Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 DOPİNG
DOPİNG
19.08.2016

Öyle bir maç oldu ki Fenerbahçe için; 3 hafta önce Monaco maçı bittiğinde sezonun bittiğini düşünen taraftarlar, bu akşam maç hiç bitmesin istiyorlardı. Advocaat'ın takım içinde yarattığı doping etkisi, Fenerbahçe'nin bütün maçı rahat götürmesini sağladı. Ancak sonuç her ne olursa olsun, hemen havaya girilmemesi ve dikkatle analiz edilmesi gereken bir maçtı.

Evet maçı daha farklı kazanabilecek çok fırsat buldu Fenerbahçe ve rakibine de neredeyse hiç pozisyon vermedi ama bunda Grasshoppers'ın payıda fazlaydı. İsviçre temsilcisinin savunmada çok açık verirken, hücumda ise beceriksiz bir görüntü sergilemesi Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdı. Açıkçası bu takımı bizim ligimizin orta sıra takımlarının bile eleyebileceğini düşünüyorum. O yüzden de galibiyeti abartmak yerine öne çıkan güzellikleri belirtip, Fenerbahçe için tehlikeli olacak durumların altını çizmek bu maç için doğru yorum şekli olacaktır.

Fenerbahçe adına bireysel anlamda öne çıkan iyi şeylere bakacak olursak; Aatıf'ın sezonu açması, Stoch'un füzeleriyle dönmesi, geçen sezon yokları oynayan Persie'nin sorumluluk alması, Wiel'in her maç üzerine koyması ve tabi ki Salih'in maestro görevine soyunması sezon adına umut verici. Özellikle kiradan dönen Emenike, Salih, Stoch üçlüsü adeta yeni transfer gibi bir etki yaptı takıma. Takımsal olarak bakacak olursakta; Hücumu daha fazla düşünen, bloklar halinde hareket eden ve geçen sezona oranla daha fazla takım olgusuna sahip bir takım vardı sahada. Bu iyi şeylerin yanında ise birde dikkat edilmesi gereken hususlar çarptı benim gözüme. Mesela takım savunması hala ağır ve araya atılacak toplarla önde hızlı oyuncuları olan takımlar Fenerbahçe'ye karşı pozisyon bulabilir. Ayrıca savunma dörtlüsü yeni oyunculardan kurulduğu ve hala birbirine alışamadığı için, iyi organize olan takımlarda bu savunmaya karşı etkili olabilir. Fenerbahçe için dikkat edilmesi gereken bir diğer sorunda orta sahada kaptırılan toplar. Zaten ağır ve birbirini tanımayan savunma bloğu, birde hazırlıksız yakalandımı işler daha da zor hale gelebilir. Bu zaaflardan bugün Grasshoppers'ın yararlanamaması bu sorunların üzerini örtmez, daha kaliteli bir takım bu zaafları mutlaka değrelendirir o yüzden hocanın ilk çözmesi gereken yer burası bence.

Tabi bir parantezde takımını 2 günde hazırlayan Dick Advocaat'a açmak gerekiyor. 68 yaşındaki teknik adam geldiğinde herkes yaşından dolayı tepki göstermişti, fakat Advocaat emekli olmuş gibi değilde tecrübelerini sergileyen yaşlı bir kurt gibi çıktı. Özellikle kısa sürede takımı kenetlemesi ve takımdaşlık olgusunu kazandırması çok önemliydi. Fenerbahçe geçen sezon her ne kadar birçok yıldızı olsa da, takım olamadığı için kaybetmişti. Bu sezon Advocaat'la bu sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor. Sarı Lacivertliler eğer bu oyunun üzerine koyarak devam edebilirse, bu sezon çok takımın canını yakacağa benziyor...

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol