Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Bunu da Atlattık
Bunu da Atlattık
25.01.2016

Maça iyi başladı Fenerbahçe..
İlk yarının başlarında, duran toplarla rakip ceza sahasında Alves ve Mehmet Topal ile tehlike yaratmayı başardı.

Topu kendi yarı sahasından çıkarmakta zorlanan Çaykur Rizespor, 14. dakikada, Volkan Demirel'in kısa düşen pasında Mehmet Akyüz ile önemli bir fırsat yakaladı; Mehmet sağ kanattan bindirdi, ceza sahasına doğru yerden kesti ama nâfile.. O bölgede hiçbir takım arkadaşı yoktu.

Ev sahibi Fenerbahçe oyundaki hakimiyetini bozmadı. Köşe vuruşunu kullanan Volkan Şen, topu kısa pas ile Hasan Ali'ye gönderdi. Hasan Ali ortayı açtı, Joseph de Souza ceza sahasında rakibin markajına rağmen iyi yükseldi ama kaleci Itandje topu kornere çeldi! Joseph'in nefes kesen şutu ve kalecinin aynı güzellikteki kurtarışı, karşılaşmanın bana göre en heyecanlı anıydı.

Volkan Şen'in standart bir bek oyuncusuna oranla, takımın ataklarına sağladığı katkı bu maçta da iyiydi; 23. dakikada hızla girdi ceza sahasına, şutunu çekti ama top rakip savunmaya çarpıp, Joseph'in önünde kaldı. Brezilyalı oyuncu defansın kalabalık presine rağmen dengede kalmayı başardı, çerçeveyi de gördü ama şanssızlığı kıramadı. Şutu az farkla dışarı çıktı..

Etkili ataklara rağmen Kadıköy'de o dakikalara kadar gol sesi çıkmadı. 29. dakikada Volkan Şen'in Sercan'la girdiği ikili mücadelede hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı kararını verdi. Genç hakemin kararı hatalıydı.. Çünkü ilk olarak Volkan Şen, rakibin ayağına takılmıştı. Bitnel'in kanaati Volkan'ın faul yaptığı yönünde olmalıydı. Penaltı atışını Fernandao gole çevirdi, takımın skorer ismi bu maçı da boş geçmedi!

Tam 10 dakika sonra sarı lacivertlilerin geliştirdiği köşe vuruşu organizasyonunda, Sercan topu ceza sahası içinde eliyle kontrol etti. Maçın hakemi ikinci kez penaltı düdüğünü çaldı. Bu kez karar doğruydu! Topun başına yine Fernandao geçti ve yine aynı köşeye vurdu. 2-0!

Karadeniz temsilcisi, ilk yarıyı 2-0 geride kapamasına rağmen demotive olmadı. İkinci yarının henüz ilk dakikasında Volkan Demirel'in Deniz'e yaptığı hareketi, hakem penaltı olarak değerlendirdi. Sylvestre, tecrübeli kaleciyi ters köşeye yatırdı. 2-1!

Fenerbahçe takımı ikinci yarıda, ilk yarıya oranla daha pasif bir oyun karakteri sergiledi. 58. dakikada konuk ekip yeniden etkili olmaya başladı. Ahmet İlhan uzun bir deparla kaleye doğru ilerledi, şutunu çekti fakat Volkan müthiş çıkardı!.. Kanarya dağınık görüntüsüne rağmen beraberlik golüne izin vermedi ve 3 penaltı kararının çıktığı ilginç karşılaşmada galip gelmeyi bildi!

Ancak yine de takımın genel performansını pek beğendiğimi söyleyemem. Artık teknik ve mental anlamda ideale ulaşmış bir Fenerbahçe'yi izlemenin vakti gelmiştir diye düşünüyorum. Neyi beğendin diye sorarsanız, cevabım net: Ben bu maçta en çok tribünleri beğendim. Genç yaşta aramızdan ayrılan, GFB gurubu lideri Sefa Kalya için hazırlanan anlamlı koreografiyi ve yapılan duygu dolu tezahüratları beğendim. Oradaki vefayı, samimiyeti ve saygıyı beğendim. Başta Okul Açık tribünü olmak üzere bu erdemi gösteren tüm taraftarları tebrik ederim.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol