Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 3 puandan çok daha fazlası
3 puandan çok daha fazlası
20.11.2017

Kadıköy’de soğuk ve yağmurlu bir akşam. Maç öncesi Bağdat Caddesindeyim, önceki senelerde herkesin sarı-laci formalarla gezdiği, bayram havası yaşanan caddede tek tük formalı taraftar görüyorum. Stadyumda ise satılan kombine sayısından bile daha az bir taraftar topluluğu var. Valbuena – Neto – Alper – Isla mecburiyetten kadroda yer almazken, Ozan-Hasan Ali teknik adam tercihiyle kulübede maça başlıyor.

Fenerbahçe için yine bir ya tamam ya devam maçı…

Bu taraftar maalesef "bu tamam mı devam mı" niteliğindeki maçlardan bıktı, usandı.
Son 5-6 maçtır KOCAMAN’ın ısrarla oynattığı ama hiçbir verim alamadığı baklava 4-3-2-1 sisteminden vazgeçip FENERBAHÇE’nin başarıya ulaştığı senelerdeki 4-2-3-1 sistemine geçtiği bir gece yaşıyoruz. Eksikler olsa da bu sistemde hem GIULIANO hem DIRAR daha verimli oluyor bu bir gerçek.

Orta sahanın göbeğine yaratıcılıktan uzak ikili TOPAL-JOSEF ile oyuna başlasak da, sistemin işlemesi sonucu, maça tamamen hakim taraf FENERBAHÇE oluyor. Karambolde gelen gol ile öne geçilmesine rağmen, son 2 maçtır 3-1 ve 1-0 dan verilen maçlar yüzünden taraftar endişeli. 2. yarı başında bir anlık çizgi savunmasında verilen açıkla SİVASSPOR tek bulduğu pozisyonda skoru eşitliyor 1-1.

Bu dakikada KOCAMAN o ana kadar sahanın en istekli ve iyilerinden biri olan AATIF’ı oyundan çıkartıp, SOLDADO’y oyuna alıyor. Herkesin düşündüğü gibi de 4-4-2 ye falan döndüğü yok. Futbol cahilleri bunu öyle yorumlasa da, açık ve net olarak o dakikadan itibaren JANSSEN kanatta, SOLDADO ise forvette. Ama bu kumar gelen golle tutuyor. Hop oturup hop kalktığımız ve 2 kez JANSSEN‘in vuruşunda direğe takılan top, SOLDADO’nun yarı röveşatasıyla ağlarla buluşuyor. İşte o an FENERBAHÇE’li futbolcuların sevincini görseniz inanın hiçbir futbolcuya kızamazsınız. Ben hep söylüyorum. Bu futbolcu gurubunda herkes elinden geleni yapıyor, mücadelesini ortaya koyuyor, koşuyor, saldırıyor. Ama kapasiteleri bu kadar, yaratıcı oyuncu sayımız az, üstüne üstlük yaratıcı bir taktikle hücum varyasyonları yaratacak antrenörümüz de yok.

2-1 den sonra resmen takımını ve takım arkadaşlarını sabote edercesine oyundan adeta zorla kendini attıran BIFOUMA maça noktayı koyuyor. SOLDADO 20 dakikada buram buram yetenek kokan 3 golüyle hem maçı alıyor, hem de taraftarın gönlüne su serpiyor.
Soldado’dan beklenen bu. Fenerbahçe aslında SOLDADO gibi müthiş gol vuruşu olan bir santrfora, JANSSEN gibi rakibi dağıtan, yoran, defans oyuncularıyla boğuşan ve baskı yapan bir santrafora, FERNANDAO gibi oyun rakip sahada kilitlendiği an kullanabileceği uzun boylu, hava hakimiyeti olan, güçlü bir pivot santrafora ve her ne olursa olsun ismiyle, kariyeriyle ve kimsenin beklemediği anlarda tek dokunuşuyla tabelayı şu bitik haliyle bile değiştirebilecek VAN PERSIE gibi bir santrafora sahip.

25 gol atarak ligin gol yollarında en aktif takımı G.Sarayın sadece 2 gol gerisinde olduğunu da unutmayalım. Fenerbahçe’nin problemi gol pozisyonu üretmekle alakalı, asla gol kaçırmakla alakalı değil. Ligin girdiği pozisyonları gol yapmakta en efektif takımı olması zaten bunun apaçık göstergesi.

Şimdi bu dakikadan sonra BAYRAM HAVASI yaşamak, yanlış. Bir galibiyetle tüm bulutlar dağıldı, takım rayına oturdu demek hata. Çünkü FENERBAHÇE’nin SİVAS’ı sahasında yenmesi kadar normal bir sonuç olamaz. Önemli olan artık, hücum futbolu oynamaya başlamak. Ve ANTALYA deplasmanıyla beraber galip gelmeye devam ederek bir seri yakalayıp, ilk yarıyı maksimum üst grubun 3-4 puan gerisinde tamamlamak.

Çünkü bu sene rakibin tek değil. BAŞAKŞEHİR bu yarışın sonuna kadar içinde olacak ve açık ara en iyi top oynayan ekip. G.Saray sendelese de özellikle küçük maçları kazanmakta çok başarılılar ve onlar da sonuna kadar yarışta olacaklar. Beşiktaş ise zaten kadrosu gereği yarışta olacak.

O yüzden devre arası son 3-4 sene yaşananlar gibi boş veya saçma sapan bir transfer sezonu geçirme şansımız yok. Bu takıma bir solbek, bir sağ açık hatta mümkün ise bir çift yönlü orta saha oyuncusu almak zaruri .Aksi takdirde şampiyonluk ne yazık ki hayal olur.
Fenerbahçe bu hafta sadece 3 puan kazanmadı.

BJK ve GS galip gelemediği için 8 puanlık maç kazandı.
MEHMET TOPAL’ı kazandı.
VOLKAN DEMİREL’i tamamen kazandı.
ROBERTO SOLDADO’yu alkışlarla kazandı.
Artık ne yap et ama ANTALYA’dan 3 puanla dön… BAŞKA ÇARE YOK…
Maçın en iyi 3 adamı; DIRAR, SOLDADO, JANSSEN

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol