Yazarlardan Rizespor - Fenerbahçe maçı yorumları
30.12.2019 - 11:34
1/25
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ettiği maçları gazetelerindeki köşelerinde değerlendirdiler. (Burada alıntılanan bölümler, yazıların sadece bir kısmıdır. Tamamı için gazeteleri okuyabilirsiniz.)

2/25
AHMET ÇAKAR: “DEPLASMANDA BİLMİYOR“

Fenerbahçe kazanmayı hak edecek bir futbol oynamadı ama harika goller attı. Aslında Fenerbahçe deplasmanlarda nasıl oynayacağını da tam bilmiyor. Mesela, kontratak oynaması gereken anlar, deplasmanlarda çok oluyor. Peki Fenerbahçe'yi ileri götürecek, çabuk çıkartacak Rodrigues niye oynamaz, anlayamıyorum. (SABAH)

3/25
AHMET ÇAKAR: “HAYATININ EN GÜZEL GOLÜ“

İkinci yarıda maç rölantideyken sahneye Jailson çıktı. 35 metreden öyle bir vurdu ki topu ancak filelerde gördük. Yılın en güzel gollerinden biri. Belki de Jailson'un hayatında attığı en güzel gol. Ama şurası mutlak ki Jailson'un bu golü, Fenerbahçe için eğer şampiyonlukta sonuna kadar gidecekse çok önemli bir kilometre taşı. Sonuçta Fenerbahçe şampiyonluk yarışındaki diğer rakipleri gibi puan kaybetmeden haftayı kapattı. İyi oynamasalar da Rize deplasmanları hep zordur. Dolayısıyla da 3 puan ilerisi için çok değerli. (SABAH)

4/25
AHMET ÇAKAR: “MURIQI'YE YAPILAN PENALTI“

Hakem Halil Umut Meler, oyun genelinde dört dörtlük maç yönetti ama öyle bir pozisyon var ki eğer Fenerbahçe puan kaybetseydi büyük problem olurdu. İlk yarıda Vedat Muriqi'e yapılan mutlak bir penaltı var. Arkadan omuzlarına basılarak açık bir şekilde yere düşürülüyor. Ama hakem çalmadı, VAR daveti de gelmedi. (SABAH)

5/25
GÜRCAN BİLGİÇ: “İKİ TAKIM DA PUSUDA“

Maçın ne başında ne de devamında ne olabileceğine dair fikir yoktu. İki takım da birbirinin pususunda, kendine fırsat doğması için kaosun içindeydi. Oyundan çok mücadelenin, koşmanın ve yapılacak hatanın peşinden koşulduğu görüntü vardı. Ersun Yanal, Beşiktaş derbisinden zaferle çıkanlara dokunmadı. Rakipten önce, kendi oyununun peşine düştü. Kulübedekilerin (Rodrigues, Emre, Ferdi) yarattığı beklentinin, sahadakilerden daha fazla olduğu bir liste vardı başta. Orta sahada sakin ve dikkatli kalarak, topun da kontrolünü ele geçirdiler. (SABAH)

6/25
GÜRCAN BİLGİÇ: “ÇAĞ DIŞI DURAN TOP SAVUNMASI“

Ç.Rizespor'un kendi sahasında beklemede kalıp, skoru savunduğu bir görüntü oluştu ister istemez. Buna rağmen goller paslaşarak değil, duran top ve şuttan geldi. Kazanmanın parola olduğu bir karşılaşmada, ikinci en önemli test bu baskıyı, Ozan-Gustavo ikilisinin nasıl yöneteceğiydi. Emre varken, topu ona atıp ne yapacak diye kenara çekiliyorlardı. Şimdi “karar noktasında“ kendileri var. Maçı ne yöne, hangi taktikle sürükleyeceklerine akıl koymaları gerekti. Oyun verimine baktığımızda hâlâ “yönetici“ performansında değiller. Kalesine gelen ilk isabetli şutun gol olması geleneğinin devam etmesi de maçı daha zor hale getiren faktör. Ersun Yanal'ın çağ dışı “adam, adama“ duran top savunmasında devam etmesi, neredeyse her organizasyonda, topa rakibin değmesi ile devam ediyor. Bu kadar analiz ve rakam meraklısı teknik adam için enteresan seçim aslında. (SABAH)

7/25
GÜRCAN BİLGİÇ: “JAILSON, MHK'YI KURTARDI“

Jailson'un maça damga vurması, sadece attığı muazzam gol nedeniyle değil. Çok eleştirildiği ve hata yaptığı stoperde, bu kez büyüdü. Hayat öpücüğü verdi takımına. Bir hafta önceki derbinin karar tartışmalarında ezilen bir hakemdi Halil Umut Meler. Oğulcan'ın sarıları, Muriqi'e yapılan penaltı, hepsi gözünün önündeydi, çalamadı, çaldığına da doğru yorum yapamadı. Jailson golüyle Meler'i de, MHK'yı da kurtardı aslında. (SABAH)

8/25
ENGİN VEREL: “BAŞKA BİR TAKIM SANKİ“

Fenerbahçe’nin klasik sıkıntısı Rize deplasmanında da devam etti. Derbi maçlarında başka bir takım, diğerlerinde başka bir takım oynuyor sanki. Kazan veya kaybet. Buradaki sorun kaç puan aldığın değil. Derbilerde sahanın her yerinde savaşan takım, diğer maçlarda sabit tempoda gidiyor. “Şampiyonluğun yolu derbilerden geçer” lafını kim çıkarmış bilmiyorum ama tamamıyla yanlış. Sezon 34 hafta ve 3 ezeli rakibinle toplamda 6 kez karşılaşıyorsun. 34-6=28! Kalan 28 karşılaşmada, şampiyonlukta çekiştiğin rakiplerinin gerisinde kalırsan, kaybedersin. Bu kadar basit! (AKŞAM)

9/25
ENGİN VEREL: “GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRMELİ“

Jailson’un inanılmaz golü olmasa, Rize deplasmanında da takılacaktı Fenerbahçe. Attığın ilk gol frikik. İkincisi çooook uzaklardan. “Hücum seti” gibi konulardan bahsedemiyorum bile. İyisiyle kötüsüyle sezonun ilk yarısı kapandı. Lider Sivas’ın 6 puan gerisinde bitti ilk devre. Artık ikinci yarı nasıl bir takımla karşılaşacağız, onu da yaşayıp göreceğiz. Teknik Direktör Ersun Yanal’dan mevcut rakip yapısına göre kadro çıkarmasını bekliyorum. Kötü veya vasat oynarken kazanabilmek bir meziyet ancak ilerleyen haftalar için bu meziyete fazla da güvenmemek gerekiyor. Alınan 3 puan elbette sevindirici.. Ama Çaykur Rizespor galibiyeti, “Güldürürken düşündüren” bir karşılaşma olarak akıllarda yer etmeli. (AKŞAM)

10/25
ENGİN VEREL: “MURIQI'YE YAPILAN PENALTI“

Rize’de konuşulması gereken epey bir nokta var tabii. Mesela Zanka’dan başlayalım. Neden ilk 11’den kesildiğini bir kez daha herkese gösterdi. Rakip oyuncuyu yine kaçırdı ve top ağlara gitti. Serdar Aziz’in cezası, aynı zamanda Fenerbahçe’nin de cezası oldu. Mesela hakem Halil Umut Meler var. Muriqi’ye ilk yarıda yapılan hareket penaltı. Kart tercihleri gerçek dışı. (AKŞAM)

11/25
İLKER YAĞCIOĞLU: “3 PUAN GEREKİYORDU“

Bütün rakiplerinin kazandığı haftada Fenerbahçe'nin Rize'den mutlaka 3 puanla dönmesi gerekiyordu. Oyunun ikinci planda kalacağı, skorun önemli olduğu maçta Sarı-Lacivertliler hata yapmadı ve üzerine düşeni yerine getirdi. Oyun üzün süresi sıkıntılı gitti. Tempo bir türlü yükselmedi. Kanatlar işlemeyince oyunun merkezini de Rize çok iyi kapatınca beklenen gol de ancak duran toplar ya da şutlara kalmıştı. (TAKVİM)

12/25
İLKER YAĞCIOĞLU: “KRUSE YİNE EN ETKİSİZ“

Açıkçası nasıl gol olacak diye beklerken Jailson'un 35 metreden müthiş golüne şahit olduk. Fenerbahçe yine mücadele etti, yine koştu, ama istediği tempoyu bir türlü bulamadı. Bu tarz maçlarda beklenen Kruse'nin öne çıkmasıdır. Ama dün gece Kruse yine Fenerbahçe'nin en etkisiz oyuncularındandı. Bu yüzden Rodrigues hamlesi biraz gecikti. Vedat'a yapılan hareketin penaltı olduğunu söyleyerek maçı noktalayabiliriz. F.Bahçe kazanarak devreye moralli girdi. (TAKVİM)

13/25
OKTAY DERELİOĞLU: “NEDENLERİ ARAŞTIRILMALI“

Fenerbahçe rakiplerinin kazandığı haftada sahadan 3 puanla ayrılmak zorundaydı. Ancak maça temposuz bir giriş yaptılar. Buna rağmen Deniz Türüç ile golü buldular. Fenerbahçe'nin golden sonra oyuna daha fazla hükmedeceğini düşünüyordum ama olmadı. Fenerbahçe savunma hatasından kalesinde gol gördü. Ve oyuna eşitlik geldi. Şu bir gerçek ki Fenerbahçe, deplasmanlarda istediği futbolu bir türlü sergileyemiyor. Bunun nedenleri iyice araştırılmalı. (TAKVİM)

14/25
OKTAY DERELİOĞLU: “F.BAHÇE'YE TAKVİYE ŞART“

Fenerbahçe 2. yarıda da tempoyu yükseltemedi. Jailson imdada yetişti. 70. dakikada attığı muhteşem golle galibiyeti getirdi. Tabii bu golde ilkinde olduğu gbi kaleci Gökhan'ın büyük hatası vardı. Fenerbahçe rakiplerinin kazandığı haftada 3 puanı kaptı. Ersun Yanal ve yardımcıları devrede dersini iyi çalışmalı. Takımda takviye de şart! Beşiktaş maçındaki tempo daha iyiydi. Ama dün bundan eser yoktu. (TAKVİM)

15/25
EMRE BOL: “KRUSE HAYALET GİBİYDİ“

Sonunda bir deplasman galibiyeti geldi. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerin hemen hepsinin kazanmasıyla Rize maçının önemi daha da artmıştı. Neyse ki ilk yarının kapanışı galibiyetle oldu. Kruse hayalet gibiydi ve Ersun Yanal ona uzun bir süre dayandı. Ön taraftaki bir oyuncu eksikliği Fenerbahçe'nin olgun atak yapamamasına sebep oldu. Hal böyle olunca gol atmak için sadece iki seçenek kaldı. Duran toplar ve ceza sahası dışından şutlar... (FOTOMAÇ)

16/25
EMRE BOL: “DEPLASMANDA PENALTILAR GÖRÜLMÜYOR“

Nitekim Fenerbahçe'nin iki golü de bu şekilde oldu. Rizespor Fenerbahçe'nin üzerine neredeyse hiç gelmedi. Maça 1,5 stoperle başlayan Ersun Yanal geçte olsa bunu görerek 2 yama stoperle oyuna devam etti. Hakem Halil Umut Meler, henüz ilk yarıda Vedat'a yapılan penaltıyı verseydi maç çok daha önce kopabilirdi. Nedense hakemler özellikle deplasman maçlarında Fenerbahçe'nin penaltılarını pek göremiyor! Ne onlar ne de VAR'daki zatı muhteremler! (FOTOMAÇ)

17/25
REHA KAPSAL: “İÇ-DIŞ FARKININ NEDENİ“

F.Bahçe'nin geçen hafta kazandığı Beşiktaş derbisinden sonra, bu haftada tüm şampiyonluk adaylarının maçlarını kazanması itibariyle Rize deplasmanı daha da önem kazandı. Rize topu F.Bahçe'ye bırakarak böyle bir anlayışla maça başladı. Sarı lacivertliler, Tolga'nın hücumda sol çizgide dar alan beceri eksikliği, Kruse'nin hareketsizliği ve hücum organizasyonlarına katkısının çok olmadığından, özellikle rakip ceza sahası içinde problemi çözmekte zorlanan bir görüntü verdi. F.Bahçe'nin iç saha oyunlarında oyunu domine eden bir görüntüsü var. Dış sahada da bu görüntüyü verememesinin en temel nedenlerinden biri; bu oyunlardaki oyuncu tercihlerinden kaynaklanıyor. (FOTOMAÇ)

18/25
REHA KAPSAL: “ÇÖZECEK OLAN YANAL“

Futbolda yaptığınız seçimler sonucu sahaya bir oyun çıkar. Özellikle bu oyunda, oyuncu profilleri üzerinden oyun planı kurgularsınız. F.Bahçe'nin deplasmandaki, sezonun ilk yarısında görülen en net sıkıntısı bundan kaynaklanıyor. İç saha oyunuyla tabi ki deplasman oyunu farklıdır. F.Bahçe'nin bu anlamda iki yüzü var; iç sahada güçlü, dominant bir oyun oynayan bir takım, deplasmandaysa oyun içinde çok gel-git yaşayan, hücumda problemi çok fazla çözemeyen oyun görüntüsü var. Bunu da tabi ki çözecek olan Ersun Yanal. (FOTOMAÇ)

19/25
REHA KAPSAL: “JAILSON'DAN GÜDÜMLÜ FÜZE“

Jailson attığı golde, Rizespor kalesine güdümlü füze yolladı. F.Bahçe son 2 haftada aldığı 6 puanla seri yakaladı. Ve bu son iki haftada oyun anlamında gösterdiği performansı devam ettirirse, devre arası tatilinden sonra ikinci yarıda bu galibiyet serisinin devamı da gelecek gibi görünüyor. F.Bahçe taraftarı ve futbolcuları kalkış için “Yerlerinize geçiniz“. (FOTOMAÇ)

20/25
ERMAN TOROĞLU: “MAÇIN EN ŞIK OLAYI“

Rize düşük bütçeli bir takım. Fenerbahçe ile aynı sıklette değil. Ama iki takım arasındaki futbola bakıyorsunuz bu farkı göremiyorsunuz. Maça bakıyorsunuz; iki tarafta da iyi futbol yok. Fenerbahçe'nin ilk attığı gol büyük kaleci hatası. Rize'nin attığı gol korner topu. Jailson'un golü için söylenecek tek şey harika. Yani maçın bence en şık olayı... Diyeceksiniz ki iyi vuruş, gider gol olur. Demek ki vuracaksın. Gol maça damga vurdu. Neticeye de... (SABAH)

21/25
ERMAN TOROĞLU: “DOĞRU MAÇ YÖNETTİ“

Bazı maçlarda hakemlerin çok kötü performansları... Mesela geçen hafta Cüneyt Çakır rezaleti... Sivas'ta Fırat Aydınus rezaleti... Bunlardan sonra Halil Umut Meler doğru maç yöneterek ilk yarıyı bitirdi. İnşallah ikinci yarı güzel maçlar seyrederiz. Ama maalesef hep inşallahta kalıyoruz. (SABAH)

22/25
ERMAN TOROĞLU: “MELER'İN EYYAMINI GÖRMEDİM“

Bunun haricinde ne var; iki taraf da iki penaltı istedi. İkisi de penaltı değil. Hakem ikisinde de doğru tercihler yaptı. Halil Umut Meler maçı da düzgün yönetti. Eyyamını görmedim. Rize daha az hücum yaptı. Ama Fenerbahçe defansı çok açık veriyor. Rizeli oyuncular, son vuruşları iyi yapsalar bu maç Fenerbahçe galibiyeti ile bitmezdi. Rize'nin hücumcuları maalesef zayıflar ve benciller... (SABAH)

23/25
GÜRKAN KUBİLAY: “İLK 30'DA İLK DEPLASMAN GOLÜ“

Zanka dışında Beşiktaş maçı kadrosu idi. Ancak bu kez ön alanda daha az ısıran bir takım vardı. Vedat ön alanda çok top kaybediyor. Kruse katkısız, sol kanatta Tolga etkisiz kalıyordu. Buna karşın İsla ve Deniz kanadı özellikle Deniz ile iyi işliyordu. Ozan iştahlıydı ve ilk yarıda 2 şut, bir kenar ortasına kafa ,bir de yüzde 100 gol girişimi ile en etkili olandı. Deniz mükemmel bir frikik golü attı. Bu F.Bahçe'nin bu sezon deplasmanda ilk 30 dakikada attığı ilk goldü ama Muhammed'in attığı korner golü hem kursaklarında bıraktı, hem de acemiliklerini gösterdi. (FOTOMAÇ)

24/25
GÜRKAN KUBİLAY: “EN KÖTÜ TEKNİK ADAM PERFORMANSI“

Rize'nin bel bağladığı hızlı hücumlara 40 dakika izin vermediler ama son 5 dakika 2 kenar ortasında önce rakibin gecikmesinden, sonra da Altay'ın hatalı çıkışından sıkıntı yaşadılar. Rize savunma arkasına İsla koşuları uygulama olarak tuttu ama İsla zamanlama hataları ile harcadı. 65'te Zanka -Emre değişti, Gustavo stopere geçti. Anlamsızdı değişiklik. Tolga dökülüyordu. İşler kötü giderken Jailson'un 35 metreden inanılmaz füzesi gol oldu. Tolga ortaya, Kruse sola geçti. 2-1'i korumaktı amaç ama yanlıştı. Gerekli olan Garry-Ferdi idi. Ancak 80'de Kruse-Garry değişti. Savunmaya çalışan Yanal, savunma arkasına kaçan Aminu'yu Altay'ın durdurmasına seviniyordu. F.Bahçe'nin en kötü oyuncu ve teknik adam performanslarından birini sergilediği maçta 3 puanı alması yine de başarıdır. (FOTOMAÇ)

25/25
BÜLENT TİMURLENK: “11 AYNI, OYUN NEDEN FARKLI?“

Beşiktaş'a karşı ilk 45 dakikada oynadığı futbolu Fenerbahçe bir hafta sonra Serdar Aziz hariç aynı 11 ile neden oynayamıyor ya da deplasmanlarda bıçak sırtında giden tabelalar ve puan kayıplarının sebebi nedir? Cevap saha içinde değil, Kadıköy'ün büyüsü ve taraftarın önünde coşkulu futbol. Dün Rize'de ilk 15 dakikada “gol geliyor“ oyununu Deniz'in güzel frikik golüyle süslediler ama sonrası o sıkıntılı Fenerbahçe. Bu kanat performansıyla Fenerbahçe çift santrfor oynayamaz. Kruse bu özelliklere sahip olmayınca, hücumlar Ozan'ın dikine oyununa kalıyor. Gustavo'nun da deplasmanlarda Kadıköy'den farklı olarak çok çıkmadığının altını çizmek lazım. (SABAH)

Diğer Haberler
Derbinin kaderi Livakovic ve Mert Günok'un ellerinde
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinin şifresi ilk gol
Fenerbahçe - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda....
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol