Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Başarı İçin 3-5-2 Saçmalığından Vazgeçilmeli
Başarı İçin 3-5-2 Saçmalığından Vazgeçilmeli
14.07.2016

Herkese yeni sezon öncesi merhabalarımı ileterek yeni sezonun ilk yazısına başlamak istiyorum. Sizleri sıkmamak adına kısa bir yazı yazma düşüncem var ama laf lafı açtığından nereye gidecek sonu bilemiyorum.

Öncelikle tedavülden kalkmaya yüz tutmuş olan 3-5-2 sistemi ile yeni sezona merhaba denmesi kafamızın allak bullak olduğu ve Pereira’ya güvenin tükendiği şu günlerde sadece soru işareti oluşturmuştu kafalarda. Voluntari maçında pek bir şey anlayamadığım için bugün yazmayı seçtim ama şunu belirtmek isterim ki “Bu takım 3-5-2 ile akıllara zarar hezimetler de görebilir, galibiyetlerde” ancak birinci ihtimal çok daha yüksek.

Pereira’ya söylemek istiyorum ki; Roberto Carlos ve Cafu futbolu bıraktı! Hasan Ali ya da İsmail Köybaşı, Roberto Carlos’un 10’da 1’i ancak ederler! Aynı şekilde Van Der Wiel ve Şener’de Cafu’nun 10’da 1’i ancak ederler! Bu yüzden daha baştan orta 5’linin kanatlarını çürütmüş haldeyim!

Kaldı ki ne gerek vardı çalışan sistemi bozmaya? 4-2-3-1 sistemindeki kısırlık yerine 4-1-4-1 e dönülecekti ve asist kısırı Diego yerine, sahada ruh olan Josef yerine bugünki asisti ile de “Ben geldim” diyen Salih ve oyunu ileriye yıkıp, savunmaya yardım etmeye çalışacak çift yönlü bir orta saha ile asist kısırlığı bitirilebilirdi!

Kanatlar da zaten Alper var, Volkan Şen var, Aatıf’ı koysan oynar, Stoch var, Emenike var! İlla kanatlardan medet bekliyorsak bu isimlerden seçilen 2 si gereken desteği vermez mi? Forvette ise açık ve net söylüyorum “Fernandao şu haliyle PTT 1. Ligde dahi hiçbir takımda forma giyemez”! Bu nedir ya! 2 maçtır resmen -1 kişi oynatıyor! Mücadele yok, hız zaten yok, bitiricilik yok, pozisyon becerisi yok, topsuz oyun yok! Güzel bir teklif varsa niye satılmadı? 7 Milyon EURO’lar bekleniyorsa beklenmesin, şu haliyle 5 Milyon EURO’ya satılırsa bile RVP-Emenike ikilisi sezonu götürür. Kaldı ki Aatıf da yedekleri olur.

3-5-2 nin herhangi bir pozitifliği yok! Orta sahada zaten kalabalıktık geçen yıl da bu yul da! Ayrıca günümüz futbolunda kanatlar çok etkili ve kanatların yükünü “Açık” oynayan oyuncular kaldıramayabilir. Lakin geçen yıl da kanatların (ofansif beklerin) hiç çalışmadığı da malum! Bu yıl çift taraflı yükte çok goller yedirecektir bu sistem. Bir de zaten bu takım “Az gol yiyor” diye övünmüyor muyduk? Bize lazım olan şey hücumdaki oyuncular değil miydi? Nedir bu sistem değiştirme merakı? Şu gün şu takım 4-1-4-1 oynasa hatta daha doğru ifade ile 4-1-3-2 ye yakın bir şekilde oynasa skor çok ama çok farklı olurdu. Rakibin ataklarında kalecinin başarısı, verdiğimiz pozisyonlar eminim mağlup olduğumuzda bile “Bakın yenildik ama kaç pozisyon verdik gördünüz mü hiç vermedik” diyen Pereira’nın elini kolunu bağlayacaktır.

Son olarak Salih çok çok iyi dönmüş. Salih’in ilk goldeki asisti bana 10’u hatırlatmadı değil. Emenike istekli, hırslı ve çalışkan hali ile bende büyük takdir topladı. Aatıf 3-5-2 de söner gider! Oysa tam da ofansif orta saha oynadığında etkili olacağı seneydi. Kjaer’de gerileme var, Neustadter canlı bomba gibi geliyor bana! Nedendir bilmem ama pek güvenmiyorum. Hakan Cinemre’yi geçen yıl da söyledim bu çocuğum kumaşı çok iyi ve iyi yerlere gelecek diye. Van Persie’yi bugün görmek isterdim açıkçası ama yoktu. Stoch bildiğimiz gibi sanki ama görmek lazım.

Bana kalırsa şu şablonda takım 4-1-4-1 oynamalı ve kadro bugün itibarı ile şöyle olmalı; Ertuğrul, Van Der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Aatıf, Salih Uçan, Emenike (kanat), Volkan Şen(Alper), Robin Van Persie (Emenike)

Umarım sistemsel bir denemedir bu 3-5-2 ve bir an önce bu yanlıştan dönülür yoksa bu yıl bu kadro yapısıyla çok zaman geçmeden “Zaman ihtiyacımız var, Yeni sistem zaman ister, İyi oynayan bizdik ama yenildik” gibi sözler duyarız gibi geliyor…

En Son Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol