklayıp kimseye söz hakkı vermek istemiyorum ancak İNŞAALLAH böyle bir hakem maça verilir ve aynen böyle bir yönetim olurda “Onların da ciğeri yanar” tıpkı bizim gibi!

PERŞEMBE’YE İNANCIM “MAÇI TÜRK HAKEM YÖNETMEYECEK!”

Perşembe günü yedek kadro ile dahi çıksak bu hırs, bu azimle Celtic’i yenip gruptan çıkacağımızı düşünüyorum ve eminim oyuncular da buna sonsuz şekilde inanıyordur. Bugün karşılaştığımız her zorluk ve her sıkıntıya rağmen bu takım 2-2 bitti ise bence artık takım daha fazla nasıl gol atarı tartışalım ve artık yürekten maçlar izleyip yürekli galibiyetler alacağımıza inanalım.

SON OLARAK;

ALLAH’a şükürler olsun ve babama sonsuz teşekkürler olsun ki FENERBAHÇELİ olmuşum ve bu takıma gönül vermişim. Ben bununla gurur duyuyorum ve acıyorum kalpleri ile dürüst olduğunu iddia edip dilleri ile yalancı olan herkese. Çok şükür, bin şükür…

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol