Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 THIS IS KADIKOY… NO WAY OUT …
THIS IS KADIKOY… NO WAY OUT …
01.03.2016

Kadıköy’den bir derbi daha geçti . Taraflı tarafsız herkes artık kabul ediyor ki , Kadıköy’den gerçekten çıkış yok . Dile kolay üstüste 35 maç yenilmeden ve yüksek oranda da kazanarak hatta rakiplerinizi ezerek , sindirerek , ayaklarını maç öncesi titreterek karşılaşmalar oynuyorsanız bu hakikaten müthiş bir iştir . Ve bu başarı ayakta alkışlanmalıdır .

Bugün de pazartesi olmasına rağmen , tribün cezasının mahkemece reddedilmesine karşı yine de tahkimin verdiği saçma karar yüzünden maraton ve kale arkasındaki seyircilerin kombineleri dondurulmasına rağmen muhteşem bir atmosfer ve 90 dakika susmayan ve çok bilinçli şekilde takımını sahada iten bir seyirci topluluğu vardı Saraçoğlu’nda. Onlar başkaları gibi arabesk tezahüratlarla destek değil takımlarına itici güç , patlayıcı kuvvet olmaya devam ettiler.

Maça muhteşem bir taktik ve çok doğru bir 11 ile başladı PEREIRA. İlk yarıdaki derbide de iyi oynamasına karşın şanssızlık ve hakem hataları ile kaybetmiş olduğunu unutmadan bu sefer öldürücü darbeyi ilk yarıda vurmaya kararlı idi . Ve kanatlarda ALPER-VOLKAN ile maça başlayıp Beşiktaş’ı adeta abandone etti . Tüm 45 dakika boyunca bireysel bir top kaybı sonrası Quaresma’nın gol pozisyonu hariç kalemizi göremeyen bir Beşiktaş ve ayağına top değmeyen bir Gomez izledik. Fenerbahçe ise Van Persie –Volkan –Alper – Diego ile sayısız fırsatlar yakaladı . Maçın henüz başında Caner’in akıl dolu serbest vuruştaki asistini muhteşem volesi ile taçlandıran Volkan Şen daha o an bu maçın adamı benim diye haykırıyordu .Evet gerçekten de çok büyük top oynadı bugün Volkan . Sahanın her yerinde idi. Rakibini her pozisyonda ekarte etmeyi bildi.Ve azıcık şanslı olsa idi ilk yarıdan hat-trick yapabilir, hakem de azıcık dikkatli olsa BECK’i de oyundan attırmış olabilirdi .

İlk yarı oynadığımız futbol bu senenin en iyi oyunu olurken üstelik bu oyunu ligde çoğu kesimin öve öve bitiremediği Beşiktaş’a karşı oynamak ayrıca önemli idi . Beşiktaş aslında kötü değildi.Onları kötü gösteren onlara top oynamayı yasaklayan ve onlardan daha iyi olan FENERBAHÇE idi .

İlk yarıda tek olumsuz görüntü çok da etkin oynamasına rağmen Caner’in agresif hareketleri ve her an çıkması muhtemel kırmızısı idi.Eee itirazdan o kadar kolay kart görünce maçın sonu da zor geliyor haliyle . Ben 45’de Hasan Ali’yi almasını bekledim ama hoca risk almaya devam etti. Olası bir kırmızı da alacağı yoğun eleştiriyi kabul edip onu 90 dakika oyunda tuttu .

Maçta ilk yarı 2 veya 3 farkı yakalayamamanın negatif etkisini ikinci devre göreceğimizi hissediyorum ama bu kadar da net olması fazla oldu.Çünkü ilk yarıda rakibe kendi yarı sahasından çıkışta baskı yapan , sahanın her bölgesinde rakibi sürklase eden Fenerbahçe yerine 2.yarı başında skoru korumaya giden ve kontraataklarla gol arayan bir ekip gördük. Bunu bizzat Pereira mı arzu etti yoksa futbolcuların oyun içindeki maça olan tepkileri miydi tam bilemiyorum ama işte o anlarda ortaya çıkan Volkan Demirel neden EURO 2016’da milli takımın kalesinde olması gerektiğini bir kere daha ispatladı . 2. Yarı oyunu eline alan Beşiktaş , sezonun ilk yarısında beraberliği kaleye çektiği tek şutla bulan Galatasaray kadar şanslı değildi ve Ozan Tufan’ın kişisel beceri ve arzusu ile kazandığı topta Nani’ye asisti maçın bir anlamda galibini de tayin etti.

Lakin o an ben 2-0 bitmesinin ne denli mühim olduğunu bilirken balki de sahadaki 22 kişiden hiçbiri bunun farkında değildi.Fenerbahçe’nin yiyeceği bir gol ve oluşacak 2-1 lik skor şu an averajda oldukça önde olan Beşiktaş’ı puan eşitliği halinde şampiyon yapacakken , artık bu ibre Fenerbahçe’den yana. Sene sonu şartlar ne olursa olsun 2 takımın da puanı eşit ise Şampiyon Fenerbahçe… O yüzden bazen derler ya derbiler için 6 puanlık maç diye.Bu 2 farklı galibiyet +1 puan daha demek .

Şenol Güneş 28 yıllık kariyerinde Kadıköy’de galibiyet görememe serisine devam etti. Sezonun ilk yarısındaki Beşiktaş’tan eser yok.Özellikle Oğuzhan ve Olcay oldukça formsuzlar. Bu gece Gomez de onara eklendi . Takımın en iyisi şüphesiz Quaresma idi. Cenk’e yaptığı asist gol olsa yılın asisti olmaya adaydı . Bu savunma hattı ile şampiyonluk yarışında yara almadan ilerlemeleri gerçekten çok zor. Tek şansları Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Liginde mücadele ediyor olması .Haftada 3 maçlık zorlu süreç Fenerbahçe’nin şu an için önündeki en büyük handikap. Yoksa bu akşamki Fenerbahçe’yi , oyununu ve hırsını gördükten sonra normal şartlarda Şampiyonluğu kimin daha çok hak ettiği aşikar.Ama lig daha uzun ve çok şeylere gebe. Ve kimse unutmasın ki bu iki takımın da Tabzon ve Galatasaray deplasmanları var . Bu deplasmanların Fenerbahçe için ne kadar çetin, gergin ,zor ve sıkıntılı geçecek ise Beşiktaş için tam aksi olacağı kanaatindeyim .

Netice olarak özellikle iki VOLKAN’ın müthiş oyunu ile HAK EDİLMİŞ bir galibiyet alan FENERBAHÇE yarışı tekrar başka bir boyuta taşırken,kazanması halinde % 75 şampiyonluğu kazanma şansı olacak Beşiktaş bu fırsatı kullanamadı . Bu moralle haftaya çıkacağı deplasmandan 3 panla dönmesi şart olan Fenerbahçe için en büyük sıkıntı deplasmanlar.Çünkü bu takım Kadıköy’de zaten tutulamıyor .

İlk derbi zaferini kazanan Pereira artık kazanan kadroda ısrar etmeli ve zorunlu haller olmadıkça değişiklik yapmamalı . Bu galibiyet Fenerbahçe için büyük moral oldu .Ve bu yarış bence son maçın son dakikasına kadar süreceğe benziyor .

Kadıköy ise Türkiye’nin en zor deplasmanı …Lamı cımı yok ….

MAÇIN 3 ADAMI : VOLKAN ŞEN , VOLKAN DEMİREL , ALPER POTUK

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol