Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 BECERİKSİZLİK KURBANI FENERBAHÇE...
BECERİKSİZLİK KURBANI FENERBAHÇE...
20.02.2016

Bolca ve sıkca aaaahhhh beee! dediğimiz, Volkan Şen ve Fernandao'nun beceriksizliğinin kurbanı olduğumuz bir 90 dakikayı geride bıraktık. Belki elde 1 puan var ama o kadar kaçan golden sonra bu maça 1 puan kazanç değil 2 puan kayıp yazmak gerek.

Aslında maça çok iyi başlamıştı Fenerbahçe. Bursa savunmasının eksikliğinden kaynaklanan zaafı iyi değerlendiriyorduk, kısa paslarla ceza sahasına inip pozisyonlar da buluyorduk. Üstelik bunları yaparken Bursa'yı da iyi savunduk ama o aradığımız golü bir türlü bulamadık. Oyun içerisinde bize Lokomotiv Moskova maçından esintiler sunan Fenerbahçe, hücumda o maçtaki kadar becerikli olamayınca 3 puanda avucumuzdan kaydı gitti maalesef.

Bursaspor Serdar Aziz'in yokluğunda savunma dengesini kurmakta çok zorlandı. Pereira'nın kısa paslarla ceza sahasına inme fikri doğruydu ve 60. dakikaya kadar da istediği zaman pozisyon bulabildi Fenerbahçe. Fakat eğer pas oyununu tercih ediyorsanız maça Fernandao ve Volkan'la değil, Van Persie ve Alper ile başlamanız gerekir. Bunu çok gol kaçırıp saç baş yoldurdukları için söylemiyorum, oyun yapıları farklı olduğu için söylüyorum. Eğer oyunu rakip yarı alana yığıp sağlı sollu ortalarla gelecekseniz (maç sonu gibi) o zaman Volkan hızı ve dribling özelliğiyle Fernandao da bitiriciliği ve fırsatcılığıyla iş görür ve formsuz olmasa bu maçın sonunda da iş görürdü. Ama pas oyununda bu iki oyuncu tıkanıyor ve pozisyon bulsalar bile beklemedikleri için kaçırıyorlar. Oysa Alper dikine gidebildiği için hem al ver oyununda daha etkili olur hemde pasör özelliği olan Persie'den çok daha iyi faydalanırdı. Aynı şekilde Fenerbahçe'nin ilk yarı tercih ettiği oyun Van Persie'nin kaç maçtır arayıpta bulamadığı oyundu.

Kişisel performanslara değinecek olursak; Nani ligin ikinci yarısında çok formsuz, Aziz Yıldırım Çin'e satmadık dediği günden beri, taraftara keşke satsaydınız dedirtiyor. Acil toparlaması lazım ve önünde iyi oynayabileceğini düşündüğüm bir Beşiktaş maçı var. Fernandao ise bence biraz da taraftar kurbanı. Adam gol atıyor ama taraftar hala Van Persie diyor, bu durum moralini bozmuş olabilir. Bence ilk maçta taraftar bağrına basıp tribüne çağırırsa o da toparlayacaktır. Volkan Şen ise bi türlü son vuruşları beceremiyor, bu sezon bulduğu pozisonların yarısını atsa efsane olurdu. Pozisyona girmesinde sıkıntı yok ama gol noktasında kendisini geliştirmeli.

Sonuç olarak, doğru oyun fakat yanlış oyuncu tercihleriyle kaybedilen bir 3 puan oldu. Hataların telafisi olmayan haftalara giriyoruz, Beşiktaş maçı öncesi çok moral bozmamak gerek fakat bi an öncede takımın aklını başına alması lazım. Galiba bir AZİZSİLİN etkisi daha göreceğiz takımda...

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol