Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ACEMİLİK
ACEMİLİK
22.08.2016

Fenerbahçe lige kendisi adına ligin en zor deplasmanıyla başladı. TT Arena'da bile açıldığı günden bu yana 2 galibiyet alan Fenerbahçe, Başakşehir'e karşı deplasmanda sadece 1 galibiyet alabilmişti.

Aslına bakılırsa Başakşehir'le oynayacağı en iyi dönemde oynadı Fenerbahçe. Ligin henüz başı olması, Başakşehir'in Avrupa kupası maçından yorgun ve moralsiz dönmesi gibi etkenler Fenerbahçe'yi ön plana çıkarıyordu. Ancak maçın başında yapılan üstüste acemice hatalar sonucu yenen gol, zaten iyi savunma yapan Başakşehir'e karşı işleri çok daha zor hale getirdi. Emre'nin kırmızı kartı bir avantaj gibi görünsede, Abdullah Avcı'nın alan daraltarak ve oyunu sıkıştırarak yaptırdığı savunmayı bir türlü aşamadı Fenerbahçe. Birde üzerine Mehmet Topal'ın kırmızı kart görmesi, SarıLacivertlilerin oyundan iyice kopmasına sebep oldu. Son dakikalarda ise Van Persie'nin şutunda Volkan Babacan'ın olağanüstü kurtarışı jeneriklere girecek cinstendi.

Fenerbahçe adına geçen maçtan sonra savunma ağırlığı probleminden ve çıkarken kaptırılan top kayıplarının yaratacağı sorunlardan bahsetmiştim. Bu maçta hem ilk yarının hemde ikinci yarının başında, Başakşehir'in baskılı oyununa karşı sürekli top kaybı yaptı Fenerbahçe orta sahası. Hem Salih hemde Ozan o bölgede çok acemi kalıyorlar ve çok şey yapmak isterken maalesef hiçbirşey yapamıyorlar. Zaten golüde böyle bir top kaybı sonunda yediler. Fenerbahçe yönetimi eğer orta sahaya bir takviye yapacaksa, bu mutlaka tecrübeli ve soğuk kanlı birisi olmalı. Çünkü gençlik enerjisi Salih ve Ozan'da yeterince var. Onlarda eksik olan şey tecrübe. Mesela Salih hücumda zaman zaman çok önemli işler yapsa da, bazen o kadar gereksiz zorlayıp o kadar zor paslar denedi ki. Aslında bunlara hiç gerek yoktu. Bugün Salih'i izlerken aklıma rahmetli Cruyf'ün çok güzel bir sözü geldi. ''Futbol basit bir oyundur, zor olansa basit oynamaktır'' demişti efsane. Salih bu sözü kendine feyz alsa çok daha iyi olur.

Hücum demişken; Bugün Fenerbahçe'nin beklenen pozisyon zenginliğinden uzak olmasının bir sebebi de, henüz takımla ilk resmi maçlarına çıkan Alper ve Volkan'ın kondisyon ve maç eksikliğiydi. İki oyuncuda yapabileceği birçok şeyi bu yüzden yapamadılar. Sezon ilerledikçe iki oyuncuda maksimum düzeyde katkı verecektir ama bu maç için doğru tercih Avrupa maçlarında da kullanılan Aatıf, Stoch ikilisi olurdu ve duruma göre Alper, Volkan tercihi yapılabilirdi.

Sonuç olarak Fenerbahçe ilk haftadan belalı deplasmanından kurtuldu. Henüz hoca geleli 1 hafta bile olmamışken tabloya kötümser yaklaşmamak gerek. Grasshoppers maçını nasıl abartmamak gerekiyorsa, bu maç içinde çok kötü yorumları yapılması yanlış olur. Sağlıklı bir Fenerbahçe değerlendirmesi yapabilmemiz için önümüzde en az 3 haftalık bir geçiş süreci var. O zamana kadar ne kadar az hasar verilirse, o kadar güzel gelir Fenerbahçe için ligin sonu.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol