Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Fenerbahçe'nin en büyük rakibi: Pereira
Fenerbahçe'nin en büyük rakibi: Pereira
03.04.2016

Bir takım sahaya kazanmak için çıkıyor ise oyun planını gol atmak üzere kurgular.
Bir takım sahaya kaybetmemek için çıkıyor ise oyun planını gol yememek üzere kurgular.

Sezon başından beri tek stratejisi gol yememek olan ve buna uygun sistem ve oyuncu seçimleri ile sahaya çıkan bir PEREIRA FENERBAHÇE’si izledik .
Tek övünç kaynağı son yılların en az gol yiyen Fenerbahçe’sini yarattım düşüncesi olan Pereira’ya, son yılların en az gol atan FENERBAHÇE’sini de yarattığını hatırlatmak istiyorum.

Ligde en kritik dönemece girmişiz ve artık deplasman veya kendi evinde oynayacağın hiçbir maçta puan kaybına tahammül kalmamış. Sahaya bir bakıyoruz ilk 11’de tam 8 oyuncu defansif görevle sahada. Kalede Volkan, 4’lü defans ve 3 orta sahanın hepsi de defansif, Ozan, Topal, Josef. Kalan 3 isim de ligde ortalama 2-3 gol ile oynayan orta saha oyuncusu ALPER, şu ana kadar 2 golü olan kanat oyuncusu Volkan Şen ve bitirmek için elinden geleni yaptığı tüm maç ceza alanı içinde topla buluşturulamayan RVP.

Bunun açıklaması şu;

Ben OSMANLISPOR’dan da çekiniyorum. Kalemi sağlama alayım. Hücumda da bir tane atar kazanırım. Ama papaz her zaman pilav yemiyor maalesef…
Sene başında ta temmuzdan bu yana bu hoca ile Fenerbahçe’nin bir yere varamayacağını defalarca yazdım artık yazmak istemiyorum.

Gerçek şu ki her sene rakipler değişiyor ama Fenerbahçe her sezon finale kadar şampiyonluk için mücadele veriyor. Rakipler bir sene Bursaspor bir başka sene Trabzonspor, G.Saray veya Beşiktaş ama karşılarında devamlı olan FENERBAHÇE. Son 13 yıldır sadece 1 sezon hariç ya 1 ya da 2 FENERBAHÇE oldu ise bu kulüpte çoğu çarkın iyi işlediği lakin kritik anlarda hatalar yapıldığının işaretidir. Bu seneki kritik hata da Teknik Direktör seçimindeydi ve son 8 haftada gelinen bu noktada ipler tamamen rakibin elinde.

Bire bir karşılaştırmada, oyuncu bazında takım değerinde, takımdaki oyuncuların tecrübesi ve kalitesi anlamında, yıldız oyuncu sayısında, milli oyuncu kriteri dahil tüm kıyaslamalarda… hepsinde açık ara daha önde ve daha güçlü olduğun bir rakibin var ve sen onun hem puan daha da önemlisi oyun bazında gerisinde isen bu tamamen VITOR PEREIRA’nın suçudur. Rakip kalecisi ve defansındaki 5 kişiden hiçbiri FENERBAHÇE’de 11’e giremez artı ön liberoda TOPAL gibi Avrupa’nın sayılı isimlerinden birisi var ise. Nani, Markoviç, Volkan, Alper, Diego, Van PERSİE, Fernandao gibi yıldız isimlerle dolu hücum hattına sahip isen. Ve hala rakibinin oynadığı oyundan çok daha geride isen bunun tek açıklaması TEKNİK DİREKTÖR’ünün yetersizliğidir.

Fark nerede biliyor musunuz? Rakip senin elindeki 2 beke hatta o 2 bekin yedeklerine bile sahip değil iken. Orta sahanın futbolun merkezi olduğunun bilincinde olan bir hocaya sahip ve orta saha 3’lüsünü koşan, mücadele eden ATIBA, oyun kurabilen, asist, gol ve çalım özelliği olan OĞUZHAN, frikik, gol, asist, şut özelliği olan SOSA ile kurgularken, PEREIRA orta saha 3’lüsünü hepsi de defansif özellikli OZAN, TOPAL VE SOUZA’dan kuruyor. İşte 2 takımın arasındaki en büyük FARK bu.

Bugün Fenerbahçe kazanabilirdi de .Ama bu anlayışla eninde sonunda puan kaybı yaşayacağı aşikardı. Şimdi yarın kazanması durumunda 6 puan önde bir Beşiktaş’ın puan kaybetmesini beklemek zorunda. Üstelik önünde kalan haftalarda tek maça odaklanmış ve varını yoğunu o maçlara koyacak 2 rakibi ile deplasmana çıkacak. Kimse Trabzon ve G.Saray deplasmanlarının kolay geçeceğini zannetmesin.

Maça ölü gibi başlayan. Koca bir 45 dakikayı heba eden. Rakibinin hızlı hücum oyuncularından çekinip savunma anlayışından ödün vermeyen bir FENERBAHÇ bugün belki de şampiyonluğa mal olan 2 puan kaybetti. Sahada maçı kazanmak için bir çaba sarfeden tek bir isim dahi göremedim.

Zaten her şey tribünlerden belli değil mi ?

Şampiyonluğa oynayan bir takım. Muhteşem bir bahar havası. Güneşli bir Pazar günü. 21 gündür Kadıköy’de maça çıkmamış bir FENERBAHÇE…

Ama yer yer büyük boşlukların olduğu bir tribün. Atmosfer olarak çok düşük bir ortam.

NEDEN Mİ? Sebep çok basit.

TARAFTAR, TAKIMIN OYNADIĞI FUTBOLA İNANMIYOR. BU FUTBOLU BEĞENMİYOR.
Çıkmadık candan umut kesilmez lakin yarın BEŞİKTAŞ 3 puan alır ise, Fenerbahçe’nin işi çok zor olacak.

MAÇIN 3 ADAMI : YOK ….

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol