Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 MADE IN BURSA
MADE IN BURSA
08.03.2016

Sene 2016. Avrupa’nın en büyük liglerinden biri olduğumuzu söyleyip övünüyoruz ve böylesine rezalet bir zeminde üstüne üstlük en az zemin kadar da felaket bir ışıklandırma altında maç oynatıyoruz . Bu sadece Akhisar’ın değil , sadece TFF’nin değil aslında koca bir ülkenin de ayıbıdır . Afyon’a , Batman’a , Çorum’a , Diyarbakır’a , Elazığ’a , Hatay’a , Malatya’ya yeni stadyumlar yapıldı. Asla karşı değilim tabi ki de yapılsın lakin bu ülkede Eskişehir’e , İzmir’e , Ankara’ya, Manisa’ya yeni stadyumlar son derece zaruri iken . Süper Lig’de milyon eurolar dönen bir organizasyonda bu statlarda maç oynamaya mahkum edilmek ayıptır.

Fenerbahçe en büyük rakibi olan zemini de yenerek 3-0 ile dönerken kalan 10 hafta öncesi büyük moral bulmuş oldu.

Defansın ideal 4’lüsünden sadece SIMON KJAER sahada . Forvetin sene başı ideal 3’lüsünden ( NANI-MARKOVIC-FERNANDAO) hiç biri sahada yok . Ve yerine oynayan tek bir oyuncu bile taraftarı kuşkulandırmıyor ve asla eksikleri aratmıyor ise başta bu kadroyu kuran yönetime teşekkür etmeliyiz. Ezeli rakibimizin ideal 3’lüsü ( yasin-umut-podolski ) iken bu kadar iyi olmamız zaten lig sırlamasındaki 18 puan fark ile özetleniyor .

Maça son derece temkinli bir oyun ile başladık.Maçı izlemeyenler alınan skora bakıp Fenerbahçe ezip geçmiş diye düşünebilirler. Asla öyle bir oyun olmadı ama Fenerbahçe son derece akıllı bir oyunla ihtiyacı olanı aldı ve döndü. Zorlu periyotta 3 günde 1 maç oynama serisinde bu tarz oyunlar ve galibiyetler mecburi gözüküyor . Alper – Volkan Şen ikilisinin kanatlardaki dinanizmi oyunumuza hareket katmaya devam ediyor. Volkan Şen beklenen patlamayı sonunda yaptı . Alper zaten iyiyse ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Markoviç-Nani gibi iki büyük etiket isim arkasında kalıp şu an en zorlu dönemde takımı taşıyan oyuncular olmaları FENERBAHÇE için ne kadar büyük şans ise EURO 2016 öncesi MİLLİ TAKIMIMIZ için bir o kadar daha şans olacaktır.Gökhan Töre,Olcay Şahan gibi isimlerin düşen performansları ardından Milli Takım adına bu oyuncularımızın formları çok daha önemli hale geldi.

Maçta oyunun kilidini 30 metreden müthiş bir şutla açan ŞENER, kulakları çınlasın ÖNDER ÖZEN’in daha evvel çok defa söylediği gibi müthiş bir şut becerisine sahip olduğunu bir kere daha kanıtladı . Ardından 2.goldeki asisti ile de maçın yıldızı oldu . Gökhan Gönül ile aynı takımda olması onun yedek kalmasına sebep olur ama Gökhan ile beraber TÜRKİYE’nin en iyi iki sağbekinden biri olduğu gerçeğini değiştirmez.

Josef dün en etkisiz maçlarından birini oynadı ama buna sebeplerden biri de kötü zemin yüzünden Fenerbahçe’nin özellikle orta sahayı direk ve hızlı geçmeye dayanan oyun sistemi olduğunu söyleyebilirim . Tüm toplar Volkan ve Alper ile buluşturulmaya çalışıldı . Van Persie etkisiz gibi gözükse de oyun içinde topsuz alandaki zekası ve arkadaşlarına açtığı boş koşu yolları ile etkili oldu.2. golde stoperi de beraber götürüp Volkan Şen’e bomboş vuruş şansı tanıdı . Biz aslında santroforlar için çok sıkıcı bir takımız. Çünkü oyun sistemimizde bekleyen ve devamlı ayağına top isteyen forvetlere yer yok. Durmadan sağlı sollu orta ve paslarla da beslenmiyorlar.Onlardan istenen takımı ileriye çıkaracak varyasyonlarda yer almaları ve gol pozisyonlarında etkin rol oynamaları . Kimse bu takımdan o yüzden bir gol kralı çıkmasını beklemesin.Zaten attığımız toplam gol sayısına da bakınca bunun imkansız olduğu aşikar .

Braga maçı öncesi moralle İstanbul’a dönmek önemli idi .Şimdi mutlak favori olarak çıkacağımız bir Braga maçımız var.Ben Kadıköy’de gol yemeyeceğimize eminim. Olay burada kaç gol bulup deplasmana gideceğimiz. 2-0 ve üzeri skorlar işi buradan bitirmemizi sağlar. Umuyorum ki bu işi İstanbul’da çözeceğiz .Ve son sekize kalacağız.

Yoğun tempoya rağmen alternatifli kadro sayesinde bazı oyuncularımız da dinlenerek maçlara çıkma şansı yakalayacaklar . Gökhan , Alves , Caner , Nani gibi isimlerin Perşembe ilk 11’de olmasını bekliyorum .

Bursaspor’u geçen sene taşıyan 5 önemli isimden 4’ünü kadrosuna katan (OZAN, FERNANDAO, VOLKAN ve ŞENER ) Fenerbahçe’nin 3’ünün golleri ile dün maçı kazanması da ayrı bir anekdot oldu . Bu sene kalan 5. en iyi oyuncuları SERDAR AZİZ’i de alması kanaatimce nokta atış olacaktır . Fernandao’nun son anlarda olsa da oyuna girip skora bulması hem onun hem takım için sevindirici oldu. Yedek kalmaya küsmemesi çok önemli. Bazı skor sevdalıları şimdi RVP gol atmayıp o attı diye yine FERNANDAO-RVP problemleri yaratmaya çalışacaktır ama artık bizim bu saçmalıklara karnımız tok.

3 kulvarda da hedefe koşan bu takıma destek olmak şu an FENERBAHÇE taraftarının bir numaralı görevi. O yüzden perşembe günü o statta tek bir boş koltuk kalmamalı . Mayısta güzel günlerde sevinmek istiyorsanız sezonun en belirleyici ayı olan martta takıma desteği maksimum yapmak şart.

Maçın 3 adamı: Şener Özbayraklı , Volkan Şen , Simon Kjaer

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol