Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Hiç Hakeme Falan Sallamayalım, Sorunun Sebebi Belli!
Hiç Hakeme Falan Sallamayalım, Sorunun Sebebi Belli!
04.08.2016

Yazıma nereden başlayacağımı bilemiyorum ve kelimeler kafamda öyle bir haldeler ki ne diyeceğimi bilemiyorum!

Öncelikle; Geçen hafta ben Pereira'dan değil de yardımcısı Felipe'den bahsetmişim, bugün onu anladım! Hocam niye özür diledin diyenler olacaktır peşine söyleyeyim.
İşte o özre sebep olan düşüncelerim "Tam da bunlardı"

Şimdi maç sonunda kimsenin açıklamarını, sözlerini vs dinlemedim sinir bozukluğundan! Daha doğrusu bahane adlı masalları dinleyip daha da sinirlenmemek için dinlemedim!

Ama tahmin ediyorum; "Zıvrako, dobıraştıki..." diye başlayacak Pereira ve Deniz de tercüme edecek "Bugün bu berbat zeminde, berbat bir hakeme karşı mücadele ettik. Rakibe pozsiyon vermedik ama nasıl oldu anlamadık.
Olmadık bir penaltı ve ilk gol öncesi faulü görmedi. Bizim penaltımızı da vermeyince olan şey bu sonuç. İstifa etmeyi düşünmüyorum, zaten benim bir suçum yok. Fernandao, Josef ve Ozan'ı çok beğendim. Süperlerdi, Emenike'yi
çıkaracaktım da daha da fazla mahvetmeyeyim takımı dedim" diye sürdürecek ve ben tam da o ara s... diye cümleye başlayacağım! S... yani Sayma artık diyorum...

Hakemdi, zemindi diye kıvırmaya gerek yok! Evet hata yaptı ancak yapılan hataların hangisinde “Organize bir Fenerbahçe vardı?” ya da o hatalar olmasa bir sonraki turda Man. City gelse eleyeceğimize inanacak mıydık? Neymiş efendim ilk gol öncesi faulmüş, hakem ondan önce Emenike’nin yaptığı faule ses etmiyor o da faul değil mi? 2. Gol öncesi penaltı yok, evet bence de yok ama Hasan Ali’nin amatör topçu gibi o adama kayması nasıl bir iş? Tamam çekiyor ayağını vs kayıyor ama o kayma amatörce değil mi? Peki Emenike’nin attığı golde ofsayt yok mu? Yaptığımız ortadaki elle oynamayı verse verirdi değil “Eşşek gibi” verecek çünkü net penaltı. Yani hakem 1-1 hata yaptı kimse ses çıkarmasın bence! Ayrıca “Ne oynadık da neyi engelledi?” Atağımızı ofsayt diye mi kesti? Golümüzü haksız yere mi saymadı? Orta sahada Salih az çırpındı ama Ozan ve Josef ne yaptı? Neyse uzatmayayım takımca ne yaptık da hakem engelledi?

Ama eğer bir konuşma fırsatım olsa kendisine şunu sorarım;

Bu takım Daum'dan beri 4-5-1 in kesim kesim değişmiş haliyle oynuyorken, sen de geçen yıl 4-4-2 macerasında "Rezil olmuşken" bu sezon bu 3-5-2 nereden çıktı?

Hatta sen geçen yıl 25 maç kaybetmedip 25. maçın sonunda "Bazı futbolcuların ihanet" gibi oynamasıyla kaybettiğin Antalya maçına kadar süper olan bu sistemi niye değiştirdin?

Alper ve Volkan cezalı diye sistem değiştiriyorsan "Sen kocaman bir beceriksizsin!"

Emenike kanatta oynamaz mı? Aatıf oynamaz mı? Stoch oynamaz mı? Van Der Wiel oynamaz mı? Hasan Ali oynamaz mı? Geçtim bunları Salih oynamaz mı? Ozan oynamaz mı?

Defans tandeminde Skrtel-Kjaer'i birleştirip "Çelikten duvar" yapma şansın varken nedir bu sistemden geçiş?

İddia ediyorum dün sahaya Ert-Van Der- Skrtel- Kjaer (Neustadter) - Hasan Ali - Emenike (Kanat) - Topal (Ön Libero)- Ozan- Salih - Aatıf (Kanat)- Fernandao ile çıksan ki bu Fernandao'ya rağmen yine bu takım bu turu geçerdi!

Asıl ölümcül sorumu sona sakladım; Alper ve Volkan bu takıma katıldığında hangi mevkide oynayacaklar? 3-5-2 nin neresinde olacaklar?

Şimdi konuyu farklı bir yöne çekip yine sorular sormak istiyorum;

-Josef geçen maçtakinin neden 10 da 1 i kadar oynadı?

-Fernandao 2 maçtır ne oynadı?

-Koskoca Fenerbahçe, Fernandao'ya teklif varken neden satmıyor?

-10 Numara pozisyonunda Salih oynayacaksa yedeği kim?

-3-5-2'den ne zaman vazgeçeceğiz daha doğrusu "Daha ne kadar canımız yanınca vazgeçilecek?"

-Aziz Yıldırım'a kişisel olarak söz verdi mi Pereira "Şampiyonlar Ligine gidemezsek istifa ederim" diye?

-Zaman lazım, süre lazım, zaman lazım? Bu sözleri yine mi duyacağız?

-Şu takım açıkçası geçen yıla bakarak çok daha iyi bir kadroya sahipken neden bu kadro ile hiç geçen yıl ki taktik denenmedi?

-Şu takım geçen yıl rakiplere maç boyunca ortalama 2 pozisyon verirken "ki bence rekor" bu 3-5-2 ile kaç gol yedik bugüne kadar hiç düşünüldü mü?

-Sistem yeni, alışacaklar bahanesini ne zaman bırakacak teknik heyet?

-8 yıldır Şampiyonlar Ligine gidemiyoruz, 2 sezondur ligde şampiyon olamıyoruz ve kupa kazanamıyoruz! Fenerbahçe büyüklüğü elbette kupa büyüklüğü değil ama "Bu başarısızlığın telafisi nasıl olacak?"

Neyse benden Pereira'ya bir dost tavsiyesi;

"Ya hemen 4-2-3-1 sistemine döner ve o 2 liden birini Ozan yaparak dener ya da Salih'i dener, 10 numaraya da Hakim'i aldırır" sonrasında da yine geçen yıl 25 maç kazandıran taktiği oynatıp bizlere az da olsa
keyifli maçlar izletip iyi sonuçlar almamızı sağlar, ya da istifa edip daha da kanser etmez bizleri"

Ben Pereira’nın yerinde olsam (ki şu an Monaco zaferini kutluyorduk) 2 futbolcu yok diye karalar bağlamaz sisteme Emenike ve Stoch’u nasıl monte ederim diye düşünür ve ederdim! Aatıf elimde çok iyi bir yedek olarak maçta oynardı! Fernandao daha ilk maçın 20. Dakikasında hadi 10 dakikada sabır 30. Dakikasında çıkardı! Ama daha önce teklif geldiğinde, aldığı kilolardan ötürü “Satardım”. Caner disiplinsizdi de Fernandao değil mi? Ne demek ya 12 kilo almak? Ne demek! Van Persie gibi bir adamı kullanamadık ve adam eriyor gözümüzün önünde! Sebebi ise “Portekizce” bence! Pereira dil olarak uyuştuğu isimleri hiç yedeğe çekmiyor “Doğru konuşan Nani hariç” ki adam kaçarcasına gitti!

Neyse kurada kebap bir takım gelir, atarız 5 tane, hoooop süper zaferler! Satılmayan formalar (ki 155 TL az bence 2500 tl falan yapsınlar), alınmayan kombineler ve daha nicesi için hep taraftar suçlu demek de yanlış! Haziran’da Ersun Yanal’ı getirdim deyip formaları o gün satışa sunsalar idi şu an 200 bin forma satışı ve en az 45 BİN kombine satılmıştı! Neyse bakalım “Ölümüne Fenerbahçe” derken bunu kast etmemiştik ama “Kanser olup ölmeye” doğru gidiyoruz…

Ölelim de! Hepimiz ölelim Fenerbahçe Yaşasın…

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol