Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Özür Dileriz Pereira! Gel 3 Ağustos Gel!
Özür Dileriz Pereira! Gel 3 Ağustos Gel!
28.07.2016

Öncelikle ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde, ülkemiz için yoğun fedakarlık ve dayanışma örneği göstereyen Yüce Türk Halkına sevgi ve saygılarımı iletirken, ALLAH bizlere bir daha kötü olaylar yaşatmasın diye dua ederek yazıma başlamak istiyorum.

Geçen yıl  4-2-3-1 taktiği ile neden başarılı olamadık sorularını sorarken takımdan ayrılan isimler bizi derin düşüncelere sevk etmişti. Ocak ayında takımımızın şampiyonlukta yarıştığı takıma imza atan eski sağ bekimizin geçen yıl ligde 2 asist ve 1 golle skora katkısı düşündürmüştü bizi “Hani hücumcu bek” diye. Aynı şekilde Ocak ayında İnter ile menajerini görüştürdüğü iddia edilen Caner’in sezon boyu katkısı 3 asisti geçmeyince düşüncelere dalmıştık “Madem hücumcu bek, Hasan Ali’de aynı istatistiğe sahip” diye. Ya da sahada çoğu maç 20 dakika ayağına hiç top değmeyen Josef, sadece aldığı toplarda kendi ekseni etrafında dönen ve rezil bir istatistiğe sahip olan Diego, sorunlu Van Persie, hantal Alves, bencil Nani derken takımdan bir bir ayrıldılar. Ayrıldıklarında “Gözümüzü ve zihnimizi açıp” düşünüp bulmuştuk hataları ve hatalıları.

Bu sezon ise defansa 1 Kjaer daha aldık Skrtel diye ki adam bir marka. Neustadter’i pek beğenmeyenler var ama kumaşı sağlama benziyor. Sağ beke “Gerçek bir hücumcu bek” aldık Van Der Wiel diye ki daha bugün ayağının tozuyla yaptı asistini! Hem de “Yıllardır hiç o bölgeye atılmayan orta ile”. Diego yerine bence “Alex’in gerçek veliahtı” Salih’in gelmesi ile takımın orta alandan topu forvet hattına ya da kanatlara aktarma şekli daha pratikleşti ve daha sağlama bindi. Stoch’u konuşmayacağım çünkü ben halen onun satılacağını düşünüyorum! Aatıf da topu ileri taşıyacak ve hem 10 numara hem kanat hem merkez orta saha ve hem de forvet oynayabilen bir isim olduğundan hem çok iyi bir hamle oyuncusu hem de görev verildiğinde etkili bir silah olacaktır. İsmail Köybaşı’nın Caner’den eksiği biraz dinamizm aslında ama kendini geliştirirse bu takımda kendini gösterecektir. Emenike’ye gelince oynadığı ilk hazırlık maçında izlediğimde “Emenike gitmiş Suarez gelmiş” dediğimde alay eden başta Süleyman isimli arkadaşıma ve herkese bugünkü 2  gol ve kaçan golleri gelsin. Adam resmen küllerinden doğarak gelmiş! Top kaybettiğinde “ağlayan”, pozisyon kaçırınca “zırlayan”, her daim suçu hakemde ya da rakipte arayan Emenike gitmiş “Ölümüne futbol oynayan bir futbol canavarı” gelmiş. İyi ki de gelmiş.

3-5-2 İLE FARK YERİZ DEMİŞTİM!

Takımın hazırlık maçlarındaki futbolu ve skorlar beni öyle kötümser bir havaya sokmuştu ki rakibin Monaco çıkmasını “Farkı yeriz, Pereira gider” olarak değerlendiren tek ben değildim eminim. 3-5-2 de kanatların Carlos ve Cafu olursa oynarsın diyordum ama Hasan Ali bugün ne güzel iş yaptı öyle. Emenike’ye attığı orta aslında asistlikti ama…

Van Der Wiel’i zaten konuşmuyorum zira “İlerden kendinden söz ettirecektir” şimdi konuşup da sürprizi kaçırmayım.

Ozan-Salih ve Josef bugün kusursuza yakın oynadılar. Her topa basan, rakibi ısıran ve orta sahada dinamizm sağlayan bir Josef vardı bilmem fark ettiniz mi? Rakip oyun kuracakken alan daraltan Ozan’ı ve Ozan’ın topla oyununu da görmezden gelmiş olamazsınız. Salih’i zaten anlatmayacağım çünkü futbolu bugün merak edip öğrenmeye çalışan biri dahi bugün anlamıştır “Kıvırcık dünya starı adayı” iddiamı.

Şimdi gelelim Pereira Efendiye! Ben diyordum ki “4-5-1 de oyuncular değiştiğinde 25 maçlık seri yakalayan bu takım daha iyisini yapar ne gerek var yeni sisteme” ama Pereira dedi ki “Bak rakip Monaco da olsa pozisyona giren, goller atan, goller kaçıran, zevk veren, iştahlı ve oynadığı futbol keyif veren bir Fenerbahçe ürettim.” Haklı da, hem de sonuna kadar haklı!

Biz değil miydik “1-0 lardan nefret eden?”

Biz değil miydi “Maç boyunca 2 tane gidip 1 tane atıp kazanmaktan nefret ediyoruz” diyen?

Biz değil miydik Ersun Yanal’ın takıma kazandırdığı hırsı isteyen?

Biz değil miydik “Dosta düşmana karşı başımızı öne eğdirmeyen Fenerbahçe’yi isteyen?”

İşte beyler bayanlar! Buyurun size Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’si…

Nedendir bilmem ama bu takım bu sistemi kısa sürede kaptı ve üstüne her geçen gün bir şeyler daha ekliyor! Böyle devam ederse 103 gollük rekora dahi göz dikecek potansiyeli bir ben mi görüyorum? Salih Uçan’dan bir ALEX türüyor bir ben mi görüyorum? Emenike kendini ispat etmenin yanı sıra eski gücünden çok daha iyi yerlere gelmiş bir ben mi görüyorum? Josef bile, geçen yıl ölü olan Josef bile maçın adamlarından biri olabiliyor bir ben mi görüyorum? Hasan Ali’nin ortalar isabetlenmiş, Ozan’ın kendine güveni gelmiş, Kjaer desen adam hala aynı, Skrtel desen daha bizdeki ikinci maçında kendini göstermiş ve daha niceleri…

Ben ümitlendim kardeşlerim ümitlendim! Bu takımın önümüzdeki Monaco maçında en kötü beraberlikle ayrılması halinde Şampiyonlar Ligine gidecek güçte olduğuna ümitlendim. Ligi forse edeceğine ümitlendim. Futbolcular içinde “Hainlerin kalmadığını” görüp ümitlendim. Futbolcular içinde “Huzur bozanın” kalmadığı görüp ümitlendim.

Vitor Pereira’dan özür dilemek istiyorum ama anlam veremediğim şekilde 90 dakika Fernandao’ya nasıl tahammül etti öğrenmek istiyorum! Hadi Emenike sakatım dedi çıkartıldı, Salih’in nesi vardı da çıkartıldı? Kaldı ki çocuk 1 gol atsa senin ekmeğine yağ sürmek şöyle dursun yanına kahvaltı masası hazırlamış olacaktı! Oraya 3-1 le gitmenin vereceği güveni hayal edebiliyor musunuz? Ayrıca Salih hadi çıkıyor, yerine Şener’in girmesi nedir? Stoch’u 90+ da almak nedir?

Elbette bu soruların mantıklı bir cevabı vardır Pereira da ve o biliyordur ne yaptığını zira “Volkan Demirel, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Volkan Şen, Alper Potuk, Van Persie” yokken bu takım Monaco’yu burada 2-1 yeniyorsa bu isimler döndüğünde kimlere neler yapacaktır. Yine de ben özrümü dileyim önyargılarım için Pereira’dan ve tarihe geçecek şu sözü söyleyeyim; “Olurda Pereira bizi gruplara kalmaya hak kazandırırsa orada en kötü grup 3. Yapar, ligde de şampiyon yaparsa önümüzdeki 3-4 sezon üstüne ekleyen bir Fenerbahçe oluşturacağından umutluyum.” Umarım umudum kırılmaz ve takımımız hak ettiği yerlere gelir.

Bir de; GENÇ FB ve Okul Açık  tribününe gelen arkadaşlar. Stada gelmeyerek Aziz Yıldırım’ı ya da Yönetimi protesto etmiyorsunuz! Fenerbahçe’yi yalnız bırakıyorsunuz bilmem farkında mısınız? Haklısınız ya da haksızsınız herkesin bir düşüncesi var ama yaptığınız şey yanlış! Fenerbahçe’yi Kadıköy de yalnız bırakıyorsanız bu Fenerbahçe’ye ihanettir! Evet sizler müşteri değilsiniz ancak sizler böyle kendinizi geri plana çekerseniz Fenerbahçe’ye yarar da sağlamazsınız biliyorsunuz değil mi? Bugün Monaco ya Monaco! Avrupanın sayılı takımlarından birini dize getirmişiz ama stad bomboş! Bence bu yanlıştan bir an önce vazgeçin zira “Fenerbahçe Spor Kulübü Taraftarındır! Aziz Yıldırım’ın ya da GFB’nin değildir ve bizler HEP DESTEK TAM DESTEK sözünü sadece laf olsun diye söyleyen insanlar değiliz”

Saygılarımla Mustafa Hoca…

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol