Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ZEMİN TARLA, AMA PEREİRA FORMDA
ZEMİN TARLA, AMA PEREİRA FORMDA
07.03.2016

Şampiyonluk yolunda en kritik virajlardan birini döndü bugün Fenerbahçe. Eğer sezon sonu şampiyonluk gelirse bu maçın önemi çok büyük. Peki neden??

Akhisar bu sezonun sürpriz takımlarından. Özellikle kendi sahasında aldığı sonuçlarla bu sezon Avrupa potasına girebilecek kadar puan topladılar. Onların Avrupa isteği bu maçı zorlaştıran ilk etmendi. Maçı Fenerbahçe adına zor kılan ikinci etmense patates tarlasından bile daha kötü olan zemindi. Şu maçı bu zeminde oynatmak, marka değeri diye ortada gezenlerin bu işten ne kadar iyi! Anladığının göstergesi aslında. İşin ilginç yanı ise, geçen hafta bu stadda maç oynamamak için isyan çıkaran Akhisar yönetimi ve hocası bu maçta özellikle bu stadı istediler.

Maça gelecek olursak, maç başlangıcında beklediğimizden farklı ancak doğru bir Fenerbahçe vardı sahada. Normalde bu tarz maçlarda rakibine pozisyon vermeyen ama kendiside pozisyon bulamayan bir kimliğe bürünürdü Fenerbahçe. Ancak bu maçta pozisyon vermek pahasına önde baskı yaptı Fenerbahçe ve rakibini hataya zorladı. Bu baskı zaman zaman işe yaradı ama bu seferde topu olumlu kullanamadı sarı laciverliler. Hal böyle olunca iş uzaktan atılacak şutlara kalıyordu. Fenerbahçe'de 30. dakikadan sonra buna döndü. Önce Diego sinyali verdi, daha sonra Şener 35. dakikada 35 metreden güdümlü bir füze göndererek Akhisar'ın fişini çekti.

2.yarıya başladığımızda Akhisar'ın işi çok daha zordu. Çünkü kalite olarak geride olan bir takım için birde zemin kötüyken maçı çevirmek imkansız bir hal alır ve öyle de oldu zaten. İlk yarıda Fenerbahçe kalesine 5 şut gönderen ege temsilcisi, 2. yarıda sadece 2 şut atabildi. Bulduğu pozisyon ise yok denecek kadar azdı. Fenerbahçe ise ikinci yarıda akıllı oynayarak rakibini üzerine çekti ve kontra ataklarla gol aradı. 2. yarının başında gelen gol ise Pereira'nın planının tıkır tıkır işlediğinin ispatıydı. Bu dakikadan sonra zaten kötü olan zeminde Fenerbahçe Braga maçını düşünerek rolantiye aldı, Akhisar'ın da zaten gelmeye gücü yoktu. Fernandao'nun golü ise Şampiyonluk yolunda alınan bir zaferin son çentiğiydi.

Beşiktaş maçından sonra Pereira'nın bir maça daha damgasını vurduğunu gördük. Portekiz'li hoca zemin dezavantajını doğru planla avantaja dönüştürdü ve zor geçeceğini düşündüğümüz maçı kolaya çevirdi. Sahada ise oyuncular arasında ayırım yapmak haksızlık olur. Herkes çok iyi mücadele etti, kaytaran bir tane oyuncu yoktu. Sadece Diego sanırım ayakkabı seçiminden dolayı ayakta kalmakta biraz zorlandı. Şimdi önümüzde çok kritik bir braga maçı var ve eğer Pereira bu formunu sürdürürse o maçtanda galibiyetle ayrılırız diye düşünüyorum...

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol