Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 BU GALATASARAY’I YENEMEZSEN ŞAMPİYONLUK HAYAL OLUR
BU GALATASARAY’I YENEMEZSEN ŞAMPİYONLUK HAYAL OLUR
14.04.2016

Ve temmuzdan beri dediklerimiz … gerçekleşir diye en çok çekindiklerimiz …
Hepsi de bir bir yaşandı.

Biz bu takım , bu hoca ile 1 adım ileri gidemez derken neler hissettiysek , onları AZİZ BAŞKAN ne hikmetse hissedemedi . Alex De Souza’nın 8 yıllık emeğini , ardından ağlayan milyonlarca taraftarın gözyaşlarını görmeyen ve onu kovan AZİZ BAŞKAN , geliyorum diye bas bas bağıran başarısızlığa ve menuniyetsiz , bıkkın , yılgın , sıkkın milyonlarca taraftara rağmen VITOR’u takımın başında ligdeki iddaamız neredeyse yok olana dek tuttu .

İsmail’in bu camianın evladı olması , Ersun’un müthiş zevkli futbol anlayışı ve haftalar önce gelen şampiyonluğu , Zico’nun şampiyonluk artı şampiyonlar ligi çeyrek finali , Kocaman’ın 3 temmuzdaki dik duruşu, UEFA’da yarı finali ve yaşadığı şampiyonluk …Hiçbiri onların takımda kalmasına gerekçe olamazken…Tarihin en pahalı kadrosunu emanet ettiğin bu futbol fakiri , portekizli çakma teknik direktöre bu kadar tahammül etmek inan az buz iş değil .
Bu akşamki maçtan dolayı da eleştirilerim tabi ki olacak .Ama esas konu sene başından beri sergilenen çağdışı futbol . Korkak ve çekingen oyun anlayışı . Zevksiz maçlar . Atılan son derece düşük gol sayısı . Kaybedilen onlarca boşa puan . Hemen hemen hepsi de sadece VITOR PEREIRA’nın eseri .

Bu akşam Volkan Şen ve Fernandao’nun boş kaleye kaçırdığı goller veya RVP ile NANI’nin kontrol edemediği için harcadığı net pozisyonlar tabi ki de şanssızlıktan öte beceriksizlik . Lakin asla Teknik Direktörün oyun 0-0 iken Alper ve Volkan’ı oyundan alması gerçeğini değiştirmeyecekler. Sezonun tamam ya da devam maçında son dakikalarda sahada 3 ön libero ile oynuyorduk … Farkında mısınız ?

Ben RVP varken FERNANDAO ‘yu da almasını beklerken.Joseph’in yerine Diego’yu sokmasını umarken. Gol için her şeyi denemesini isterken . Ki aslında tanıdığım için artık beklemiyordum sadece futbol adına konuşuyorum … O son anlarda kanat oyuncularını çıkarmış sahada tek forvet ile gol arıyordu .

Maçta sadece bir defa yere yatan bir VOLKAN DEMİREL izledik . Rakip belki de izlediğim en kötü Galatasaray . Abartmıyorum 6-0 ve 4-0 yendiğimiz maçlarda tribünde idim ve o iki maçta da Galatasaray bugünden çok daha etkili oynamıştı . Maç sonu takımının oyunu ile gurur duyduğunu söyleyen bir rakip teknik adam . 0-0 a sevinen bir rakip taraftar kitlesi . Her duran topta zaman geçiren , yerden kalkmayan bir Rakip oyuncu profili. 2 pası üst üste yapamayan bir ekip …

İşte biz bu maçı kazanamadık .

Son 3 maçta alınan 2 ve kaybedilen 7 puan . Şampiyonluğun kaf dağının ardına kalmasına sebep oldu .

Oysa Osmanlı ve Konya maçları sonrası apaçık ortada olan takım ile hoca arasındaki sevgisizlik , güvensizlik ve huzursuzluk , çabuk bir neşter darbesi ile bitirilip bu maça VITOR’suz çıksa idik. Bu akşam 3 puanı almış ve son 6 haftaya inanın bana bolca umutla girmiştik . Ama olmadı . Şimdi göreceksiniz bu hafta VITOR ile yollar ayrılacak . Ama iş işten de geçmiş olacak .

Bu takımda hırs yok . Bu takımın dinamikleri arasında olan ve takıma enerji , hırs ve kazanma azmi katan 4 oyuncudan 3’ü şu an itibari ile takımdan kopuklar . Emre , Kuyt ve Caner . Ve ikisini de kaybeden VITOR .

Sen takımın en çok ihtiyaç duyduğu anda Türkiye’nin en iyi solbekini kadroda düşünmez artı onunla sorun yaşar üstüne de çıkıp TV’de bunları anlatırsan , sana ben kuşku ile bakarım …kimse kusuruma bakmasın . Caner uslup ve saygı adına ne kadar yanlış bir hareket yapmış gözükse de kanımca milyonlarca taraftarın sesi olmuştur . Bu adamdan hoca moca olmaz . Ve bu saçmalıktan ötürü Caner’i kaybedersek , seneye onu INTER’de izlerken bol bol ah keşke çekeriz şimdiden söyleyeyim .

Bir takımda her oyuncu bir önceki seneye göre hatta sene başı performasnlarına göre geriye gidiyor ise bu hocadan kaynaklanıyor demektir .
Ben daha evvel çok defa AZİZ BAŞKAN bu VITOR’u kovmadığı müddetçe başarısızlıkta kendisi de çok zarar görüp itibar kaybedecek yazmıştım ve maalesef şu an camiada AZİZ BAŞKAN sorgulanıyor ise tek sebebi , takımın başına getirdiği bu yeteneksiz teknik adam daha da öenmlisi bu tekik adama gösterdiği sabır ve geçtiği iltimastır .
Benim yarınlar adına maalesef umudum kalmadı . Fenerbahçe aşkı ile büyümüş biri olarak yapılan hatalara üzülmekten , üzüldükçe sinirlenmekten , sinirlendikçe kafayı yemekten hasta olacağım. Tıpkı takımına bağlı , tutkulu milyonlarca FENERBAHÇE sevdalısı gibi .
Takımın hep herşeyi doğru yapıp en kritik yerde hata yapmasından usandım . Takımın hep milyonlarca euro harcanarak çok seçenekli olarak kurulması ama bazı bölgelerde alternatifsiz olmasından bıktım . Her sene son ana kadar yarışın içinde olmasından ve elindeki şampiyonukları aptalca BURSA’ya , G.Saray’a , Beşiktaş’a hediye etmesinden yıldım .
Bizim tutkumuz ,asla her zaman kazanmak , hep başarılı olmak üzerine kurulu değil . Biz sadece iyi gün taraftarı olmadığımızı zaten 3 temmuz sürecinde gösterdik . Bizzat ben ÇAĞLAYAN’dan METRİS’e , SİLİVRİ’den KADIKÖY MEYDANI’na … Kah köprü yolunda gaz fişeği yiyerek , kah beyoğlunda biber gazı yiyerek , kah maç girişi zulme uğrayarak bunları yaşadım.Hem de seve seve . Tutkuyla .

İşte o yüzdendir ki … Bizim takımdan tek beklentimiz o formanın hakkını sonuna kadar vermesidir.

Bugün her ne kadar üstün de oynasak .Her ne kadar bir ton gol de kaçırsak . O hırsı ,o azmi , o isteği futbolcularımızn gözünde göremedim ya. Bana en çok o koydu.

Ben Fenerbahçe Spor Kulübü üyesi …
Rahmetli dedesinden ve babasından koyu FENERBAHÇE’Lİ .
Sarı ile yatan , Lacivert ile kalkan biri olarak .
Bu takıma… Aziz Başkan’dan başlayarak tek tek tüm oyunculara varana kadar …Kırgınım.Küskünüm.
Bu kırgınlık asla renklere ve armaya değildir.
Biz FENERBAHÇE’liyiz … bu da böyle biline …

Not : Futbol takımının aksine OBRADOVIÇ müthiş bir KOÇ’a ve oyuncu topluluğuna sahip olan .Son şampiyon REAL MADRID’i en önemli silahı VESELY sakatken dün sahaya gömen ve Perşembe 20.45’de 2. Maça çıkacak olan. Basketbol takımımıza yürekten başarılar diliyorum . YARIN ÜLKER ARENA’da destekleyeceğim takımdan , azıcık da olsa futbol takımımızı yönetenlerin ve de futbolcuların ders ve feyz almalarını önemle rica ediyorum .

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol