Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 4 HAFTALIK RÖTAR
4 HAFTALIK RÖTAR
20.09.2016

Tarihin en kötü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe , bu akşam ligin açık ara en zayıf halkası olan rakibi karşısında kötü duruşa dur diyerek ufak da olsa taraftarlarını mutlu etti . Skor kulağa hoş gelse bile maçı izleyen herkesin de gördüğü üzere Fenerbahçe’nin çok çok iyi oynadığını söylememiz yanlış olur .

Zira yıllardır bildiğimiz Türk Medyası düne kadar yerden yere vurduğu Fenerbahçe’yi yarın göklere çıkartacaktır. Buna aldanmak en büyük hata olur .

Maça bizi tüm sezon çıldırtan PEREIRA’nın orta sahası ile çıkmış olmak Fenerbahçe’lileri ne kadar korkuttu ise yine o orta sahadan 2 ismin maçın ilk 2 golünü atması da bir o kadar manalı oldu . Ancak bu orta saha kurgusunun bu maçta tutması asla izleyenleri yanıltmasın. Size açık açık söylüyorum bu orta saha kurgusu ile bu takım anca Kasımpaşa’yı yener . Çünkü dünya üzerine şampiyonluğa oynayan hiçbir takım JOSEF-TOPAL-OZAN ayarında ve vasıflarında 3 oyuncu ile sahaya galibiyet ve iyi oyun için çıkmaz .

Alınan güzel sonuç tabi ki takıma moral motivasyon ile beraber kaybedilen özgüvenin geri kazanmasını da sağladı . Geçen sene 34 maçta alınamayan 5 gollü bir galibiyet kazanılması da gecenin pozitif yanı oldu . Bir başka pozitif yan da Lens , Josef , Ozan ve İsmail gibi oyuncuların bu maçtan kendilerini mutlu ve yararlı hissederek ayrılmaları oldu .

Lens’den bahsedecek olursak .Güçlü , kuvvetli ve en önemlisi futbolu bilen bir isim . Öyle ahım şahım yetenekleri belki yok ama takıma faydalı olacağı kesin . Bugün bu takımın sağ kanat forveti benim diyerek çimlere imzasını attı . Volkan Şen de son vuruşlardaki beceriksizliğini yendiği takdirde bu takımın banko sol kanat ön oyuncusu olacaktır . Geriye kalan tek yer için RVP-SOW-EMENIKE-FERNANDAO … kıyasıya bir rekabet içine girecekler. Gönlümden geçen eski günlerine dönse tabi ki RVP ama şu anki formu ile kimse kusura bakmasın EMENIKE o formayı giyer .Benim orta sahadaki kreativite yokluğu için özellikle iç sahada baskı kurduğumuz maçlarda banko adayım forvet arkası bir RVP olacaktır . Yıllarca oynadığı bölge olan bu alandan 2 kez gol krallığı bile yakalayan efsane ALEX yerini doldurmak mümkün tabi ki değil ama o pozisyonda bir defansif oyuncu oynatmaktansa RVP’yi o bölgeye hem mental hem de fizik olarak hazırlamamız belki de alamadığımız 10 numara eksikliğini kapatacaktır . İddiam şu 3 yılda Diego Ribas’on o bölgede oynayarak attığı golü ve yaptığı asisti tek sezonda yapacağıdır .

Fenerbahçe’de en önemli zafiyet takım boyunun uzadığı anlardaki oyun üstünlüğünü rakibe tamamen kaptırmak . Bu problem idmanlarda özelikle SKRTEL-KJAER üzerinde taktiksel çalışmalarla zamanla giderilebilir .Fenerbahçe gibi büyük bir takımın 2 stoperi FENERBAHÇE ataktayken kramponlarını orta saha çizgisine basmıyorlar ise bu takım hem bloklar arası kopukluklar yaşar hem de daha çok koşacağı için yorulur .

Şimdi önümüzde fikstür şansı diyeceğimiz bir Gaziantep maçı var . Şu kötü döneme Kasımpaşa ve Antep gibi ligin en zayıf takımlarının denk gelmesi belki de olası bir ligden erken kopma felaketini önleyecek ama bir sonraki hafta oynanacak Osmanlıspor maçı bize şunu gösterecek . Ya Bu takım şampiyonluğa oynayacak diyeceğiz ya da bu sene Fenerbahçe 1 kazanır 1 kaybeder düşe kalka sezonu 3-4 bitirir onu göreceğiz. Dilerim ilki gerçekleşir ve yıllardır her sezon zirveye son haftaya kadar oynamış olan Fenerbahçe taraftarını bu sezon erkenden üzmez.

Bunun için de tek çare devre arası transfer dönemine kadar zirveden kopmamak olacaktır . 2 derbiyi de Kadıköy’de oynayacak olması da hesaba katılırsa ocağa zirveye ortak girecek bir Fenerbahçe kim bilir belki de sezonu zirvede tamamlama şansına devre arası nokta atışı bir transfer yaparak kazanabilir. Bekleyip göreceğiz .

MAÇIN 3 ADAMI : LENS – JOSEF – EMENIKE

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol