Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 FARKLI GALİBİYETLERİN HASTASIYIZ!
FARKLI GALİBİYETLERİN HASTASIYIZ!
06.12.2019

Geçen haftaki yazımın sonunda gelecek hafta daha mutlu bir yazıyla gelmek istediğimi belirtmiştim çok şükür ki Fenerbahçeli futbolcular bugün haftaiçinde ne kadar çok çalıştıklarını gösterdiler. Ara ara maçın temposu düşse de sarı lacivertli takım istediği anda vites yükselterek maçı kazanmayı bildi. Maçtan bazı dikkat çeken yerleri sizinle paylaşmak istiyorum.

İLK 11 TERCİHİNİ KISMEN HATALI BULDUM
Aslında geçen hafta Zanka'nın kesilip Sadık'ın oynayacağına pek ihtimal vermiyordum, ancak değerli spor muhabiri ağabeyim Sercan Hamzaoğlu Sadık'ın 11 denendiği müjdesini vererek bana "vay be" dedirtmişti. Öte yandan sezonu kapatan Victor Moses'ın yerine bu sefer Ferdi Kadıoğlu'nu bekliyordum ki bu bekleyiş 45 dakika kadar gecikti. Onun dışında ilk 11, olması gerektiği gibiydi.

GOLÜN ARDINDAN MUAZZAM REAKSİYON
Erken gelen Gençlerbirliği golü buz etkisi yaratsa da Fenerbahçe'nin yıldız forveti Vedat Muriqi yine takımını kabustan uyandırmasını bildi. Attığı 2 golün dışında özellikle ilk yarıda muazzam işler başaran Vedat, ikinci yarı birkaç maç eksiğini hissettiren cinsten bir düşüş yaşadı. Yine de 2 gol için ayrıca tebrik ediyorum Kosovalı forveti. Takımda kimleri beğendim diye uzun uzun düşündüm yazıdan önce ama aklıma neredeyse takımın tamamı geldi diyebilirim. Sahada Emre'den Ozan'a Ozan'dan Altay'a herkes harika oynadı. Takımımız kendi evindeki bu harika performansı deplasmana da taşırsa şampiyonluğun uzak ara favorisi Fenerbahçe'dir!

GELELİM FERDİ'YE!
Sarı lacivertli taraftarların uzun süredir ilk 11 oynaması gerektiğini savunduğu Ferdi Kadıoğlu, oyuna girdikten sonra harika bir performans sergiledi. Attığı çalımlar kadar defansif olarak da iyi işler çıkaran genç yıldız, muhteşem füzesiyle Ersun Yanal'a "ben buradayım" dedi. Gelecek hafta oynanacak olan kritik Sivasspor maçında kesinlikle ilk 11'de olması gerektiğini düşünüyorum.

TOLGAY VE SADIK...
Bu hafta Ersun Yanal'ın kararıyla kadroya tekrar giren Sadık performansıyla Zanka'dan daha formda olduğunu gösterdi. Kritik müdahaleleri ve Muriqi'nin ilk golünde atağı başlatan pasıyla benden tam not aldı diyebilirim. Oyuna sonradan giren Tolgay Arslan da kısa süre oyunda kalsa da mücadeleci duruşuyla şu anlık Emre'nin iyi bir alternatifi olabileceğini gösterdi, uzaktan attığı akıl dolu şut gol olsaydı tam üzümlü kek olurdu ama ne yazık ki olmadı...

Artılarla dolu haftada kritik 3 puan alındı. Ersun Yanal'ın lider Sivasspor'a karşı iyi bir 11 ve mücadeleci bir takım çıkarmasını umuyorum, deplasman fobisini bir şekilde yenmesi gereken takımımızın kazanmaktan başka çaresi yok. Takımımıza Sivas deplasmanında canı gönülden başarılar diliyorum.

Sözlerimi bitirirken ufak bir parantez de hakem 3'lüsüne açmak istiyorum. Orta hakem Ali Şansalan, maçta kritik anlarda doğru kararlar vererek ve VAR hakemini doğru durumlarda devreye sokarak iyi ve eyyamcılıktan uzak bir performans gösterdi. Yardımcıları da ofsayt kurallarını çok iyi bir şekilde uyguladı. Maçtaki tek hatanın Tolgay'ın şutunda Gençlerbirliği kalecisi Ertaç'ın dışarıya çıkmasını es geçen yardımcı hakem tarafından yapıldığını belirtirsem sanırım yanılmam. Ufak tefek hatalar da elbette olacaktır. Haftaya Sivasspor'u yenerek şampiyonluk şarkıları söylemek istiyorum. Umarım olacak...

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol