Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ADALETİNİZ BİLE ADİL DEĞİL!
ADALETİNİZ BİLE ADİL DEĞİL!
01.12.2019

Bugün ilk kez hiçbir şey yazasım gelmedi diyebilirim... İnanın bana bazı insanlar "Süper Lig izlemiyorum ben, Premier Lig candır" derlerken "Olur mu ya Süper Lig de iyi..." şeklinde cevap veriyordum. Ama bugün bir kez daha gördüm kü bizim ligimizde futbolun "f" harfi dahi oynanmamakta.

Aslında bu maçı Ersun hocanın da dediği gibi yorumlamak hiç içimden gelmiyor. VAR denilen icadın doğru çalışma mekanizması hep Fenerbahçe maçlarına denk geliyor ve artık bunun kasıtlı olduğunu düşünüyorum.

EMRE'NİN PENALTISI NEDEN TEKRARLANMADI?

Çok fazla sizi sıkmadan düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle Fenerbahçe bilindiği üzere iyi oynamıyor. Sahada en iyi oynayan Garry Rodrigues ve Luiz Gustavo idi ki kendisi de o kadar koşmanın bedelini kırmızı kartla ödedi. Peki aslında biz neye kızdık? Yani penaltı tekrarı doğru karar mı? Evet doğru karar ama daha önce hiçbir maçta bu hata gündeme VAR odaklı gelmezken bu maçta birden akıllara VAR'a gitmek geldi, üstelik Moses golü attıktan sonra. 2-1 öne geçen Fenerbahçeliler birden 2-1 geri düştü... Peki Emre'nin penaltısını kurtaran Farnolle önde değil miydi? Eski bir kaleci olarak şunu ifade etmek isterim ki bir kaleci penaltı kurtarmak için mutlaka ileri gelmelidir bu kural zaten saçma ve kaldırılmalıdır. Yani sözün kısası VAR sadece Fenerbahçe aleyhine devreye giriyor. Göztepe maçında gördük ki nizami olduğu bariz görülen golde bile 4 dk. oyun durdurularak niyet açık şekilde belli edilmiştir.

ADALET GEREK!

Hakem hakkındaki düşüncelerim bundan ibaret. Karar doğru, ancak penaltıyı kullanan Göztepeli'nin yaptığı da IFAB'a göre yanlıştır, yani tamamıyla durup kaleciyi yanıltmak da hatadır ve endirek serbest vuruşa kadar yolu vardır, VAR amcamız bunu da tabii ki görmezden geldi. Ne diyelim herkesin adaleti şaşar Allah'ın adaleti şaşmaz. Fenerbahçe bu sene şampiyon olmak için futbolunu geliştirip hakemleri de yenerek galip gelmelidir, bunu da umarım yapacağız.

SON SÖZ...

Son sözüm de Göztepeli bazı futbolculara... Ya hu ne güzel top oynuyorsunuz ama bırakın da biraz maç izleyelim, her pozisyonda yere atlanarak olmaz, olmamalı... Süper Lig takımlarının alerjik rahatsızlığı bu, her pozisyonda yerdeyiz ve bu artık göz zevkimizi bozar oldu. Tüm takımlarımız bu konuda hassas olmalı ve yerden kalkarak oynamalıdır.
Bu hafta da performans konuşamadık... Adaletin sadece Fenerbahçe aleyhine sağlandığı kurtlar sofrasındayız, Pardon filminden çok sevdiğim bir replikle yazıma son veriyorum "Adalet dediğiniz şey çok da adil bir şey değil demek ki..." umarım gelecek hafta daha neşeli, futbol konuşacağım bir yazı yazarım. Yine de şunu söylemekte yarar var. HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK FENER!

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol