Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 DERBİ OYNAMAYI BİLMEK
DERBİ OYNAMAYI BİLMEK
06.02.2017

İyi futbol oynamak. Formda olmak. Favori olmak. Her zaman avantaj da olsa DERBİLERDE asla veya asla galibiyeti getiren faktörlerden biri olmaz, olmadı, olmayacaktır da.Çünkü DERBİ kazanmak BÜYÜK TAKIM olmaktan geçer.

Bugün FENERBAHÇE belki iyi top oynamadı. Ama büyük takım gibi oynadı ve son yıllarda bariz üstünlük kurduğu derbi maçları istatistiklerine bir yenisini daha ekledi.

Maça çıkabileceği en iyi 11 ile başlayan iki takım sahada ilk 15 dakika birbirlerini tarttıktan sonra Beşiktaş ev sahibi olmasının da avantajıyla daha çok topa sahip olup, karşı kaleye yüklenen takım oldu. Buna karşın ilk yarının en net pozisyonunu LENS ile yakalayan FENERBAHÇE idi .Kötü kontrol golün kaçmasına sebep olurken, Beşiktaş ise özellikle TALİSCA ile önemli şanslar yakaladı. İki ay evvel KADIKÖY’de tüm maç kaleye şut çekemeyen hatta ceza alanına giremeyen BEŞİKTAŞ evinde oynamanın da avantajıyla 20. Dakikadan sonra daha üstün olan taraftı. RVP ile girdiği ikili mücadelede hakemin düdüğü çalması sonrası TOSİÇ sakin kalıp amatörce RVP’ye kafa atmasa sonuç nasıl olurdu kimse bilemez ama o cahilce hata maçın tüm seyrini değiştirdi .Beşiktaş taraftarının burada sorgulaması gereken hakem değil saçma sapan hareketle takım arkadaşlarını yalnız bırakan TOSİÇ olmalıdır.

Kart sonrası futbol adına çok çirkin şeyler yaşandı. Marcelo’nun RVP’nin kafasına vurması Şenol Güneş’in RVP ve KJAER’in üstüne yürüyüp elle tacizde bulunması. Beşiktaş tüm sezon boyunca hakemler tarafından kollanmaya alıştığı için bu karara en çok şaşıran yine onlar oldu. Demek ki hakemler Beşiktaş’tan da oyuncu atabiliyormuş. En çok buna onlar şaşırdılar.

İkinci yarı ŞENOL GÜNEŞ maça saçma bir kararla ATİBA’yı stopere çekerek başladı. SOW’un muhteşem röveşatası futbol adına büyük bir talihsizlikle direkte patlayınca dank etti sanırım ve MİTROVİÇ’i oyuna sokup ATİBA’yı tekrar orta sahaya çekti bu kararda gecikseydi maç daha erken kopabilirdi. Beşiktaş 10 kişi kalmasının da etkisiyle maçı yarı sahasında kabullenirken, kalabalık savunmalara karşı yaratıcılıktan uzak FENERBAHÇE takımı pozisyon üretmekte tıkanıp sadece topa sahip olmaktaydı. O anlarda Beşiktaş, FENERBAHÇE’nin tuzağına ilk kez düştü. 10 kişi ile rakip yarı sahaya yerleşmesinin bedelini ani bir kontaratakla bu işin en iyi yapanı LENS ile kesen FENERBAHÇE, maçın tartışmasız ADAMI ROBIN VAN PERSIE ile golü bulunca, maç da bir anlamda artık kazananı belli bir oyuna dönüştü. Çok geç olsa da QUARESMA’yı sola çekerek o ana kadar ilk defa etkili olmaya başlayan Beşiktaş bir iki serbest vuruştan öteye geçemezken, OZAN TUFAN kolay olanı değil zor olanı yapıp skoru 2-0 a getiremedi.Ama birkaç dakika sonra LENS skoru 2-0’a getirdi ama o golü de hakem düdüğü çalmasına rağmen daha düdük çalmadım bahanesiyle iptal etti. Ayrıca kaleciye karşı karşıya kalan ve apaçık geriden çıkan JOSEF’e ofsayt çalması ise apaçık komedi idi.

Maçın son anları ise adeta futbol adına bir utançtı.Sahaya giren Beşiktaş’lı yedekler. Sahaya atlayıp futbolculara saldırmaya çalışan Beşiktaş’lı taraftarlar.

Fenerbahçe iyi oynayarak değil akıllı oynayarak bir derbi daha kazanırken Türkiye Kupasında da yoluna devam eden tek büyük oldu.

TT ARENADA ilk derbiyi kazandıktan sonra VODAFONE ARENADA da ilk derbiyi kazanan ve namağlup unvanını silen FENERBAHÇE bu sene çokça üzdüğü taraftarını mutlu ederken DERBİLERDE tartışmasız EN İYİ olduğunu bir kere daha herkese kanıtladı.

Vodafone Arena çok güzel, modern ve tekolojik bir stadyum ama inanın İNÖNÜ Stadındaki atmosfer ve baskı bu statta yok. Maçın başlangıcı hariç tüm maç FENERBAHÇE taraftarını susturamadılar ve deplasmanda olmasına rağmen FENERBAHÇE taraftar şov yaptı.

Buradan çıkan sonuç şu, Sevgili AZİZ BAŞKAN bu taraftarla artık barışma zamanı geldi de geçmiyor mu?

Maç sonu fair playden uzak bel altı açıklamaları yapan sözde centilmen ŞENOL GÜNEŞ ve kazandıkları zaman önemi büyük olan ama kaybettikleri için SÜT KUPASI olan TÜRKİYE KUPASI’na bu yakıştırmayı yapan BJK başkanını kınıyorum.

Özet olarak maçın en iyisi olmasa da maçın adamı olan RVP bir gol artı bir oyuncu attırarak maçı FENRBAHÇE’nin almasının en önemli faktörüydü. Bugün içine EMRE BELÖZOĞLU kaçmış bir RVP izledik. Rakipte ise MARCELO ve OĞUZHAN gereksiz bir gerginlik ve agresiflik içinde idi. Maçın adamı olasa da RVP Fenerbahçe adına MARCELO ve OĞUZHAN ise Beşiktaş adına bugün futbolun centilmenliği namına kötü bir gece yaşattılar bunu da söylemeden geçemeyiz.

Şimdi gözler TFF ve TAHKİM KURULU’nun vereceği kararlarda. Bu kadar sahaya atılan yabancı madde, sahaya atlayan taraftarlar sonrası bakalım FENERBAHÇE’ye oldukları kadar acımasız olabilecekler mi?

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol