Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 FENERBAHÇE GEREKENİ YAPTI
FENERBAHÇE GEREKENİ YAPTI
13.02.2016

Sezonun en kritik maçlarından birine çıktı Fenerbahçe Kadiköy'de. Çünkü takım üst üste 2 maçta hem kötü oynamış, hemde en güçlü yeri olarak gösterilen savunmasının zaafları yüzünden 7 gol yemişti. Bu maçta olabilecek bir puan kaybı, hem taraftarını, hem şampiyonluğu kaybettirebilirdi Fenerbahçe'ye.

Maçın önem derecesi bu kadar yüksekken, Kasımpaşa'nın en önemli 2 oyuncusundan yoksun olması bir avantajdı bizim için ve bu avantajı da maç boyu iyi kullandığımızı düşünüyorum. Eren bu takımın gol yükünü çeken isim, Scarione ise takımın gol pozisyonu hazırlama konusunda alternatifsiz tek oyuncusu. Bu oyuncuların yokluğunda Kasımpaşa'nın kaleye gelmesi zordu ve nitekimde öyle oldu. İlk yarıda Del Valle'nin vuramadığı top dışında pozisyonu olmayan Kasımpaşa, ikinci yarıda ise ancak maç koptuktan sonra etkili olabildi.

Fenerbahçe'de ise oyuncular maçın önemini kavramış olacak ki, maça çok hırslı başladılar. İlk yarım saatte golün gelmemesinin tek sebebi acelecilik ve beceriksizlikten kaynaklanıyordu. İlk yarının son 15 dakikasında takım sakin ve ayağa oynamaya başlayınca, önce çok güzel bir organizasyon golü ardından da haklı bir penaltıyla soyunma odasına 2-0 üstünlükle girmişti takım.

İkinci yarı öncesi tek korkum yine saçma sapan bir hatayla gol yiyip maçı riske sokmaktı ama bu sefer daha dikkatliydik savunmada. Zaten Kjaer ve Alves ikilisini zorlayacak bir oyuncu da yoktu sahada. İşin hücum tarafında ise işler daha karışıktı. Özellikle Nani bireysel oynadığı için çok top ezdi. O top ezdikçe yapabileceklerini de yapamaz oldu. Volkan'da Nani'ye ayak uydurunca Fenerbahçe'de hücum düzeni diye bir şey kalmadı. Pereira'nın biraz geç gelen değişikliklerinden sonra kaleye daha etkili gider olduk. Alper'in oyuna girdikten sonra ki katkısı ve golü hem Nani'ye hem de Volkan'a çok ciddi bir mesajdı. Değişiklikler konusunda hocaya birtek eleştirim var o da Topuz konusunda. Artık Fenerbahçe'de miladını doldurmuş bir oyuncu yerine, sakatlıktan yeni çıkmış ve tamda oynayabileceği ymuşak bir ortam bulan Meireles'i oynatıp, kritik Lokomotiv Moskova maçı öncesi onu da kazanabilirdi.

Bireysel olarak performanslara değinecek olursak; bi kere Gökhan Gönül farkını ortaya koydu diyebilirim. Golde ki hatası dışında çok iyi savaştı ve neden vazgeçilmez olduğunu kanıtladı. Diego'da bugün oyunuyla bu takım içinönemli bir parça olduğunu gösterdi. Van Persie ise her zaman olduğu gibi aklını kullandı. O kadar zeki bir futbolcu ki, Fenerbahçe'nin hücumları onunla daha efektif oluyor. İlk golü tekrar izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Bunlar takımın işleyen parçalarıydı, bir de işlemediği gibi zarar verenler var. Bu listenin başına ilk ekleyeceğim adam Nani. Uzun zamandır gol atamıyor ve sürekli bireysel oynuyor. Bazen o kadar çok zorluyor ki, kolayca yapacağı hareketleri bile beceremiyor. Volkan Şen'de bal yapmayan arıdan farksız. Bir yere kadar geliyor ama o son dokunuşu bir türlü yapamıyor. Oysa basit oynamaya çalışsa çok daha yararlı olacak haberi yok.
Sonuç olarak, kazanmamız gereken maçı kazandık ve beklemeye geçtik. Bu saatten sonra ligde sahaya değil de tabelaya bakacağımız maçlar başlıyor. Yapılması gereken tek şey her maçta stadı doldurup, takımı desteklemek. Sonucunun ne olacağını hep beraber göreceğiz.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol