Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 BU SENE MAÇ İZLERKEN SIKILACAKSIN FENERBAHÇE’Lİ
BU SENE MAÇ İZLERKEN SIKILACAKSIN FENERBAHÇE’Lİ
20.12.2015

Evet… Fenerbahçe maç fazlasıyla LİDER . Yarın Beşiktaş puan kaybedip gerçek LİDER de olsa , Lig sonuna kadar LİDER gidip , sezonu ŞAMPİYON da tamamlasa … Bu futbol asla FENERBAHÇE taraftarını tatmin etmez .Edemez . İnanın maç boyu bu kadar fazla sıkıldığım karşılaşmalar ilk kez bu sezon yaşanıyor . Fenerbahçe çok kötü maçlar da oynadı ama gol yedi , gol attı …Kalesinde pozisyonlar verdi , pozisyonlar buldu . Maç dediğin HEYECAN gerektirir. Futbol temaşa sanatıdır . Futbol bizim hocanın düşündüğü gibi 1-0 olsun bizim olsun değildir .Futbol asla ve asla gol yememek üzerine kurulan bir oyun değildir . Gerçekten sizi bilemem ama ben maç izlerken SIKILMAKTAN , YORULDUM .

Şimdi bana karşıt fikirli olan arkadaşlar olacaktır . Hatta LİDERİZ daha ne konuşuyorsun diyenleri de duyuyor gibiyim . Arkadaşlar , FENERBAHÇE tarih boyunca güzel ve atak futbol oynamayı benimsemiş bir camiadır . Büyük takımlar bu ideoloji üzerine takımlar kurarlar . Hatırlayın REAL MADRID’in CAPELLO ile ŞAMPİYON olduğu hafta CAPELLO’yu REAL MADRID bu kadar sıkıcı ve defansif futbol oynayamaz gerekçesi ile kovduğunu .Çünkü futbolu bu kadar yıldır dünyanın her yerinde bu denli popüler ve sevilen bir spor yapan unsur HEYECANI ve karşılaşma içinde yapılan GÜZEL HEREKETLERİDİR . Ne yazık ki ben koyu bir FENERBAHÇE’li olarak bizim maçlarda bu iki unsurdan da zerre kadar BULAMIYORUM .

Gelelim maça .Öncelikle şunu belirteyim bu hoca kafasında VAN PERSIE’yi silmiş. Sene başı transfer öncesindeki heyecanı ve SABİHA GÖKÇEN’e indiğindeki sevgi selini düşünüyorum da , kendimi VAN PERSIE’nin yerine koyuyorum . 10 yıldan fazla PREMIER LEAGUE ‘de oynamış ve sadece 6-7 kere yedek kalmışken burada her maça yedek başlıyor ve maça bugün 83 de dahil oluyorsun . Şimdi devre arası ayrılmak isterse kimse şaşırmasın ve gittiği yerde de harikalar yaratır ise boşa dizini dövmesin . Yazık oluyor böle bir yıldıza. Hem onu izleme zevkini bizden alıyorsunuz hem de böyle bir silahı kullanmıyorsunuz .Yazık o halde verdiğiniz paralara .

Sahaya artık klasikleşmiş sistem ve oyuncu kadrosu ile çıktık . Orta saha yaratıcılıktan uzak ama defansif anlamda mükemmel .Kanatlar NANI ve MARKOVİÇ’in kişisel becerilerine kalmış .Fernandao ise boş kaleye attığı gol dışında silik ve tutuk . Şener oynarken tamam çok iyi ama GÖKHAN GÖNÜL başka bir oyuncu diyordum. Şimdi de aynısını Hasan Ali için söylüyorum.CANER’in sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Daha 88 doğumlu CANER ERKİN’i kaybetmeyelim. Onun ortaları , şutları , çalımları bir solbekten çok daha fazlası demek takım adına.

Gençlerbirliği bu ligin en kötü 3 takımında biri . Vokan yere yatmadan bir maçı daha bitirdi .Bunda takım olarak defansif önlemleri son derece yüksek tutmamızın da payı büyük . Şimdi benim anladığım şu ; bu takım sene sonuna dek rakip kalede maksimum 5-6 pozisyon bulup kalesinde de minimum pozisyon vererek ligi tamamlar . Çoğunlukla 1-0,2-1 gibi galibiyetler alır. Asla takımdan bir gol kralı , asist kralı çıkmaz. Taraftarlar bu sene asla bol göllü bir galibiyet yaşamazlar .Ve sıkıcı bir oyunla lig sonuna dek ŞAMPİYONLUK İDDİASI taşınır .Olunur veya olunmaz ama görünen bu .Ve görünen köy de kılavuz istemez .

Maçta MARKOVİÇ’İN orta değil al da at dercesine verdiği gol pası ile öne geçtik . Ve sonrasında tüm maçı kontrol altında tutarak 90 dakikayı bitirdik. Maç sonu TRİBÜNLERDEKİ TARAFTARLAR da , TV başındakiler de hatta SAHADAKİ oyuncular da FUTBOLDAN mutsuz iken o anda kameralara yansıyan bir mutluluk ve sevinç gördüm.VITOR PEREIRA adeta kutlama yapıyordu . Zihniyet bu.Çünkü O’nun için FENERBAHÇE bir iş ve aldığı her maç onun için başarılmış bir iş . Oynanan futbol da , taraftar da onun için sadece teferruat .

Yorulduğunu bir önceki hafta basın mensuplarına beyan eden JOSEF yine 11’de idi ve yine sahada yokları oynadı . Hasan Ali etkisiz , Nani sinirliydi . Bruno ALVES sarı almak için çok uğraştı ama muvaffak olamadı . Haftaya NANI ve FERNANDAO cezalı ve onlara izin veren yönetim benim gözüm de çok daha cezalı olacaktır . Burası çiftlik değil , yok öyle kart görüp NOELE erken çıkmak beyler . Sivasspor maçında VITOR EFENDİ forvette mecburen ROBIN VAN PERSIE’yi oynatacak .Nani yokken de VOLKAN ŞEN sahada olacaktır.Bu onlar için kim olduklarını İSPAT ETME maçı olmalı . Lige verilen araya 3 puan alarak girmek ve bazı problemleri halletmek şart .İkinci yarı ilk devreden çok daha çetin ve zorlu geçecek bu unutulmamalı .

Ben asla skor yazarı olmadım olmayacağım da. O yüzden ne görüyor isem ne hissediyor isem yazmaya devam edeceğim . Ankara’da 3 puan almak önemli . Ligde bu kadar az gol yemek de başarı . Kalemizde gol pozisyonu yaşatmamak da mükemmel . Lakin bu başarıları HÜCUMSAL anlamda da başardığın an İYİ TAKIM oluyorsun.İYİ HOCA oluyorsun . Dilerim bunları da başarırsın VITOR PEREIRA.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol