Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 8-0 Bitecek Maç Hakem Yüzünden 2-0 Bitti
8-0 Bitecek Maç Hakem Yüzünden 2-0 Bitti
29.02.2016

Aslında Lokomotiv maçı sonrası her zamanki gibi yine bir yazı yazacaktım ama elim gitmedi bir türlü, bende yazmamak daha hayırlısıdır dedim elimi atmadım! Bazen böyle TOTEM yapabiliyorum mazur görün.

Yazacak olsam şunları yazacaktım “Klasik bir şey olacak ama 2-0 ın rövanşında, derbinin öncesinde nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı takım. Fakat biraz korkak ve biraz da zeminden korkup pek canlanamayan bir şekilde! Yani oyuncularda ağır zeminde sakatlanıp derbide oynamama korkusu mevcuttu belki dikkatlerden kaçmıştır. Zaten korkak oynamış halimiz dahi kalecimizin büyük hatası olmasa galibiyeti kurtarmaya yetecekti belki de ama inanılmaz, akıl almaz bir hata ve yediğimiz gol sonrası oyuncuların demorolize oluşları, maça tutunmakta biraz zorlanmaları ve Nani’nin egoistliği yüzünden uzatmaya doğru giden ivmede Pereira’nın değişiklikleri ile maç kurtuldu.”      

Üstelik hakemin ilk yarıdaki performansına hayran kalmışken 2. Yarı Süper Lig de maçımızı yöneten Türk hakemleri misali saniye başı oyuncularımıza kart gösterme telaşında idi! ALLAH’tan kırmızı yemedik, kaldı ki yesek de pek kolay çıkartamazdık bu kırmızının faturasını. Yetmez gibi rakip giderek sertleşirken, Nani ucuz faulleri almaya çalışırken olabilecek en güzel değişiklikler oldu ve sarısı olan Ozan yerine Kadlec girip ön liberoya yerleşti.

Fernandao’nun hiç oyuna girmemesi ve RVP’nin 11’de 90 dakika oynaması da muamma idi aslına bakarsanız ben olsam orada Fernandao ile başlar topu ilerde tutmaya çalışırdım ancak Pereira yine tuhaf olanı yaptı. Pazartesi derbi varken belki de Van Persie’yi hazırlamak istedi ancak kontrada yaptıkları ve birkaç olumlu hareketi dışında sürekli savunma yapan ve Nani ile her buluşmasında topu öldüren bu takımda yine de iyiydi açıkçası. Fernandao’nun Robin Van Persie yerine tercihi işte bu yüzden, çünkü Fernandao atamasa dahi ses çıkarmıyor ve nasıl olsa top gelmedi diyor! Oysa Van Persie topu almak için çıldırıyor, kafayı yiyor! Pozisyona gireyim diye neler yapıyor neler ve takımı da pozisyona sokmak adına. Ancak sizlerden istedğim bu polemiklere artık bir son verin ve “Hocanın kararına saygılı olalım, çünkü hafta içi idmana da çıkan o, oyuncunun psikolojisini bilen de o.””

Genel olarak da olması gereken oldu ve derbi öncesi takım rölantide bu maçı berabere kapatıp güzel bir turla döndü…

Enteresan bir olay oldu bu hafta ligde ve bir takım 4 kırmızı kart birden yedi ancak rakibi skoru ancak 1-1 e getirebilmişti ve kazanmak için de penaltı olduğu tartışılan bir pozisyonla penaltı attı ve 2-1 kazandı. Fenerbahçe böyle bir maç alsa “Şike” diyenler bu maçta ise “Olur böyle şeyler” dedi, bende diyorum “Olur böyle şeyler”.

                 

MAÇ BAŞLADI VE İLK YARI 1-0 ÖNDEYİZ

Geçtim maçı geçtim herşeyi! Bruno Alves’e ilk faulünde sarı kart verirken bjk lı oyuncular itiyor, çekiyor, vuruyor, elle oynuyor, itiraz ediyor ama sarı kart yemiyor!

Ceza sahası içinde elle oynama gibi net bir pozisyona değil penaltı vermek oralı bile olmadı!

Volkan Şen’e yapılan o hareketi gördün ama kırmızı vermedin ya cüneyt çakır “ALLAH’ın laneti üzerine olsun! Bütün beddualarım sana! Küfretsem, hakaret etsem bana dava açarsın ama ben bu pozisyonda şunu dedim “Evladına aynısı yapılsa ne yaparsın?””Nani aynısını Şampiyonlar Liginde yapınca anında kırmızıyı verip buna devam demek bence başka bir şey!

Sosa efendi kontrayı kesiyor sarı alacak pozisyon bitiyor hakem efendi vermiyor!

Ha şunu da söyleyim Caner Erkin’e de 2. Sarı lazımdı!

Aynı Caner ceza sahasına girerken yediği dirsek de NET PENALTI idi!

Yani rakibe gösterilmeyen 1 kırmızı kart ve lehimize verilmeyen 2 penaltı ancak Caner’e de verilmeyen 2. Sarı!

Şenol Güneş çok adil bir hoca olduğunu ve ALLAH’tan korktuğunu söylüyor ya, ondan ricam “İlk maçı ve bu maçı bir yorumlasın. Hakem hatalarının nelere mal olduğunu bir söylesin. Madem çok dürüst, bunu bir görelim olmaz mı?”

OYUNA GELELİM!

Bu ne müthiş bir oyundur! “Ligin en iyi top oynuyor” dedikleri bjk ile resmen alay eden bir futbol! Bjk’nın ataklarını kesen, ara paslarına müdahale eden, oyun kurmasını engelleyen ve bjk lehine ondan fazla hata yapan hakeme rağmen “Çatır çatır oynayan” bir Fenerbahçe var sahada…

Alper Potuk’un oynama ihtimali yoktu evet ama şu kanatlarla zaten adil bir hakem yönetimiyle skor şu an 4-5 lerde idi! Alper’in oynaması sürprizdi ve oynadığı kanadı resmen çökertti. Volkan Şen de beklediğim oyununu bugün net oynuyor. Ancak Alper 2. Yarı biraz topu ezince ve yorgunluk gösterince değişiklikte epey morali bozuldu fakat “Bize böylesi lazım işte! Oyundan çıkarken sakız çiğneyen değil! Gece kulübüne giden değil! Sen şimdiden efsanesin koçum benim.”

Diego, Gökhan Gönül ve Josef çok kaçak oynuyorlar çok! Böyle giderse 60 da en azından skoru koruyum diye Ozan’ı oyuna alabilir Pereira ve o bölgeye Josef’i çekebilir. Tam da 60 da çıkardı ne hikmetse ama haklıydı. Diego bugün 10 üzerinden 4 lük oynadı! Eğer 5 e 6 ya çıksa skoru değiştirirdi!

Caner’in şu artık itirazlarından hakikaten vazgeçmesi lazım ama “O da haklı kardeşim!” Siz olsanız susar mısınız? Siz olsanız durur musunuz? Beck üzerine oynuyor,  Quresma üzerine oynuyor, hakem göz yumuyor!” Ama Caner eğer takımını düşünüyorsa sabretmeli çünkü eminim 2. Yarı etrafında “Aman bir şey yapsın da atayım” diye dolanacak bir hakem bekliyorum! Aynı itirazı Quaresma “Sarı kartı varken” yaptı ancak hakem bırakın kart göstermeyi başka yöne baktı! Dünyanın en iyi hakemi bu hakem!

Robin Van Persie de rakip defansı epey yordu ve etkili de oldu o bölgede. Kjaer , Alves ve Volkan Demirel’de bildiğimiz gibi. Ancak Alves kafa topuna çıkarken rakipler “Kambura yatıyor” bu serbest mi? Gerçi Volkan Şen’in sırtına atılan tekme serbest ise bu da normal. İkinci yarıda Robin Van Persie kamburada da yatmadı aslında benzer bir şey yaptı ama bu sefer de Robin Van Persie faul yaptı dedi!

Takımdan rica ediyorum, şu an beni duymuyorlar ama ruhumla onlardan rica ediyorum “Sakin olun”, “Sakin olun” ve “Sakin olun”.    

Ve maç sonu 2-0 lık galibiyet, Ozan’ın asisti ve taraftarın gönlünü alması, son 3 haftadır kötü denen Nani’nin gol atıp taraftarın gönlünü alması, Robin Van Persie’yi 90 dakika oynatıp ve bu galibiyetle taraftarın gönlünü alan Pereira, şahane oynayan Volkan Şen, Alper, Robin Van Persie, Gökhan Gönül, Kjaer, Caner, Hasan Ali, Alves, Volkan Demirel, Josef, Topal, Diego ve yazıyı yazan ben! Taraftarın gönlünü aldık sanırım…

MAÇ SONU NE SÖYLEMEK İSTİYORUM;

Bu cüneyt çakır ne olur artık Fenerbahçe maçlarını “Katletmesin” yani yönetmesin! Yani kimsenin günahına girmek istemem ama galip de gelsek mağlupğ da gelsek “8-0 bitecek maç hakem yüzünden 2-0 bitti” demekten alıkoyamıyorum kendimi! Sosa ilk yarı sarı yemedi, 2. Yarı 3 sarı karttan kurtuldu! Beck kırmızıdan kurtuldu! Penaltılarımız verilmedi! Haksız sarılar yedik vs ama “YETER!”. Kendine, evladına, yuvana beddua ettirme! Ben beddua ediyorum çoğu kişi küfür ediyordur, sayıyor, sövüyordur! Böyle yönetim olmaz! Git şampiyonlar ligi maçı yönet ama gel bu maçı katlet! Olmaz bu kadar olmaz!

ŞİFRE 22!

Takıma gelince Antalyaspor maçında “Tokat” yedik. O tokat çok etkili oldu ki Moskova maçında şahane idik, Bursa maçında süper ötesi idik bir de gol atabilsek şahane idi, bu maç hakeza. Bu tempo ile kaldı; Türkiye Kupasında 4 maç, UEFA da 7 maç, süper lig de 11 maç! 22 de 22 yapıp “Efsane olmak” da ellerinde, 22 maçta da süper oynamak ellerinde…

Bu takımda 22 de 22 yapacak güç de var kadro da var. Lütfen oyuncularımız rehavete kapılmasınlar! ELLERİNİZE, AYAKLARINIZA VE YÜREĞİNİZE SAĞLIK…

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol