Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 YANLIŞ TERCİHLER, GEÇ HAMLELER VE FORMSUZLUK!
YANLIŞ TERCİHLER, GEÇ HAMLELER VE FORMSUZLUK!
24.11.2019

Fenerbahçe bir milli maç arasında daha puan kaybetmeyi başardı. Başardı diyorum çünkü sarı lacivertliler sahada kazanmamak için elinde geleni yaptılar.

VEDAT MURİÇ ARANDI
Hafta içinde birçok kişi gibi ben de Vedat Muriqi'nin sakatlığının büyük bir etki yapacağının bilincindeydim. Mevlüt Erdinç'in büyük maç eksiğini bilsem de tecrübesiyle maç kurtarabilir diye düşünüyordum ki Mevlüt de sakatlar kervanına katıldı. Bu aşamada açıkçası Ersun Yanal'ın teknik direktörlük faktörünü devreye sokarak forvetsiz Fenerbahçe'yi Yeni Malatyaspor karşısında uçurmasını bekliyordum. Tecrübeli teknik adam bugün formsuzluğu ve yanlış kararlarıyla beni en çok şaşırtan isim oldu, Emre Belözoğlu'nun formsuzluğu bile bu kadar şaşırtmadı da diyebiliriz.


ALPER FUTBOLU BIRAKMIŞ
Neden, nasıl ve neye göre bilmiyorum ama her gelen teknik adamın Alper Potuk isteğini anlamıyorum anlam da veremiyorum. Futbolculuğu 3-4 sene evvel bırakmış olan Alper Potuk'un bugün ilk 11'de sahaya çıkması şüphesiz herkes gibi beni de çıldırtmaya yetti diyebilirim. Tecrübesiyle takıma ağabeylik etmesini beklediğimiz bir Alper sizce olabilir mi? Cevabınız hayırdır muhtemelen... Peki Ersun Yanal ne yapmalıydı? Ferdi, Zajc ve bir nebze Tolgay'dan bu maç yararlanmak elbette Ersun Yanal'ın yapması gereken bir şeydi. Haydi diyelim bir hata yaptın ve Alper'le 11 başladın, peki dakika 71'e kadar neden oyuncu değiştirmek için bekliyorsun? Yapılan değişiklik hataları kimse kusura bakmasın ama Ersun Yanal'ın afilli imzasıyla atılmıştır. Gole ihtiyacı olan bir dakikada Tolga, Jailson değişikliği anlamsız olmuştur. Zajc'ı çok beğenen biri olarak bu maçta kurtarıcı rolünü gayet de üstlenebileceğini düşünüyorum, üstelik Zajc'ın gitmesini istiyorsanız bu maçlarda oynatacaksınız ki talipleri artsın ve yok yere satılmasın. Takımda herkes mi kötüydü derseniz ben Tolga Ciğerci'nin yine iyi, verimli bir oyun oynadığını söyleyebilirim. Peki yeterli mi? Tabii ki değil. Evet sakatlıklar zorladı ama Ersun Yanal geç ve yanlış hamlelerle skora doğrudan etki sağladı diyebilirim.

ANLAM VEREMEDİĞİM BİR BAŞKA OLAY

Sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama oyundan çıkan Alper Potuk'un ağır adımlarla yürümesi bir tek beni çıldırtmış olamaz. Dakika 71, liderle arandaki puan farkı açılıyor ve rakibin Trabzonspor senin yukarına çıkıyor ve sen yürüyerek oyundan çıkıyorsun. Kusura bakmayın ama burası Fenerbahçe ve sen Malatya deplasmanında maç berabereyken yürüyerek oyundan çıkamazsın. Anlam veremediğim olay ise kimsenin Alper'e hızlı ol dememesi bu da sıkıntının bambaşka bir süreci.

Talihsizliklerin de olduğu bir maç izledik, ligin en iyi penaltıcılarından biri Emre Belözoğlu'nun kullandığı penaltı tam bir fiyasko desek yersiz olmaz ama Kaptan'ın da kredisi bu penaltıyla bitmez elbette...

Kruse, Vedat Muriqi'nin takıma dönmesiyle takımın toparlanacağına canı gönülden inansam da Ersun Yanal'ın son dönemdeki formsuzluğu kafamı karıştırıyor. Umarım takım bir an önce toparlanır, çünkü bu sezon parola şu: Omuz Omuza Şampiyonluğa! başka bir şey düşünmeyelim. Bu maçtan futbolcu ve teknik ekibin dersler çıkaracağını umuyor ve gelecek hafta vura kıra bir 3 puan bekliyorum. Gelecek hafta görüşmek üzere...

Bana ercanertan@sportakustv.com veya @sportakustv uzantılı tüm sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol