Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 5 GOLLE GELEN 5 YILDIZLI FUTBOL
5 GOLLE GELEN 5 YILDIZLI FUTBOL
30.12.2013

2013’e mutlu veda ediyoruz . 41 puanla beraber atılan 43 gol ve + 24 averaj . Hepsinden de önemlisi ezeli  rakiplerinden Galatasaray’a  8 , Beşiktaş’a  12 , Trabzonspor’a  14 puan fark.

Dünkü maç da gösterdi ki Fenerbahçe istediği zaman  Türkiye Süper Liginde yenemeyeceği takım yok . Geçen hafta alınan mağlubiyet ve oynanan kötü futbol daha da önemlisi kötü mücadele sonrası kimse hakem tarafından çalınan puanımızı konuşmayı istememiş Fenerbahçe’nin futbolunu eleştirmişti . Ama 34 haftalık uzun maratonda böyle iş kazaları elbet yaşanacaktır. Hatta 2. Yarıda da bu tip puan kayıpları yaşanacaktır önemli olan asla mücadeleden vazgeçmemektir. Fenerbahçe bize dün bir kez daha çok açık ve net  gösterdi ki bu takım diğer 17 takımdan daha iyi  futbol oynuyor , daha iyi mücadele ediyor , daha iyi bir defans ve daha iyi bir ofans hattına sahip . Hücum bölgesinde oynayan EMENIKE +SOW+WEBO+KUYT toplamda 31 gol atarak ne kadar tehlikeli bir 4 lü olduklarını herkese ispat ettiler . Hiç yabancısız kurabildiği VOLKAN +GÖKHAN+EGEMEN+BEKİR+CANER li defans hattında dün oynamayan BRUNO ALVES i de katarsak . Orta sahada EMRE+MEHMET TOPAL VE TOPUZ+ALPER +CHRITIAN+BARONI+HOLMEN+SELÇUK+SALİH  gibi geniş rotasyonu . Misafir takımlar için gerçek bir cehennem olan ŞÜKRÜSARAÇOĞLU STADYUMU’nu düşünürsek . Bu takım bu 8 puan farkı asla kapatmaz ve daha da açarak ŞAMPİYONLUĞA uzanır. Herkes 2. Yarıda 3. Derbiyi de deplasmanda oynayacak olmamızın dezavantajından bahsediyor . Doğru deplasmanda derbiler her zaman daha zorludur . Ama FENERBAHÇE derbilerde her zaman deplasmanda da çok başarılı olmuştur , son yıllardaki derbilere bakarsak oynana karşılaşmalarda hem Galatasaray hem Beşiktaş hem de Trabzon’a karşı dış sahalarda da daha çok galibiyet aldığımız ortadadır . Ayrıca oynayacağımız deplasman derbileri öncesi ve sonrası Kadıköy’de anadolu takımlarına karşı oynayacağımız maçlarda alacağımız 3 puanlar bize  zaten şampiyonlk yolunu açacaktır.Biz o derbiler öncesi ve sonrası  evimizde maçlar oynayacakken , rakiplerimiz 2 deplasman arası bir de derbi oynayacakları 3 maçlık zorlu virajlara gircekler .BU DETAYI DİKKAT EDİYORUM DA SPOR CAMİASINDA KİMSE KONUŞMUYOR . Uzun lafın kısası futbol dışı etkenler , etmenler, faktörler en önemlisi de komplolar olmaz ise BU TAKIM SENE SONU ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAKTIR ..

Dünkü maça gelecek olursak son yılların en kötü Kayserispor’una karşı çok rahat alınan bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Kadıköy’de daha evvel oynanan son 10 maçta 9 kez yendiğimiz Kayserispor’ u bir kez daha evine puansız yolladık . Herkes berabere biten 45 dakika sonrası oynanan futboldan memnun olmasa da vitesi yükselttiğimz anlardaki engellenemez üstünlüğümüz bize 5 gollü muhteşem bir galibiyet getirdi . Özellikle Mousa SOW , Emanuel EMENIKE ve Caner ERKİN ile bulduğumuz goller tek kelime ile HARİKULADE idi . Caner ise bence ilk yarının en güzel golüne imza atarken  sadece Türkiye’nin en iyi solbeki  değil Avrupa’nın da sayılı solbeklerinden biri olduğunu ispat etti .

24 Ocakta başlayacak 2. Yarı öncesi takım olarak mutlu bir devre arası kampı geçirecek olmamız çok önemli .Her ne kadar Ersun Yanal ve Yöneticilerimiz tarafından gereği olmadığı söylense de Orta sahada hücüma yönelik yaratıcı bir ofansif orta saha  transferi  bence  eksiksiz bir kadro olmamızı sağlayacaktır .

17 haftalık periyotta herkes genel olarak çok iyi  ortaya koysa da , CANER ERKİN , MOUSA SOW , EMANUEL EMENIKE , MEHMET TOPAL  ve  EGEMEN KORKMAZ  gerçekten olağanüstü performaslar ortaya koydular .
Şimdi hepsi de tatili fazlasıyla hak ettiler .

2014 öncesi  tüm FENERBAHÇE CAMİASINA mutlu bir sene diliyorum. Mayıs ayındaki kutlamaları şimdiden hayal edebiliyorum .

Maçın 3 adamı :  CANER ERKİN – EMANUEL EMENIKE – CHRISTIAN BARONI

En Son Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol