Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 FENERBAHÇE'DE IŞIK GÖREN VAR MI ?
FENERBAHÇE'DE IŞIK GÖREN VAR MI ?
04.08.2017

Sezonun Kadıköy’deki ilk maçı, 52.000 kapasiteli statda 35.000 kişinin olmasını bile dün sevinçle ve büyük bir coşkuyla anlatanları görünce, çok değil 1-2 sezon öncesine kadar neredeyse her maç tıklım tıklım olan KADIKÖY’ü düşünüp üzülmeden edemedim. Ama TARAFTAR yerden göğe kadar haklı. Taraftar başarısızlıklarla ve yanlışlarla en kötüsü de sürekli kötü karar ve tercihlerle geçen 3 sezonun ardından beklentilerini karşılayacak bir takım ve kadro görmek istiyor fakat şampiyon olamasa bile her sezon TRANSFERDE şampiyon olan FENERBAHÇE maalesef bu sene , henüz sene başından , bana vermediği gibi , taraftarlara da hiçbir ÜMİT vaat etmiyor…

Maçtan ve turdan çok bahsetmek istemiyorum. Sturm Graz , gücü ve çapı belli olan bir ekip ,stoper ikilisinin ikisinin birden sakat olması sebebiyle her 2 maçta da orada 17 yaşındaki bir gençle mücadele etmek zorunda kaldılar . Ve buna rağmen FENERBAHÇE her iki maçta da rakip kalede doğru dürüst pozisyon dahi bulamadan turu geçti.

Aslında çok basit bir oyun FUTBOL, doğru strateji ve kararlar almak en önemli detay . Fenerbahçe uzun süredir Şampiyonluğa oynayan ve ilk ikiden kopmayan bir takım , geçen sezon hariç bu uzun yıllardır böyle süregeldi .Peki son dönemlerde ne eksikti FENERBAHÇE’de ?

Sıkıntılar büyüktü lakin geniş pencereden bakarsak , sıkıntı DEFANSİF anlamda asla yaşanmadı , sıkıntı tamamen HÜCUMSAL zafiyet ve seyir zevkiydi.

Aslında TÜRKİYE liginde ŞAMPİYONLUĞA oynayan bir takımsanız , hücum GÜCÜNÜZ sizi ŞAMPİYON yapar. Bakın son yıllardaki BEŞİKTAŞ’a veya daha önce ALEX’li yıllardaki FENERBAHÇE’ye … Geçen sezon BJK’nin Fenerbahçe’dan daha güçlü bir savunma hattı olduğunu kim konuşabilir. Ama şampiyon Beşiktaş oldu. Çünkü özellikle yerel ligde defansif oyun anlayışı ,ŞAMPİYONLUKTAN uzaklaşmak için aptalca bir karar . Hedef AVRUPA ise tabi ki , sağlam bir savunma yapısı ve kollektif bütünlük şart ama TÜRKİYE’de şampiyonluğun ANAHTARI çok açık…SALDIR..SALDIR..SALDIR ..

Peki FENERBAHÇE kadrosu , bu dediğimizi yapabilecek , rakibi yarı sahasına hapsedebilecek , sağlı sollu ataklar ve şutlarla rakibi boğabilecek bir GÜCE SAHİP Mİ ?

NE YAZIK Kİ HAYIR …

Peki , lig yarışından erken kopmuşsun . Devre arası bile avaz avaz takviye şart diye takım bağırırken transfer yapmamışsın. Ligi çok kötü bitirmiş ve yeni sezona da şu an itibari ile sadece 1 hafta uzakta kalmışsın,Dün forvetin AHMETHAN . Ya kimse kusura bakmasın , FENERBAHÇE çok kötü yönetiliyor .

Geçen sezonun en iyi 3 adamı kim ? açık ara LENS, KJAER ve TOPAL . Sen zaten rezalet geçmiş bir sezonun ardından GÜÇLENMEN gerekirken , en iyi 3 isminden ikisini kaybetmişsin , hatta LENS’i direk şampiyonluktaki en büyük RAKİBİNE kaptırarak yanlış üstüne yanlış yapmışsın .

Hücümda belini VALBUENA’ya bağlamış , gol ayağı olarak sadece RVP’ye kalmışsın. Taraftar artık çok akıllı ve bıkkın.Hepsinden ziyade ÜMİTSİZ , HEYECANSIZ ve KIZGIN .Yıllardır burada neler yapılması gerektiğini yazmaktan ve eleştiri yapmaktan ben yoruldum .

Lige 1 hafta kalmış hala transfer yapamamışsın .

Orijini defansif olan DIRAR ile LENS’in boşluğu dolmaz … Orta sahada 2 tane defansif yani (6 numara) oyuncu ile şampiyon olunmaz . Daha ilk maçta ıslıklanan sol bek HASAN ALİ ile bu sezon bitmez . Forvette güçlü , hızlı ve gol vuruşu olan bir forvet olmadıkça zirve yarışı yapılmaz.

Kabul ekonomik FAIRPLAY dolayısı ile transfer yapamıyorsunuz ama EMENIKE 4 , KAJER 13 ve bir iki gençismi daha satıp 3-4 milyon EURO gelir elde ettiniz. Bu taraftarın çok sevdiği LENS’i BJK 5 milyona bitirdi. Fenerbahçe istese alamaz mıydı ? bal gibi de alırdı … Taraftarı HAYAL KIRIKLIĞINA uğratmak sanırım yönetimde HOBİ haline geldi …

Yazdıkça içim daraldı , inanın …

Peki acilen ne mi yapmalı ..

Öncelikle BEN ARFA mı olur , SOSA mı olur , NASRI mi olur , LİMA mı olur ? bilemem ama orsa sahaya hücuma dönük bir oyuncu şart oğlu şart.

Zaten o alınmaz ise gerisini yazmaya mana dahi yok.

devamında yaşı , boyu , memleketi hiç önemli değil ama GOL ATMASINI bilen , sırtı dönük oynayabilecek , güçlü ve hırsı bir SANTROFOR şart.ve bu asla LUCAS PEREZ olmamalı.

DIRAR fizik açıdan mükemmel ve çok güçlü , ama kanat bindirmeleri yapacak süratli bir isim değil bu apaçık ortada , onu sağ beke çekmek ve sol bek oynama yetisi de olan ISLA’yı sola kayırmak . böylece Hasan Ali – taraftar gerginliğine bir son vermek , kaliteyi de arttırmak mümkün .

Keşke LENS de alınsaydı ve sağ taraf DIRAR-LENS olabilseydi ama bunu bile düşünemedi bizi yönetenler.

Ben para sıkıntısı yüzünden bir stoper alınmasına karşıyım , orada TOPAL’ı da kullanabilirsin, zaten 2-3 e alacağın bir stoperin TOPAL’dan daha iyi olma şansı da yok , böylelikle JOSEF tek kesici olarak takımda kalır , önünde EKİCİ ve alınacak bir yaratıcı oyuncu ile orta saha tamamlanır.

Mayıs ayında ligler bitmeden, reçete ortada idi . Fantazi yapmaya da gerek yoktu . Lens’i takımda tut , Wagner Love’ı Alanya’dan al , SOSA veya BEN ARFA’yı bitir . Sözleşmesi biten ve 1.8 isterim diye direten HASAN ALİ ile vedalaş ve adam gibi bir sol bek al . İnanın şu an uzun süredir de beraber çalışmış bir takım olup lige çok daha hazır olabilirlerdi. Aatıf, Stoch, Volkan Şen, İsmail gibi isimleri de takasta kullanırdın.

Beşiktaş ŞAMPİYON olmuş ve üstüne NEGREDO , LENS hamleleri yaptı…

Başakşehir zaten ligin bence gerçek hak eden şampiyonu idi , müthiş takviyeler yaptı …

Trabzon 50. Yılı hürmetine daha hırslı ve güçlü , kadrosu da oturdu ve kuvvetlendi…

GS ise Fenerbahçe’den beter..SNEIJDER,BRUMA,CHEDJOU,PODOLSKI,HAKAN , SEMİH vs gitti , gelenler bence gidenlerin henüz boşluğunu dolduracak yeterlilikte değil …

Valla şu an ki tablo çok karanlık..ben üzgün ve karamsar…

Fenerbahçe için her şeyin en iyisin istemekten başka tek bir dileğimiz yok …bizi üzen de bu zaten …

En Son Haberler
Konyaspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanaldan canlı yayınlanacak?
İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe'de kendi efsanesini yazıyor!
Michy Batshuayi'nin rekor heyecanı: 3 gol kaldı
Tadic'ten derbi zaferi sonrası paylaşım: Şampiyonluk mesajı verdi
İsmail Yüksek'ten kötü haber
İrfan Can Kahveci, Alex de Souza'dan sonra bir ilki başardı
İsmail Kartal, Michy Batshuayi'yi tercih etme sebebini açıkladı
Dusan Tadic'ten şampiyonluk sözleri...
Gelecek maçımız
Konyaspor
Fenerbahçe
06.05.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol